به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ؛ سردبیر روزنامه اینترنتی رأی الیوم به گفتگوی اخیر شاهزاده بندر بن سلطان با شبکه تلویزیونی العربیه و حملات وی به آرمان فلسطین و فلسطینیان و کنایه هایش علیه ایران و ترکیه واکنش نشان داد و با اشاره به تلاشهای ریاض برای سازش با رژیم صهیونیستی نوشت هدف اساسی از این گفتگو، مقدمه سازی برای عادی سازی رسمی و علنی با دولت اشغالگر اسرائیل و حرکت در مسیر کشورهایی مانند مصر، اردن و نیز امارات و بحرین است.
عبد الباری عطوان با انتشار مقالهای در روزنامه رأی الیوم که از لندن به روز میشود نوشت در ژوئیه سال ۲۰۰۶ میلادی پس از گذشت حدود هشت روز از آغاز تجاوز اسرائیل به لبنان یک هیئت سعودی به ریاست شاهزاده سعود الفیصل وزیر خارجه وقت عربستان به واشنگتن پایتخت آمریکا سفر و با جورج بوش پسر رئیس جمهور وقت آمریکا دیدار کرد و بوش در یک اقدام استثنایی، کاخ سفید را روز یکشنبه به روی اعضای هیئت سعودی گشود و این هیئت از شاهزاده بندر بن سلطان بن عبد العزیز مشاور امنیت ملی و سفیر سابق عربستان در آمریکا و شاهزاده ترکی فیصل رئیس اسبق سازمان اطلاعات عربستان و سفیر وقت کشورش در واشنگتن تشکیل شده بود.
یک روز پس از این دیدار، فرستاده ویژهای که این سه شاهزاده فرستاده بودند به لندن رسید تا پیام مهمی را از طریق رسانههای انگلیسی به اطلاع افکار عمومی جهان برساند.
محتوای پیام آن بود که اعضای هیئت سعودی به رئیس جمهور آمریکا اطلاع دادند عربستان و اسرائیل در یک سنگر واحد هستند و اسرائیل به عربستان هنگامی که بزرگترین دشمنش یعنی جمال عبد الناصر را در سال ۱۹۶۷ میلادی شکست داد خدمات راهبردی ارائه کرده بود و دومین دشمن عربستان یعنی صدام را با تجاوز به عراق در سال ۲۰۰۳ میلادی سرنگون کرد و الان نیز برای نابودی حزب الله سومین دشمنش در تجاوز به لبنان (در سال ۲۰۰۶ میلادی) آماده میشود.
این پیام در بایگانی برنامه مشهور نیوز نایت «بی بی سی انگلیسی» موجود است و من نیز در آن شب برای بررسی این پیام و معانی آن شرکت داشتم و امروز آن پیام را به مناسبت حمله شاهزاده بندر بن سلطان به ملت فلسطین و رهبری آن از طریق شبکه تلویزیونی نیمه رسمی «العربیه» که در سه قسمت از این شبکه انجام شد، به یاد میآورم.
در این مقاله درباره آنچه در حمله بی رحمانه بندر بن سلطان در شبکه العربیه رخ داد صحبت نخواهم کرد، اما درباره اهداف حقیقی این گفتگو صحبت خواهم کرد و هدف از این حمله رسانهای نیز دفاع از رهبری کنونی یا سابق فلسطین نبود که خود ما نیز از برجستهترین منتقدان به مواضع سست رهبری فلسطینی و توافقنامه فاجعه آمیز اسلو هستیم که رهبری فلسطین در دام این توافقنامه افتاد و رهبری فلسطین و نیروهای امنیتی اش را از اولین روز امضای آن به محافظان دشمن و شهرک نشینانش تبدیل کرد.
ابتدا میگوییم حمله شاهزاده بندر از یک شبکه تلویزیونی رسمی بدون موافقت رسمی و بدون درخواست خاندان حاکم سعودی یا شاخه مسلط بر امور کشور و به خصوص سیاستهای آن نبوده چرا که برای این حمله، تدارک و تبلیغات گستردهای شده بود و هدف اساسی از آن نیز مقدمه سازی برای عادی سازی رسمی و علنی با دولت اشغالگر اسرائیل و حرکت در مسیر کشورهایی مانند مصر و اردن است که پای در این مسیر گذاشته اند و جدیدترین این کشورها نیز امارات و بحرین هستند.
