به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مطمئنم برای همهزمانی پیشآمده است. ممکن است حس مالکیت عاطفی را دوست نداشته باشیم، اما گاهی پیش میآید. تفاوت اینجاست که بعضی از افراد نمیتوانند حسادت خود را کنترل کنند. آنها برای احساس زندهبودن، به این حس نیاز دارند. دستهٔ دیگر اصلاً روی این حس خود حساب نمیکنند.
چه میشد اگر بهجای آنکه به خاطر یک هیجان عاطفی دچار خشم شوی، نفس عمیق میکشیدی و مسئله را رها میکردی؟
باوجوداینکه حسادت واکنشی طبیعی و سالم است، نگهداشتن آن ناسالم است. حسادت باعث به وجود آمدن رقابت ناسالم میشود و از طرفی فرد بینش خود را از دست میدهد و نمیتواند تشخیص دهد چه چیز برایش بهتر است. این میتواند خانوادهای را از هم جدا کند، یا رابطهٔ دوستیای را خراب کند. نه تنها برای ذهن ناسالم است، بلکه سلامت جسمی فرد را نیز مختل میکند. اضطراب ایجاد میکند، فشارخون و ضربان قلب را بالا میبرد.
آیا میخواهی حس حسادتت را کم کنی؟ در این مقاله در مورد خصوصیات افرادی که حسادت نمیکنند صحبت خواهیم کرد.
۱. متمرکز هستنداین یعنی هرگز اهمیت نمیدهند که دیگران چه دارند یا چهکار میکنند، بلکه به اهداف خود میپردازند. حسادت تنها عاملی بازدارنده است و فرد را از مسیر موفقیت خارج میکند.
۲. بر بهبودی خویش تمرکز میکنندوقتی روی خودت تمرکز میکنی، انرژی خود را با افکار مثبت تغذیه میکنی و به سمت سازندگی سوق پیدا میکنی. وقتی روی خود تمرکز میکنیم، دیگر به یاد رقابت ناسالم نمیافتیم، چون دیگر برایمان مهم نیست.
۳. قدردان هستندوقتی فردی احساس قدردانی دارد، دیگر خشمی نسبت به دیگران احساس نمیکند. به خودت و بهویژگیهای خودت توجه کن. در چهکاری خوب هستی؟ آیا استعداد ویژهای داری؟ به خاطر آن انسان فوقالعادهای که در جوهرهٔ خودداری، سپاسگزار باش.
۴. توانایی تحسین دیگران را دارنداگر کسی حسادتت را تحریک میکند باید او را تحسین و حمایت کنی. تشویق کردن آنها مسیر انرژی منفی را تغییر میدهد و کمک میکند تا احساس کنی انسان بهتری هستی، بنابراین حسادت تبدیل به یک موقعیت مثبت میشود.
۵. سعی نمیکنند سر از کار دیگران درآورندوقتی کسی حسادت را از خود دور میکند، میبایست به دیگران و روابط و تعاملاتشان اعتماد کند. افرادی که احساس امنیت میکنند، در شبکههای اجتماعی به دنبال یافتن اطلاعات پرسه نمیزنند. تلفن همراه دیگران را زیرورو نمیکنند. وقتی فردی زیر عکسی نظر میدهد یا like میکند، حساسیت بیشازحد نشان نمیدهند.
۶. واقعگرا هستندآنها باوجود کاستیهایشان قبول میکنند که بیعیب و نقص نیستند. میدانند که همهٔ ما بار گذشته را به دوش میکشیم، اما درس خود را میگیرند و از آن عبور میکنند. بههیچوجه واقعبینانه نیست که تصور کنیم زندگی فردی بدون چالش است.
۷. باکمال میل از دیگران درخواست راهنمایی میکنندآنها از اینکه از کسانی که دوستشان دارند نظر بگیرند، نمیترسند. هیچوقت دیر نیست که از کسی بپرسید چطور به موفقیت رسیده، ممکن است او روشی را دنبال میکند که ما نمیدانیم.
۸. زندگی واقعیشان را متعادل میکنندبه نظر وسوسهانگیز میرسد که تمامروز در فیسبوک بچرخیم، اما ممکن است در شبکههای اجتماعی احساس باارزش بودن کنیم یا کام لا خود را بیارزش بپنداریم. برای درک این دیدگاه، تصور کن که هرروز پستهایی در مورد این میبینی که فلان آدم خانه خریده، اما تو هنوز در خانهٔ اجارهای زندگی میکنی. یکی از دوستانت ازدواجکرده و خوشحال است، اما تو تنها هستی. همسایهات فارغالتحصیل شده، اما تو نمره نیاوردهای. پسرخالهات صاحب ماشین شده، اما تو هنوز از مترو استفاده میکنی. منظورم را متوجه میشوی؟
۹. توانایی رها کردن دارندوقتی فردی برای خود محیطی رقابتی درست میکند، بهناچار فرار میکند. کسانی که حسود نیستند، هرگز خود را به درودیوار نمیزنند تا چیزی را به کسی ثابت کنند، بلکه به خاطر آنچه میتوانند عرضه کنند خشنود هستند.
۱۰. روی موفقیت خود تمرکز میکنندبهجای اینکه روی دستاوردهای دیگران تمرکز کنند، به موفقیت خود اطمینان میکنند و زمانی که کمی احساس حسادت میکنند، از آن استفاده میکنند تا خود را به جلو سوق دهند، نه اینکه دیگران را پایین بکشند. حسادت برای آنها تنها رقابتی سالم است و هرگز ارزشها و اصولشان را خدشهدار نمیکند.
طبیعی است که احساس حسادت کنیم، نکتهٔ مهم این است که ریشهٔ آن را پیدا کنیم و یاد بگیریم چگونه از آن پرهیز کنیم، قبل از اینکه تبدیل به هیولای بزرگی شود که میتواند زندگیمان را نابود کند.