پخش زنده
امروز: -
مدیرکل امور بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی: ۷۵۰ هزار نفر متقاضی دریافت بیمه بیکاری شدند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما دکتر مهدی شکوری افزود: شرایط دریافت بیمه بیکاری این است که فرد بدون اراده و میل بیکار شده و آماده به کار باشد.
مدیرکل امور بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی گفت: منبعی که میزان مشاغل از دست رفته و کسانی را که کار خود را از دست دادهاند، مشخص میکند، نام نویسی در سامانه بیکاری وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی است و هر ماه بر اساس رصدی که کارشناسان در مورد بیمه شدگان انجام میدهند و تعدادی که کاهش پیدا میکنند به عنوان منبع دیگر این آمار مد نظر است.
وی یادآور شد: در بیمه تامین اجتماعی فقط مشاغل کارگری وجود ندارد و بیمههای مختلفی مانند بیمه رانندگان، ساختمانی، اختیاری و مشاغل آزاد را هم شامل میشود.
مدیرکل امور بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی با اشاره به اینکه ۷۵۰ هزار نفر برای دریافت بیمه بیکاری نام نویسی کردهاند، گفت: برای دریافت بیمه بیکاری شرایط این است که فرد بدون اراده و میل بیکار شده و آماده به کار باشد و اگر قرار باشد در شغلی مشغول به کار شود، بیمه بیکاری آن فرد قطع خواهد شد.
وی از بازرسیهای ادواری ماموران بیمه در همه مشاغل و بیکاران خبر داد و گفت: اگر فردی تقاضای بیمه بیکاری کرده باشد، ولی در کارگاهی یا محل دیگری مشغول به کار باشد، مشمول بیمه بیکاری نخواهد شد.
شکوری از بیمه بیکاری ایام کرونا هم خبر داد و گفت: چون در ایام کرونا تعداد متقاضیان بیشتر بود، بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا، ساز و کار جدیدی برای بیمه بیکاری دایر شده است. برای دریافت بیمه بیکاری باید کمیته بیکاری تشکیل شود و قرارداد، نوع آن و اصالت قرارداد بررسی شود تا اگر فردی برای دریافت بیمه بیکاری محق تشخیص داده شود، به تامین اجتماعی معرفی شود.
وی با اشاره به اثرگذاری شیوع کرونا در کاهش فعالیتها و اشتغال بیان کرد: همه جامعه بیکاران کسانی نیستند که در زمره بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی قرار داشته باشند و تمام اصناف و فعالیتهای جامعه لزوما جزو بیمه شدگان تامین اجتماعی نیستند.
بنابر این گزارش، شیوع کرونا در یکصد سال گذشته چنین پدیدهای در دنیا بی سابقه بوده و طبق گزارشهای بین المللی حداقل یک میلیارد و ۲۰۰ هزار نفر به جمعیت فقیر جهان افزوده شده است.
پدیده کرونا، ایران را هم مانند سایر نقاط دنیا هدف قرار داد و در حوزه کسب و کار و اقتصادی و اجتماعی هم تاثیر جدی دارد.
برآوردها نشان میدهد در حدود ۱۳۵ میلیون شغل تمام وقت در دنیا از بین رفته است و در ایران هم برآوردهایی که در مراکز معتبر پژوهشی و تحقیقاتی داشتند ۲ تا ۶ میلیون شغل را تحت تاثیر خود قرار داده است یا میدهد.
برخی کارشناسان میگویند با شیوع کرونا حدود ۲۰ درصد اشتغال کل کشور از بین رفته است.
با تعطیلی کسب و کارهای خرد و کلان اقتصادی، ما شاهد افزایش نرخ کارگران و دستفروشان به عنوان فعالان مشاغل ساده و نیروهای فعال در بخش خدمات که ۴۵ درصد تولید ناخالص داخلی را در اختیار دارند و ۵۰ درصد جمعیت شاغل کشور را تشکیل میدهند، از جمله مشاغل آسیبپذیر در پی شیوع کرونا هستند.
اخراج و تعدیل نیروی کار در این مشاغل و بخشهای مختلف اقتصادی از جمله تاثیرات محسوس شیوع بیماری کروناست.
همزمان با شیوع کرونا، به جز بخشهای تولید مواد غذایی، اقلام بهداشتی، نیازهای سلامت و دارویی و برخی صنایع تولیدی، فعالیت بیشتر صنایعی که در تعامل مستقیم با مردم هستند، به طور موقت تعطیل شد و همین امر با کاهش تقاضای داخلی و جهانی توام شده است و موجب کاهش و توقف صادرات غیرنفتی به دلیل بسته شدن مرزها شد.