با اعلام دانشمندان هنگ کنگی
اثرات موثر داروی زخم معده در درمان کرونا
با اعلام دانشمندان هنگ کنگی داروی ضد میکروبی که برای درمان زخم معده و عفونتهایی باکتریایی مورد استفاده قرار گرفته در مقابله با ویروس کرونا در آزمایشات حیوانی نتایج نویدبخشی داشت.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، تحقیقی برای ارزیابی اینکه داروهای متالود، داروهایی با ترکیبات حاوی فلز که به طور معمول برای مقابله با باکتری از آنها استفاده میشود، میتوانند دارای خواص ضد ویروسی برای کمک به مقابله با ویروس کرونا باشند صورت گرفته است.
با آزمایش بر روی همسترهای طلایی پژوهشگران دریافتند یکی از داروهای این خانواده با نام راینیتیدن بیسموت سیترات یک عامل قدرتمند ضد ویروس SARS-CoV-۲ است.
رانمینگ وانگ پژوهشگر دانشگاه هنگ کنگ در زمان ارائه این تحقیق در رسانهها گفت: راینییدین بیسموت سیترات میتواند بار ویروسی را در ریه همستر آلوده به ویروس کرونا کاهش دهد.
وی افزود: کشف ما نشان میدهد این دارو میتواند یک ضد ویروس علیه کووید ۱۹ باشد. اگرچه آزمایشها در میان حیوانات نتیجه مثبتی داشت، اما هنوز با تایید اینکه نزد انسان هم تاثیرات مثبت دارد فاصله زیادی هست.
ویروس Sars-CoV-۲ که عامل ابتلا به کووید ۱۹ است از زمان ظهور در چین در ماه دسامبر سال گذشته تا کنون جان بیش از یک میلیون نفر را در جهان گرفته است.
در حالی که دانشمندان در سراسر جهان برای دستیابی به واکسن تلاش میکنند در عین حال داروهایی در دسترس را که میتوانند نشانههای بیماری کووید ۱۹ را کاهش دهند نیز بررسی میکنند.
باوجود اینکه تاکنون دهها درمان در سراسر جهان برای کووید ۱۹ مورد ارزیابی قرار گرفته است تا کنون تنها استفاده از کورتون دگزامتازون آن هم برای بیماران وخیم موثر واقع شده است.
داروی ضد ویروس رمدسیویر دوره بهبودی را در بیماران بستری شده اندکی کاهش میدهد، اما در زمینه کاهش میزان مرگ و میر اثری ندارد. این دو درمان برای دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا که به کووید ۱۹ مبتلا شده بود تجویز شد.
با این حال هر دو شیوه درمانی مشکلاتی دارد. رمدسیویر گران است و با کمبود جهانی رو به روست. دگزامتازون هم اثر سرکوب ایمنی دارند که به غیر از بیماران وخیم برای سایر بیماران خطرناک است.
دانشمندان هنگ کنگی میگویند راینیتیدین بیسموت سیترات به راحتی در دسترس است و برای درمان زخم معده مورد استفاده قرار میگیرد. مشخصات دارویی آن هم کامل و مطمئن است.
وانگ میگوید این دارو بیش از یک دهه پیش مورد استفاده قرار گرفته و از همین رو به طور کامل مطمئن است.
پژوهشگران اعلام کردند: تحقیق آنها که در مجله نیچر میکروبیولوژی منتشر شد این ایده را مطرح میکند که سایر داروهای متالود هم میتوانند علیه ویروس موثر باشند و باید تحقیقات گستردهای در مورد آنها صورت گیرد.