نکته قابل تأمل آن است که بیشتر این کشورها از طریق رسانه هایشان به ملت فلسطین حمله رسانهای و علیه آنان نفرت پراکنی کردند تا ملت فلسطین و مسئله فلسطین را شیطانی جلوه دهند و بدین ترتیب گامهای عادی سازی روابطشان را با اسرائیل توجیه کنند و اگر کسی به بایگانی روزنامهها و شبکههای تلویزیونی مراجعه کند به بسیاری از این موضوعات برخورد میکند که مهر تأییدی است بر گفتههای ماست. متأسفانه حملات رسانهای عربستان از این مقوله مستثنی نیست.
اگر حکومت سعودی خواهان عادی سازی روابط و امضای توافقنامههای صلح با دولت اشغالگر اسرائیل است این کار را انجام بدهد، اما نباید به چنین شیوههای نخ نما شدهای متوسل و به «قربانی» که به نمایندگی از امت و کرامت و عقیده و حمایت از مقدساتش میجنگند، حمله و از جلاد و روایت آن حمایت و از تاریخ جنایتکارانه اش که در جهان بی سابقه است دفاع کند.
نکته قابل تأمل آن است که بیشتر این کشورها از طریق رسانه هایشان به ملت فلسطین حمله رسانهای و علیه آنان نفرت پراکنی کردند تا ملت فلسطین و مسئله فلسطین را شیطانی جلوه دهند و بدین ترتیب گامهای عادی سازی روابطشان را با اسرائیل توجیه کنند و اگر کسی به بایگانی روزنامهها و شبکههای تلویزیونی مراجعه کند به بسیاری از این موضوعات برخورد میکند که مهر تأییدی است بر گفتههای ماست. متأسفانه حملات رسانهای عربستان از این مقوله مستثنی نیست.
بدون تردید ملت فلسطین و مسئله آن به خاطر این موضع خصمانه رسمی سعودی متضرر خواهد شد، زیرا عربستان همچنان یک کشور منطقهای بزرگی است و دارای جایگاه مهمی در جهان عرب و اسلام است و ملت فلسطین نیز حمایتها مواضع شرافتمندانه اش را در طول تاریخش فراموش نخواهد کرد و برجستهترین این مواضع نیز شهید قدس یعنی ملک فیصل است که نفت را در جریان جنگ اکتبر در سال ۱۹۷۳ میلادی تحریم کرد و زندگی اش را به عنوان بهای این موضع فدا کرد، اما زیانی که حکومت سعودی متحمل خواهد شد بسیار بیشتر از زیان فلسطینیان خواهد بود، زیرا چنین سیاستها و مواضعی باعث میشود عربستان به شدت هیبت و مشروعیت رهبری حرمین شریفین و جهان اسلام را از دست بدهد و ما خواهان چنین چیزی برای حکومت و ملت خوب و شریف سعوی و حامی مسائل امت نیستیم.
یک نکته مهم در سخنان شاهزاده بندر بن سلطان مطرح شده است که باید درباره آن تأمل کنیم او گفت که به غیر از ترکیه و ایران برای فلسطینیان، دوستی باقی نمانده است که این حرف درست نیست و نباید یک مقام ارشدی مانند وی چنین حرفی را میزد، زیرا بیشتر کشورهای عربی از ملت فلسطین حمایت میکنند و دلیلش هم مخالفت شش کشور عربی با ریاست دبیر کلی اتحادیه عربی است که به دنبال عادی سازی روابط است و عربستان و برخی کشورهای عرب خلیج (فارس) بر امور این اتحادیه مسلط هستند و تعداد کشورهای مخالف در روزهای آینده بیشتر هم خواهد شد. نمیدانیم شاهزاده بندر چرا دوستی دو کشور مسلمان را عیب میداند که به واسطه آن بر ما شماتت میکند؟ چه بسا ملت فلسطین برخی از دولتهای عربی و به خصوص در منطقه خلیج (فارس) را از دست داده، اما قطعا ملتهای عرب خلیج (فارس) و ملتهای عربی را از دست نداده است و اکثریت قاطع آنان و ملتهای اسلامی از ملت فلسطین حمایت میکنند و دوست جدید اسرائیلی بر سازشکاران قدیمی و جدید و نیز حمایتهایشان از طمع ورزیهای توسعه طلبانه اسرائیل و چشم طمعش به مکه و مدینه نیز بخشی از آن است، گوارا باد! و روزهای آینده این را نشان خواهد داد.