روایت خبری روز؛
مناظره دوم بایدن و ترامپ چرا لغو شد؟
ترس از تبعات سیاسی ویروس کرونا با توجه به حساسیت بالای افکار عمومی آمریکا، هر دو نامزد را بشدت هراسان کرده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ رسانههای آمریکایی از لغو دومین مناظره انتخاباتی ترامپ و بایدن خبر دادند. به راستی علت لغو مناظره دوم جوبایدن نامزد دموکراتها با دونالد ترامپ رئیس جمهوری کرونا زده آمریکا و نامزد جمهوریخواهان باتوجه حساسیت بالا و غیر معمول بودن این دوره از انتخابات آمریکا چیست؟
سایه سنگین کرونا بر انتخابات ؛
ترس از تبعات سیاسی ویروس کرونا با توجه به حساسیت بالای افکار عمومی آمریکا، هر دو نامزد را بشدت هراسان کرده است. از یکسو هر دو در تلاشند بامهار این ویروس در عرصه سیاسی و انتخابات، آرای بیشتری به نفع خود جلب کنند.
یکی با اعلام ابتلا به کرونا و بستری شدن در گرانترین بیمارستان جهان و به راه انداختن کمپین توئیتهای بی پایان و مظلوم نمایی تلاش میکند حس همدردی دوست و دشمن را در این آشفته بازار برای خود جلب کند.
دیگری در ابتدا با مشروط کردن مناظره دوم به منفی بودن تست کرونای رقیب و ناگهان اعلام لغو مناظره؛ تلاش میکند به حس نگرانی درباره پیامدهای نا کارآمدی دونالدترامپ در مدیریت بحران کرونا در میان افکار عمومی این کشور بیافزاید. به ویژه که نتایج مناظره معاونان دو نامزد نشان میدهد، مردم آمریکا بیش از هر زمانی نگران آینده اقتصادی و بهداشتی خود هستند.
نتایج مناظره معاونان ؛ مردم آمریکا نگرانند:
-احساس نا امنی گسترده و درخواست بیش از ۳۰ میلیون آمریکایی برای نخستین بار در تاریخ این کشور در دریافت بیمه بیکاری.
-مخفی کاری ترامپ و سانسور اخبار، کوچک نمایی و مخالفت با قرنطینه و ماسک زدن و به ویژه این جمله کامالا هریس که رئیس جمهوری آمریکا را مسول مرگ بیش از ۲۱۰ هزار آمریکایی اعلام کرد.- درمیان کشورهای صنعتی و ثروتمند جهان بالاترین نرخ مرگ و میر متعلق به آمریکاست بطور مثال ۲/۵ برابر نرخ مرگ و میر در کانادا.
غیر معمول بودن فرایند رای گیری ؛
آنچه مسلم است ویروس کرونا حساسیت این دوره از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را بسیار بالا برده و برای اولین بار است که علاوه بر لغو بسیاری از سفرهای انتخاباتی، تبلیغات میدانی در اماکن عمومی؛ پیش بینی میشود این ویروس بر کیفیت رای دادن آمریکاییها هم تاثیر بگذارد.
طولانی شدن مدت رای دادن حضوری به علت محدودیتهای کرونایی؛ بیشترشدن رای گیریهای پستی و درنتیجه طولانی شدن فرایند اعمال نتایج انتخابات ریاست جمهوری. از هم اکنون مردم آمریکا نگرانند که ماجرای انتخابات سال ۲۰۰۰ تکرار شود. درآن سال اعلام نتایج ۳۶ روز طول کشید.
همچنین پیش بینی میشود جدال حقوقی بر سر مقررات انتخابات بطور بی سابقهای افزایش یابد. تاکنون بیش از ۱۹۰ دعوای حقوقی در ۴۳ ایالت بر سر انتخابات ۲۰۲۰ مطرح شده است و دادگاه عالی آمریکا هم خود به یکی از موضوعات دعوی تبدیل شده است.
مرگ روت بیدر گینزبرگ قاضی پرنفوذ دادگاه عالی یک خلاء اساسی ایجاد کرده است و ترامپ بسیار تلاش میکند که جای او را با فردی محافظه کار پرکند.
ترامپ همچنین مشروعیت رای گیری پستی را به بهانه محدودیتهای کرونایی زیر سوال برده است و مدعی است رای گیری از این طریق منجر به تقلب میشود و اگر در ماه نوامبر در انتخابات ریاست جمهوری ببازد این مسئله به تنشها خواهد افزود.
جنگ بی سابقه قدرت
تاکنون ترامپ از دادن تعهد به انتقال مسالمت آمیر قدرت خودداری کرده است که در تاریخ انتخابات آمریکا بی سابقه است.
درمجموع باید منتظر روزهای پرچالش و اوج گیری جنگ قدرت دو نامزد انتخاباتی با چاشنی کرونا و سوء استفاده از ترس و نگرانی مردم آمریکا از این مسئله بود.
نویسنده:
فریدون طاهری