بررسی مشکلات پارک ملی توران شاهرود
در جلسهای مشکلات پارک ملی توران شاهرود بررسی شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان سمنان، نادر فخری، فرماندار شاهرود در این جلسه، کمبود آب را مهمترین مشکل این منطقه دانست و گفت: اکنون تامین آب این پارک به وسیله حمل با تانکر از فاصله ۴۰ کیلومتری انجام میشود و این آب به ۳۰ منبع در منطقه منتقل شده و این جابجایی از کیفیت آب میکاهد.
فخری با بیان اینکه پوشش گیاهی منطقه به دلیل کمبود آب ضعیف شده است، تصریح کرد: چاه ها، قناتها و چشمههای این منطقه باید لایروبی و احیا شوند.
فخری اظهار داشت: نهضت نهالکاری و ایجاد پوشش گیاهی مناسب با منطقه براساس یک طرح جامع چند ساله باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
به گفته فخری، بررسی و مطالعات لازم برای اجرای طرح آبخیزداری و ایجاد چند بند خاکی انجام میشود.
فخری ارتقا و بهبود وضعیت فعلی پارک ملی توران را ضروری خواند و افزود: با ارتقای وضعیت فعلی منطقه شرایط را برای استفاده گردشگران مهیا کرده تا مردم منطقه هم از این فرصت بهره ببرند.
پارک ملی و ذخیره گاه زیست کره توران با مساحتی بالغ بر یک میلیون و ۴۴۱ هزار و ۵۲۳ هکتار در جنوب شرقی شهرستان شاهرود واقع شده است این منطقه از سال ۱۳۵۵ به نام منطقه حفاظت شده و پناهگاه حیات وحش توران تحت حفاظت قرار دارد.
از معروفترین جانوران این منطقه میتوان به آهو ایرانی، جبیر (از انواع غزالهای گرمسیری)، گورخر ایرانی، یوزپلنگ آسیایی، سیاه گوش، گربه پالاس، گربه شنی، گربه دشتی، کفتار راه راه، روباه قرمز، شاه روباه، شغال زرد و انواع دیگری از پستانداران اشاره کرد.