یک ضرب المثل انگلیسی میگوید:
” به جای شکایت کردن از اینکه چرا بوته گل رز خار دارد، خوشحال باشیم از اینکه در کنار خار گلهای رز روییده است. ”افراد غرغرو چه کسانی هستند و چه تاثیری دارندهمه ما گاهی غر میزنیم. نق مینزیم و شکایت میکنیم. حتی اگر ادعا کنید که شادترین آدم دنیا هستید، گاهی اوقات از بعضی اتفاقات شکایت میکنید. اولین تاثیر فردی که مدام فر میزند، تلخ کردن زندگی به کام خود فرد است؛ و در مرحله بعد تلخ کردن آن به کام دیگران.
گاهی اوقات حتی متوجه این موضوع که مدام شکایت میکنیم نمیشویم و خوب میدانید که این عادت تا چه اندازه میتواند شخصیت شما را زیر سوال ببرد. گاهی مشکل از این هم جدیتر میشود و میتواند باعث تَرد یک فرد از بین دوستان و حتی خانواده شود و از آن مهمتر در بین یک زوج در حالت حاد، باعث جدایی شود.
برای مثال ممکن است برای هر کدام از ما اتفاق افتاده باشد که با شخصی دوست باشیم و این فرد به طور مداوم در مورد سلامتی اش، خانواده اش، روابطش، مدرسه و یا هرچیز دیگری غر میزند، مدام از همه چیز شکایت میکند و فقط نقاط تاریک هر اتفاق را میبیند. وقتی با آن شخص وقتمان را میگذرانیم شدیدا احساس خستگی میکنیم. این رفتار افراد به راحتی بر روی ما هم تاثیر گذار است.
مهم نیست شما چه میگویید یا چه کاری انجام میدهیم، چنین اشخاصی با هیچ چیزی دلگرم نمیشوند. ممکن است هیچ شرایط دشواری وجود نداشته باشد که آن شخص نتواند از آن عبور کند، اما نگرش منفی او مسائل را بدتر میکند.
حالا چه اتفاقی میافتد اگر شما آن شخصی باشید که در یک نگرش منفی گیر کرده اید؟ مدام نقاط تاریک را میبینید. همه ما در این شرایط بوده ایم. روزهایی وجود دارد که همه چیز اشتباه و به هم ریخته به نظر میرسد و شکوه کردن سادهترین کاری است که انجام میدهیم.
غر زدن آسانتر از حل کردن خود مشکل یا اقدام برای برطرف کردن مشکل است. تازه اگر آن مشکل واقعا مشکل باشد و از جانب شما بی جهت مورد شکایت واقع نشده باشد.
اما در واقع وقتی شما سعی کنید مسائل را از دیدگاههای مختلف ببینید و خودتان را به چالش بکشید میتوانید غر زدن و شکایت کردن را متوقف کنید.
اگر کم و بیش احساس کرده اید که زیاد غر میزنید و یا دیگران گاه و بی گاه این نکته را به شما گوش زد کرده اند باور کنید زندگی و معاشرت با افراد غرغرو سخت است. بهتر است همین امروز برای درمان آن به فکر چاره باشیم و البته ما اینجا برای شما ۱۰ نکته برای برطرف کردن این مشکل و در نهایت شادتر کردن زندگی مهیا کرده ام.
چه کار کنیم که غر نزنیمبرای کمتر غر زدن زدن مسائلی که در ذهنتان است را تغییر دهید
قطعا گفتن این کار از انجام دادنش آسانتر است. مغز ما تمایل شدیدی به افکار منفی دارد. مانند نقل قولی که در ابتدای مقاله آورده شد، ما در ابتدا خارهای گل رز را میبینیم به جای اینکه متوجه زیبایی گل شویم. به جای اینکه بگوییم چگونه در کنار این خارهای گلی به این زیبایی روییده است ذهنمان درگیر این است که چرا در کنار گل خار وجود دارد.
