آموزش مستمر و به روز کردن دانش فناوری، ضرورت استوزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: آموزش مستمر و به روز کردن دانش فناوری با توجه به تحول و سرعت دانش جدید در جوامع، ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
آقای منصور غلامی افزود: با توجه به همه گیری بیماری کرونا شاهد بروز برخی مشکلات در جوامع بودیم و از این نوع مشکلات میتوان به بحث مشکلات حوزههای دانش و فناوری اشاره کرد.
وی افزود: آنچه دستورالعمل مقابله با فراگیری این بیماری بود موضوع درمعرض قرار نگرفتن بوده است و جوامع به سمت کم کردن ارتباطات در عرصههای مختلف از جمله اقتصادی و اجتماعی گامهایی برداشتند و براساس فناوریهای جدید به منظور برقراری روابط اقدام کردند از همین رو دانشگاه ها، تجمعات دانشجویی و نشستهای حضوری تعطیل شد و به سمت راهکارهای جدید گام برداشتیم.
وزیر علوم گفت: همه بخشهای آموزشی به دلیل ویژگیهای سنتی تحت تاثیر این اتفاق قرار گرفتند و آمادگی جوامع مختلف در مقابله با این ویروس متفاوت بود، اما در بیشتر نقاط دنیا با یک سرعت نسبتا خوبی رفتارهای جدیدی مدیریت شد و در این حوزه میتوان به توانمندی مراکز آموزشی در شناخت این موضوع اشاره کرد که به سرعت آموزش مجازی، جایگزین آموزش سنتی و حضوری در سطح آموزش عالی کشور شد.
آقای غلامی با بیان اینکه در برخی از مراکز علمی و دانشگاهی از دورههای گذشته آموزشها به صورت الکترونیکی بود، افزود: این موضوع عمومیت نداشت بنابراین در مجموعه علمی کشور برای بکارگیری آموزش مجازی از لحاظ فعالیتها در سطح دانشگاههای کشور ظرفیت خوبی فراهم شد، چنانچه سرعت غیر قابل پیش بینی برای اجرای این نوع آموزش در دانشگاهها شکل گرفت.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد: ما به اندازه کافی دانش آموختگان دانشگاهی فعال در دانشگاهها و دستگاههای آموزشی داریم و دستاوردهای آموزش عالی را میتوانیم به خوبی ارزیابی کنیم، اما باید به این نکته توجه کنیم که همیشه در جامعه نیاز به آموزش مستمر و به روز رسانی تخصصی و فنی وجود دارد تا شاهد تحول سرعت و شکل گیری دانش جدید در کاربست آموزش تحصیلی باشیم.
وی با بیان اینکه آموزش مستمر و به روز کردن دانش و فناوریها، ضرورتی اجتناب ناپذیر است گفت: در نیمسال تحصیلی گذشته خدمات آموزشی به دانشگاهها و دانشجویان به درستی شکل گرفت و حالا باید نتایج و بررسیهایی لازم برای این نوع آموزش و ادامه آن در سطح دانشگاهها شکل بگیرد.
وزیر علوم افزود: ما نباید منتظر باشیم تا نظامهای آموزشی قبلی دوباره در دانشگاهها اجرا شود بنابراین باید از ظرفیت آموزش کشور برای ارتقا و توسعه آموزش عالی و ارتباط بیشتر و کاملتر و دقیقتر در همه سطوح جامعه دست پیدا کنیم.
آقای غلامی گفت: نسل جوان استعداد و توانایی بسیار بالایی در شیوههای جدید آموزشی دارد و هنوز راه برای گسترش شیوهها و طراحی جدید و فناوریهای به روز در کشور باز است و باید این موضوع جزو سیاستهای کلان قرار گیرد تا بررسیها و پیگیریها برای اجرای آن شکل گیرد.