با رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) کشور؛
برگزاری نشست ستاد اقتصاد مقاومتی در کردستان
بیش از ۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای اشتغال مددجویان هزینه میشود.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمامرکز کردستان، رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) کشور گفت: امسال ۶ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای اشتغال مددجویان تحت پوشش این نهاد اختصاص یافته که بخشی از آن برای ایجاد نیروگاههای خورشیدی کوچک مقیاس هزینه خواهد شد.
مرتضی بختیاری امروز در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی کردستان افزود: سهم تسهیلات اشتغال مددجویان کردستان در سال گذشته ۱۵۰ میلیارد و ۲۰۰ هزار تومان بود که با آن چهار هزار و ۲۰۰ شغل ایجاد شد.
بختیاری شیوع کرونا را موجب کندی ایجاد اشتغال مددجویی اعلام کرد و افزود: اگر این بیماری شایع نمیشد این اشتغال تا پنج هزار فرصت شغلی قابل افزایش بود.
بختیاری سهم امسال کردستان از این تسهیلات را ۱۶۳ میلیارد تومان اعلام کرد و یادآور شد: با این تسهیلات قرار است پنج هزار و ۲۰۰ شغل ایجاد شود که در صورت اتمام آن تا پایان آذر ماه، ۲ هزار شغل دیگر به استان اختصاص مییابد.
وی با قدردانی از مشارکت بینظیر مردم خیر کردستان در حمایت از مددجویان کمیته امداد تاکید کرد: مردم استان در نیمه اول امسال ۶۹ میلیارد تومان کمک نقدی و غیرنقدی به این نهاد داشتند.
بختیاری به برنامه بسیج مستضعفان برای ایجاد ۱۰۰ هزار نیروگاه خورشیدی طی برنامه ششم توسعه در کشور اشاره کرد و گفت: اولویت این طرحها در روستاها و مناطق محروم است و قراردادی که با وزارت نیرو منعقد شده، ۲۰ ساله خواهد بود.
رئیس کمیته امداد کشور افزود: ایجاد ۲۴۰ نیروگاه خانگی شاید به ظاهر اشتغال نباشد، اما عامل مهمی برای ماندگاری مردم در روستاها و ایجاد درآمد ثابت برای آنان است که علاوه بر حفظ کرامت مددجویان، به مهاجرت معکوس هم منجر میشود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان نیز در این نشست گفت: در راستای تحقق شعار جهش تولید برنامه تولید برق و فروش آن توسط خانوارهای تحت پوشش و مددجویان کمیته امداد کردستان، ایجاد ۲۴۰ نیروگاه کوچک اجرایی میشود.
بهرام نصراللهیزاده با بیان اینکه برای اجرای این طرح ۲۴ میلیارد ریال تسهیلات بلاعوض توسط دولت تامین شده است، متوسط درآمد ماهانه توسط این نیروگاههای پنج کیلو واتی را ۱۰ میلیون ریال کرد و افزود: این طرح گام بزرگی در توانمندسازی مددجویان به شمار میرود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان به خرید تضمینی برق تولیدی مددجویان توسط وزارت نیرو اشاره کرد و اظهار داشت: این اقدام در زمینه جهش تولید هم منجر به تامین نیاز برقی کشور و هم توانمندسازی شهروندان آسیبپذیر خواهد شد.
وی با اشاره به اختصاص هزار میلیارد ریال دیگر برای اجرای طرح راهآهن سنندج - همدان در روزهای اخیر تأکید کرد: اعتبار تخصیصی این طرح امسال پنجهزار میلیارد ریال است که به نظر مسوولان استان ایجاد درآمد نسبی پایدار برای مددجویان و اقشار آسیبپذیر، اهمیتی معادل اجرای طرح بزرگی همانند راهآهن دارد.
نصراللهیزاده یکی دیگر از طرحهای بزرگ اقتصادی دولت در کردستان را طرح مهار آبهای مرزی و تبدیل اراضی دیم به آبی برشمرد و یادآور شد: از محل صندوق توسعه ملی بدستور رهبر معظم انقلاب هشت میلیارد دلار برای این منظور اختصاص یافته و در کردستان هم قرار است در مرحله اول ۱۶ هزار و ۸۱۰ هکتار از زمینهای دیم به آبی تبدیل شود.
وی تأکید کرد: این طرح وارد فاز اجرایی شده و اگر مددجویان استان در این مناطق زمین داشته باشند در این طرح بزرگ اقتصادی سهیم خواهند شد.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) کردستان هم در این نشست افزود: طرح ایجاد نیروگاههای خانگی کمک بزرگی برای مددجویان بیماری است که برای اشتغال نمیتوانند از خانه خارج شوند.
محمدرسول شیخیزاده با اشاره به حمایت کمیته امداد از ۳۲ هزار زن سرپرست خانوار گفت: این طرح در ایجاد شغل خانگی برای این مددجویان گام بزرگی است که درآمد پایداری را برای آنان در پی دارد.
وی با بیان اینکه هزار خانوار مددجو تاکنون برای اجرای این طرح در استان شناسایی شدهاند، گفت: در مرحله نخست ۲۴۰ خانوار تحت پوشش این طرح قرار میگیرند که هزینه آن برای خانوار ۶۰ میلیون تومان است و بخشی از آن بصورت بلاعوض خواهد بود.