پخش زنده
امروز: -
رئیس گشتهای مشترک تعزیرات حکومتی استان تهران درباره انتقال برخی قهوه خانهها و قلیان سراها به منازل هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آقای ناصر مدیحی در گشت مشترک تعزیرات حکومتی و در انباری در جنوب تهران که ۹ هزار و ۵۰۰ کارتن تنباکوی تاریخ مصرف گذشته در آن نگهداری میشد، به خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: ۴ تا ۶ سال از تاریخ مصرف این تنباکوها گذشته است و به هیچ وجه قابلیت مصرف ندارد.
کارشناس بهداشت محیط جنوب تهران هم در این باره گفت: مصرف تنباکوهای معطر و طعم دار از نظر وزارت بهداشت ممنوع است و قطعاً این تنباکوها، چون تاریخ مصرفش گذشته مضرات آن هم بیشتر شده است.
آقای قلی زاده افزود: در شرایط شیوع کرونا مصرف دخانیات در سفره خانهها به طور کلی ممنوع شده است.
بازرس اتاق اصناف هم که ما را در این گشت مشترک همراهی میکرد، گفت: در این انبار ۲ میلیون و ۳۷۰ هزار بسته تنباکوی تاریخ مصرف گذشته نگهداری میشود که بیشتر آنها ۵ سال از تاریخ مصرفش گذشته است.
آقای خلیفه افزود: ارزش این اقلام ۴۷ میلیارد تومان است که گزارش آن به تعزیرات ارسال میشود.
در این گشت مشترک با رئیس اتحادیه صنف مواد شیمیایی تهران هم تماس تلفنی داشتیم که گفت: ترکیبات تنباکوهای معطر به لحاظ ترکیبات مواد شیمیایی شامل اسانسهای صنعتی هستند و بنابر این به خودی خود مضرند و وقتی تاریخ مصرف آنها تمام شده باشد قطعاً مضرات آن بیشتر میشود.
آقای سیدمهدی طاهری افزود: قطعاً در تنباکوها اسانسهای بهداشتی و خوراکی استفاده نمیشود و اسانسهای صنعتی موجود در آن برای سلامت افراد مضر است به ویژه کسانی که از مرحله استفاده تفننی قلیان گذشته اند و مرتب مصرف میکنند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که چرا باید برای واردات این کالاها، ارز اختصاص پیدا کند؟ گفت: این موضوع را باید شرکت دخانیات پاسخ دهد.
در ادامه این گشت مشترک تعزیرات حکومتی وارد چندین سفره خانه شدیم و در یکی از این سفره خانهها و قلیان سراها تنباکوهای تاریخ مصرف گذشته به میزان فراوانی کشف شد.
رئیس گشتهای مشترک تعزیرات حکومتی استان تهران در این باره گفت: واقعاً مشتریان اطلاع ندارند که چه تنباکوهای بی کیفیت و تاریخ مصرف گذشتهای برای آنها ارائه میشود.
آقای مدیحی افزود: در ایام شیوع بیماری کرونا هم علاوه بر مضرات تنباکو شاهد تجمع در فضاهای سرپوشیده سفره خانهها هستیم که حتی اگر ماسک هم بزنند فضا آن قدر آلوده است که شیوه نامههای بهداشتی در آن رعایت نمیشود و این که ما این روزها در تهران به خط قرمز رسیده ایم به خاطر این است که مسائل را رعایت نکرده ایم.
وی از آقای اسماعیلی معاون دادستان تهران و سرپرست دادسرای ویژه جرایم پزشکی به سبب همکاری با تعزیرات و مجوز ورود به برخی اماکن قدردانی کرد.
آقای مدیحی گفت: اکنون بسیاری از قلیان سراها وارد منازل شده اند و در این شرایط امکان نظارت بازرسان اصناف و صنعت، معدن و تجارت بسیار سخت شده است و انگیزه متخلفان از این انتقال همین علت است که کسی نتواند بر آنها نظارت کند.
در این گشت مشترک تعزیرات حکومتی تماس تلفنی با سرپرست دادسرای جرایم پزشکی داشتیم که گفت: متأسفانه قلیان به نوعی تفریح در مردم تبدیل شده است و با وجود این که عرضه قلیان در اماکن عمومی ممنوع و جرم است، اما ما همچنان شاهد مراجعه بیش از حد مردم به این مکانها هستیم.
آقای میران اسماعیلی افزود: ما بارها از طریق مراجع بهداشتی و دادسراها اعلام کردیم که مردم، مصرف قلیان را کنار بگذارند، اما چون مردم استقبال میکنند عدهای افراد سودجو هم تنباکوهای بی کیفیت و تاریخ مصرف گذشته را عرضه میکنند.
وی گفت: میزان این تنباکوها بسیار بالاست و پلیس اماکن حدود یک ماه پیش ۵ تن از این تنباکوهای رده خارج را کشف کرد که متخلفان این تنباکوها را در بستهها و با نشانهای تنباکوهای خارجی بسته بندی میکردند.
معاون دادستان تهران افزود: این متخلفان علاوه بر حبس به جزای نقدی سنگین هم محکوم میشوند، اما اگر تقاضا از ناحیه مردم کم باشد قطعاً این تخلفات و جرایم هم کاهش پیدا میکند.