براساس گزارش سالانه اوپک
پیش بینی افزایش تقاضای نفت برای بیست سال آینده
سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) پیش بینی کرد: میزان تقاضای روزانه جهانی نفت خام، طی ۲۵ سال آینده، ۱۰ میلیون بشکه افزایش خواهد یافت.
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) پیش بینی کرد میزان تقاضای جهانی نفت در بیست سال آینده، تحت تاثیر برخی عوامل به ویژه ظهور برخی قدرتهای اقتصادی مثل هند افزایش یابد.
با وجود این، اوپک، پیش بینیهای قبلی خود را در کوتاه مدت درباره میزان تقاضای نفت کاهش داد و علت اصلی آن را پیامدهای بحران کرونا و ابهامات مرتبط با آن دانست.
اوپک در گزارش سالانه خود پیش بینی کرد: میزان تقاضای روزانه جهانی نفت خام، طی ۲۵ سال آینده، ۱۰ میلیون بشکه افزایش خواهد یافت و از ۹۹.۷ میلیون بشکه در سال گذشته به ۱۰۹.۳ میلیون بشکه در سال ۲۰۴۰ خواهد رسید و این رقم نیز در سال ۲۰۴۵ به ۱۰۹.۱ میلیون بشکه افزایش خواهد یافت.
این پیش بینی اوپک در واقع نقض کننده این ایده است که جهان، احتمالا به اوج مصرف نفت خود رسیده و از این پس، تقاضای جهانی نفت، روندی نزولی را در پیش خواهد گرفت. در حال حاضر بحران کووید ۱۹ و پیامدهای آن، تاثیر آشکار و عمیقی بر میزان تقاضای جهانی نفت داشته و پیش بینی میشود تحت تاثیر آثار این بحران بهداشتی به ویژه توقف تقریبا کامل برخی بخشها و صنایع، نظیر حمل و نقل هوایی، تقاضای جهانی نفت، باز هم کاهش یابد.
اما پیش بینیهای اوپک بر پایه فرضیه بازگشت به رشد اقتصادی عادی پس از همه گیری کرونا و همچنین تلاش دولتها برای جبران خسارات برخی بخشهایِ به شدت آسیب دیده از بحران کرونا همانند صنعت هوانوردی، حمل و نقل جادهای و دیگر صنایع استوار شده است. انتظار میرود پس از بحران کرونا، صنعت پتروشیمی از عوامل مهم افزایش میزان تقاضای نفت باشد.