اجرای فاز مطالعاتی ایجاد بندر خشک در منطقه ویژه اقتصادی گرمسار
مدیرعامل شرکت تامین سرمایه امین شستا از اجرای فاز مطالعاتی ایجاد بندر خشک در منطقه ویژه اقتصادی گرمسار خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان سمنان، سلمان خادم المله افزود: طبق دستور مدیرعامل شستا دستور اجرای فاز مطالعاتی این پروژه در منطقه ویژه اقتصادی گرمسار صادر شده است و بازدیدهای میدانی تیم کارشناسی نیز در این حوزه صورت گرفته است.
خادم المله در ادامه پتانسیلهای منطقه ویژه اقتصادی گرمسار را برای ایجاد بندر خشک با توجه به امتیازهای حوزه راه و ارتباط مهم برشمرد و اظهار داشت: نزدیکی به پایتخت، دسترسی بسیار آسان و نزدیک به ریل راه آهن، معادن خوب و ظرفیت تولید، راه ارتباطی اصلی جادهای پیش شرطهای ایجاد بندر خشک است که حوزه ریل راه آهن به عنوان یک پیش شرط اصلی در گرمسار دیده میشود.
مدیرعامل شرکت تامین سرمایه امین شستا در ادامه گفت: به غیر از ایجاد بندر خشک در گرمسار بنادر خشک دیگری در شهرهای یزد، آذربایجان و اسلامشهر در فاز مطالعاتی قرار دارند که منطقه ویژه اقتصادی گرمسار با توجه به پویایی و سرزندگی اقتصادی و حضور ۸۰ مجموعه خصوصی در آن برای فعالیت آینده بسیار منحصر به فرد است.
شایان ذکر است که در طول سالیان گذشته، ایجاد بندر خشک شاهرود با توجه به موارد زیر بارها مطرح شده است:
1- موقعیت جغرافیایی مناسب در شمالشرق کشور
2- برخورداری از فرودگاه (با قابلیت مرز هوایی)
3- دسترسی به راهآهن سراسری (مسیر دو خطه تهران-مشهد) و همچنین مطرح بودن اجرای خط آهن طبس_شاهرود_اینچه_برون (و در نهایت ایجاد یک چهارراه طلایی در حوزه حمل و نقل ریلی کشور)
4- مجاورت در مسیر بزرگراه بینالمللی 44 ( آزادراه حرم تا حرم در آینده) و سایر راههای ارتباطی مکمل در مسیر محور شمال_به_جنوب (شاهرود-گرگان و شاهرود-آزادشهر به سمت شمال، شاهرود-طرود-معلمان-اصفهان/یزد (به سمت جنوب) و یا مسیر مکمل و مناسب دیگر مانند شاهرود-دامغان-کیاسر، شاهرود-میامی-جارجرم، شاهرود-بیارجمند-بردسکن)
بر اساس موارد مطرح شده، به نظر میرسد شاهرود "شرایط لازم و کافی" برای ایجاد "بندر خشک" را داراست. محدوده فرودگاه بینالمللی شاهرود که روبروی آن نیز " ایستگاه راهآهن بسطام" قرار دارد (ایستگاهی که قابلیت تبدیل به یک ایستگاه باری مناسب را داراست) میتواند موقعیت مناسبی برای ایجاد "بندر خشک شاهرود" باشد.
این محدوده پیشتر توسط مسئولین برای ایجاد زیرساختهای دیگر مانند "شهرک صنعتی شماره 2 شاهرود" یا " منطقه ویژه اقتصادی شاهرود و میامی" نیز مطرح شده بود لیکن با توجه به مزایای پرشمار بندرخشک و اشتغالزایی فراوان ناشی از آن (که به احداث کارخانهها و نواحی صنعتی مختلف نیز منجر خواهد شد) میتواند "ایجاد بندر خشک" را به عنوان اولویت اول منطقه قرار دهد.
ذکر این نکته خالی از لطف نیست که با توجه به وجود تصفیهخانه فاضلاب شاهرود در جنوب شرقی این شهر، میتوان بخش قابل توجهی از آب موردنیاز بندر خشک یا نواحی صنعتی پیرامون آن را از طریق این مرکز تامین نمود.