به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس،کارشناس تولیدات گیاهی مرکز جهاد کشاورزی نقش رستم گفت: برداشت مکانیزه و نیمه مکانیزه چغندر قند از ۲۸۰ هکتار از مزارع آغاز شد.
محمد رضا امیری افزود: کشت این محصول از اوایل اسفند تا پایان اردیبهشت ماه انجام میشود و برداشت نیز از اواخر مهر آغاز و تا پایان آذر ماه ادامه دارد.
وی متوسط برداشت محصول در این شهرستان را ۶۵ تن در هکتار اعلام کرد و افزود: پیش بینی میشود بالغ بر ۲۴ هزار تن چغندر قند تولید شود.
امیری با بیان اینکه دو دستگاه برداشت مکانیزه در شهرستان وجود دارد، اظهار کرد: سهولت عملیات برداشت، کاهش هزینههای تولید، سهولت در بارگیری محصول، سرعت عمل بالا در برداشت محصول، صرفه جویی در زمان و فراهم شدن زمان مناسب و به موقع عملیات کشت زراعتهای پاییزه گندم و جو از مهمترین مزایای برداشت مکانیزه چغندر قند است.
این کارشناس با اشاره به اینکه چغندرقند دربرابر تنشهای آبی و امکان تغییر و افزایش دور آبیاری در زمان کم آبی مقاوم است، گفت: بیش از ۸۰ درصد مزارع کشت شده با روشهای نوین آبیاری میشود که در افزایش عملکرد تاثیر بسزایی دارد.
به گفته امیری، چغندرقند برداشت شده علاوه بر تحویل به کارخانه قند مرودشت به سایر کارخانههای استان و استانهای مجاور برای فرآوری و تولید شکر و قند بارگیری میشود.
وی تصریح کرد: ارقام ایزوبلا، ناگونا، پرشیا، اکباتان، پرفکتا و شکوفا از جمله ارقام چغندر قند کشت شده در این شهرستان است.
کارشناس تولیدات گیاهی مرکز جهاد کشاورزی نقش رستم با بیان اینکه در سالهای اخیر به دلیل مشکلات ناشی از عدم پرداخت به موقع بهای محصول، عدم وجود قیمت مناسب تضمینی و قطعی رغبت کشاورزان به کشت این محصول کاهش یافته، ابراز کرد: توسعه کشت این محصول نیازمند حمایتهای ویژه از سوی دولت است.