آن سوی تشدید تحریم های مالی علیه ایران؛ آیا احتمال سقوط آزاد دلار وجود دارد؟
دولت ترامپ در یک اقدام ضد انسانی دیگر تحریم های مالی جدیدی را علیه دیگر بانک های ایرانی که تاکنون از تحریم ها خارج بودند اعمال کرده است .
در ورای این تحریم ها نوعی شکست و انفعال نهفته است زیرا دولت ترامپ نتوانست جلوی لغو تحریم های تسلیحاتی ایران را بگیرد و دوبار در شورای امنیت شکست مفتضحانه خورد و لذا برای جبران این شکست ها به تشدید تحریم های یکجانبه روی آورد.
همچنین ، همچنانکه کاملیا هریس معاون جو بایدن نیز در مناظره انتخاباتی تصریح کرد خروج امریکا از برجام باعث شده است که توان و قدرت هسته ای ایران افزایش یابد حال آنکه دولت ترامپ انتظار داشت با اعمال تحریم های فلج کننده ایران را به اقدام مشابه لیبی در برچیدن تاسیسات هسته ای خود وادار سازد. علاوه بر این ها، تشدید این تحریم ها به این مفهوم است که گویا ترامپیست ها و همپیمانان صهیونیستی و سعودی آنها به شکست ترامپ در انتخابات پیش رو پی برده و حتی به یقین رسیده اند و لذا در تلاشند از فرصت باقیمانده حداکثر استفاده را از فرصت باقیمانده بعمل آورند.
بررسی های موجود حاکی از این است که با روند فعلی شکست ترامپ در انتخابات حتمی است مگر اینکه در انتخابات بخصوص در آرای الکترال دستکاری شود و اینکه ترامپ حزب رقیب را به تقلب در انتخابات متهم می کند در واقع نوعی آماده سازی روانی برای تقلب در انتخابات از سوی حزب حاکم جمهوریخواه است.
درصورت شکست ترامپیست ها امکان اجرای تحریم های جدید و قبلی با مشکل و مانع مواجه خواهد شد و حداقل از بار روانی آن که نقش عمده ای در التهاب بازار ارز و بازارهای موازی داشته، خواهد کاست و حتی احتمال کاهش ارزش دلار تا مرز 10 هزار تومان وجود خواهد داشت. بر همین اساس از هم اکنون رسانه های فارسی زبان بیگانه بخصوص ایران اینترنشنال که با دلارهای تزریقی سعودی می چرخد دست بکار شده و در تبلیغات خود بر این متمرکز شده اند که حتی با شکست ترامپ تغییری در تحریم های ایران ایجاد نخواهد شد حال آنکه این تبلیغات خود ناشی از ترس و نگرانی است که این محافل از شکست ترامپ و کاهش تحریم های ایران دارند و خود نقش کلیدی در تشدید تحریم های دولت ترامپ علیه مردم ایران داشته و در جنایت های ان شریک بوده و هستند و از این دید واقعا جای سوال است که این شبکه ها به دست ایرانیان خارج نشین می چرخد؟
با اینحال این امر باعث نمی شود که بر ضعف های داخلی بخصوص در مدیریت و ساماندهی بازار سرپوش گذاشته شود و همینکه بازار های مالی بخصوص بازار ارز دقیقا در مسیری قرار دارد که دشمنان را نسبت به تشدید تحریم ها جری تر می سازد و یا روند تحولات به گونه ای پیش می رود که گاهی این تصور پیش می آید که بازار ایران بر اساس تئوری منسوخ دست نامرئی هدایت می شود، واقعا جای سوال و تامل دارد؟
در مجموع این تحریم ها به هر دلیل و هدفی که صورت گرفته باشد تغییری در ماهیت جنابتکارانه آنها ایجاد نمی کند و بر عمق و گستره جنایت های امریکا و بخصوص دولت ترامپ در برابر مردم ایران می افزاید. بی تردید تاکنون افراد غیرنظامی زیادی در نتیجه تحریم های اعمال شده از سوی امریکا به طور مستقیم و غیرمستقیم جان خود را از دست داده اند اما متاسفانه مورد پیگیرد قضایی قرار نگرفته اند حال آنکه طرف مقابل بارها با تشکیل دادگاه های صوری به بهانه های واهی میلیاردها دلار از اموال ایران را برای پراخت به کسانی که قربانی می نامد مصادره کرده است.
لذا نیازاست که برای اعاده حقوق کسانی که در معرض تحریم های یکجانبه امریکا خسارات مادی و معنوی و بخصوص جانی متحمل شده اند پرونده های قضایی تشکیل شود و به طور مشترک از سوی قوه قضائیه و وزارت امورخارجه پیگیری شود. از دیگر سو اگر بنا باشدامریکا از برتری های نسبی که در تسلط بر جهان بخصوص در زمینه اقتصادی دارد اینگونه استفاده کند پس این سوال پیش می آید که چرا ایران از مزیت هایی که در دیگر عرصه ها دارد استفاده نکند ؟!
-----------------------------------------------------------
احمد کاظم زاده