ذهن آگاهی و نگرش مثبت داشتن نیاز به تمرین دارد. وقتی میبینید در حال منفی بافی راجع به یک شخص یا یک موضوع هستید، صبر کنید و خودتان را مجبور به گفتن یک نکته مثبت کنید. میتوانید از یک دوست شاد و سرزنده کمک بگیرید تا هنگامی که در حال غر زدن هستید شما را متوقف کند و کمک کند تا جنبههای مثبت را ببینید.
به هر حال چه با کمک گرفتن از یک دوست یا عضوی از خانواده، چه با یک برنامه جامع برای مثبت اندیشی و چه ایجاد شرایط مناسب برای دست کشیدن از نگرش منفی باید تمرین کنید که مثبت اندیشتر باشید.
هر چند وقت یک بار به خودتان اجازه درد و دل کردن بدهیدنادیده گرفتن دائمی افکار منفی باعث میشود این افکار روی هم تلنبار شوند. افکار منفی از کوچک تا بزرگ باید کم کم از همان دری که وارد شدند خارج شوند. اگر واقعا در شرایط ناآرامی به سر میبرید، بدون نگرانی احساسات خود را با یک دوست نزدیک یا اعضای خانواده یا یک روانشناس در میان بگذارید. از اینکه احساسات منفی خود را به زبان بیاورید، خجالت زده نباشید. بسیار مهم است که برای اتفاقات کوچک و بزرگ که نگرش شما را منفی میکنند راه حلی پیدا کنید. آنها را رها نکنید.
کمتر قضاوت کنیدما اغلب در مورد دیگران شکایت میکنیم، مدام از دیگران ایراد میگیریم، و مدام ایرادهایی را به دیگران نسبت میدهیم، اما سوال اینجاست خود ما چطور؟
مدام فکر میکنیم که آنها مطابق با استانداردهای ما نیستند و افراد یا اتفاقها مطابق خواستههای ما پیش نمیروند. در مورد اتفاق ها، افراد و هر مورد دیگری بدون اینکه دلیلش را بدانید قضاوت نکنید، دلیل این اتفاقها و رفتارها را از خودشان بپرسید و در نهایت مدام نیم نگاهی به خودتان داشته باشید و ببینید که خودتان در این زمینه چگونه رفتار میکنید.
امروز از مادرتان به خاطر غذایی که تدارک دیده و کیفیت لازم را ندارد شکایت میکنید و روز دیگر راننده تاکسی را به دلیل نداشتن مهارت لازم رانندگی متهم میکنید. از سوی دیگر برادرتان را به دلیل خوب لباس نپوشیدن زیر سوال میبرید و روندی که ادامه دارد. اما آیا میدانید مادرتان چه روزی را پشت سر گذاشته است؟ خودتان تا چه اندازه در رانندگی مهارت دارید؟ قبل از خارج شدن از خانه نگاهی کلی به لباس و ظاهر خود دارید؟ چرا برای بهتر شدن کیفیت غذا کمی به خانواده کمک نمیکنید تا با دقت و وقت بیشتری به طبخ غذا پرداخته شود. چرا پیشنهادات لازم را برای بهتر شدن ظاهر بردارتان ارائه نمیکنید.
برای رهایی از این مشکلات باید یاد بگیرید و البته تمرین کنید که قضاوت نکنید. به جای قضاوت کردن به فکر راه چاره باشید.
یک لیست از اتفاقهای خوب روزانه تهیه کنید
حتما شما دفترچه یادداشت همراه خود دارید و یا از نرم افزارهای موبایلی برای یادداشت برداری استفاده میکنید. اگر این چنین نیست دست به کار شوید. در پایان هر روز به تمامی اتفاقات روز فکر کنید و خلاصه وار آنها را مرور کنید. مطمئنا از میان تمامی این اتفاقات به مواردی از اتفاق ها، رفتارها و البته نکات خوب از جانب خودتان و البته دیگران در قبال خودتان میرسد. آنها را هر شب یادداشت کنید.
خودتان دست به کار شویددفعه بعد که با خانواده، دوستان، همکارانتان، و… هستید و شکایت و گِِلِگی در ذهنتان نسبت به یک رفتار یا اتفاق داشتید خودتان دست به کار شوید.
