هجوم آفت مگس میوه مدیترانهای به باغهای شیراز
رئیس اداره حوزه استحفاظی قصردشت از کنترل و مبارزه با آفت مگس میوه مدیترانهای در باغ های قصردشت خبرداد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، جهان بین میرزایی افزود: عملیات اجرایی کنترل و مبارزه با آفت مگس میوه مدیترانهای در هزار هکتار از باغ های شیراز آغاز شده است.
مگس میوه مدیترانهای با نام علمی Ceratitis capitata به نامهای مگس میوه یا مگس مرکبات ، مهمترین و مخربترین گونه مگس میوه در دنیا است.
وی ادامه داد: برای کنترل و به حداقل رساندن خسارت این آفت در باغ های قصردشت با همکاری سازمان جهاد کشاورزی ۴ هزار و ۵٠٠ لیتر محلول جاذب مگس میوه خریداری و استفاده شده و ١٣ هزار و ۵٠٠ تله جاذب در سطح باغات قصردشت، مهدی آباد، منصور آباد و دینکان نصب شده است.
میرزایی اظهار داشت: شهرداری شیراز به منظور حفظ محصولات باغی از آفات با همکاری جهاد کشاورزی شیراز و با عقد قراردادی با اعتبار بیش از یک میلیارد تومان، اقدام به تله گذاری، نصب بطریهای حاوی ماده جاذب سراتراپ در یک هزار هکتار از باغات قصردشت کرده است.
رئیس اداره حوزه استحفاظی قصردشت افزود: مگس میوه مدیترانهای یکی از مهمترین آفات قرنطینهای در جهان و زیان آورترین گونه مگس میوه است که به بیش از ٣۵٠ گونه محصول باغی و زراعی خسارت میزند.
میرزایی گفت: انار، خرمالو، انجیر سیاه و ارقام مختلف هلو، آلو، سیب زرد پاییزه، مهمترین میزبانهای مگس میوه مدیترانهای در باغهای میوه شیراز هستند.
ریزش میوهها و تغییر رنگ میوه در محل تخم گذاری از مشخصههای مهم خسارت مگس میوه مدیترانهای است.
وی اظهار داشت: مگس میوه از طریق تخم گذاری در زیر پوست میوههای در حال رسیدن، ابتدای تغییر رنگ و لاروها با تغذیه از گوشت میوهها خسارت میزند، همچنین ورود برخی آفات دیگر از جمله مگس سرکه و سوسکهای کارپوفیلوس و برخی عوامل بیماری زای ثانویه مانند قارچهای پنیسیلیوم و آسپرژیلوس به درون میوههای آلوده باعث تشدید و موجب غیر قابل مصرف شدن میوههای آلوده میشود که البته در آلودگیهای شدید ریزش میوه مشهود است.
رئیس اداره حوزه استحفاظی قصردشت گفت: با توجه به اقدامات انجام شده پیش بینی می شود جمعیت این آفت به میزان چشمگیری در باغات قصردشت کاهش یابد، که در نتیجه منجر به افزایش بازده اقتصادی و رضایتمندی باغداران میشود.