اگر فردی حقوق شهروندی را رعایت نمیکند و زبالهای بر روی زمین میاندازد به جای غر زدن با خودتان و یا دیگران خودتان دست به کار شوید و زباله را از روی زمین بردارید.
اگر مدیرتان با شما بلند و خشمگین صحبت میکند، شما با همکاران و افرادی که زیر مجموعه شما هستند مهربان و آرام صحبت کنید.
اگر کسی در منزل نسبت به تمیز کردن اتاقها اقدام نمیکند شما خود دست به کار شوید.
اگر مدام از دوستتان به دلیل مودب نبودن به دیگران شکایت میکنید خودتان موضوع را به وی گوش زد کنید.
خودتان اتفاق و تغییری باشید که دوست دارید اتفاق بیافتد. البته قبل از این که خود دست به کار شوید مطمئن شوید که آیا این اتفاق تنها از دید شما صحیح است و یا دیگران هم دید مشابهی نسبت به این موضوع دارند. لزوما قاعده و قانون شما در رابطه با هر چیز، دالِ بر درست بودن آن نیست.
مسئولیت پذیر باشیداین قاعده هم تقریبا زیر مجموعهای از مورد قبل است. اگر چیزی شما را ناراحت میکند، یا آن را حل کنید و یا بپذیرید که اکنون هیچ کار دیگری نمیتوانید انجام دهید، پس چرا غر بزنید؟ غر زدن یک فعالیت منفعل است. جای آن را با راه حلی برای مشکل عوض کنید و یا به راحتی آن مشکل را بپذیرید و ذهنتان را درگیر موضوع دیگری کنید.
به دنبال شاد کردن زندگی باشیدگاهی اوقات تهیه چنین لیستی میتواند آسان باشد، لیستی پر از سرگرمیهایی که از آن لذت میبرید. گاهی اوقات هم نیاز به درون نگری عمیق تری دارد. آیا دائما در مورد شغل خود شکایت دارید؟ شاید وقت آن رسیده است که تصمیم سختی برای تغییر شغل یا مسیر خود بگیرید. مسائلی که باعث میشود دید منفی به هر چیز داشته باشید را کشف کنید تلاش کنید وضعیت را تغییر دهید تا زندگی شادی داشته باشید.
استرس و شیوه زندگی پرمشغله میتواند زندگی ما را خراب کند و روحیات مثبتمان را از بین ببرد. بخشی از زندگی تان را فقط وقف خودتان کنید. گاهی کارهایی برای دل خودتان انجام دهید، مانند تماشای یک فیلم، ورزش کردن، قدم زدن و یا هرچیزی که به شما انرژی میدهد و آرامتان میکند. این کارها باعث میشود ذهنتان در چارچوب جدیدی قرار بگیرد.
هنگامی که میخواهید صحبت کنید به سادگی از خودتان بپرسید: ” میخواهی غر بزنی یا شاد باشی؟ “شادی را انتخاب کنید، بر افکار مثبت تمرکز کنید و همیشه مهربان باشید. این انتخاب شماست نه هیچ کس دیگر. نگاهتان به اتفاقات نه خیلی جزئی باشد و نه خیلی کلی. سعی کنید در زندگی خود تعادل برقرار کنید و به خوبی از پس مدیریت خود، اتفاقات اطرافتان و سایرین بربیایید.
ورزش و یوگا را فراموش نکنیدورزش منظم و یوگا یک راه عالی برای آرامش، تمدد اعصاب و تمرین ذهن آگاهی میباشد. یوگا بر تنفس، حرکات و مراقبه تمرکز دارد و به شما کمک میکند تا ذهن و بدن خود را کنترل کنید. ورزش هم تاثیر بسزایی در سلامت جسم و روح شما دارد. ذهن ما اغلب به میلیونها جهت میچرخد. ورزش و یوگا کمک میکند تا چرخه افکارتان را آرام کنید و افکار مثبت تری را در ذهنتان پرورش دهید.