پخش زنده
امروز: -
نماینده ولی فقیه در استان گفت: دامپزشکی برای ارزانتر تمام شدن پرورش دام و طیور و حتی پرورش گونههای پر بازده، به دولت راهکار ارائه دهد تا فرآوردههای دامی ارزانتر در اختیار مردم قرار گیرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، آیت الله محمدرضا ناصری در دیدار مدیرکل و کارکنان دامپزشکی استان یزد به مناسبت هفته دامپزشکی اظهار داشت: دام و طیور و فرآوردههای دامی، نعمات الهی است که انسانها باید از این نعمات به درستی استفاده کنند.
وی افزود: پرورش مرغ و دام و ماکیان باید به نحوی باشد که تولید آن برای تولیدکننده گران تمام نشود و مردم برای خرید آن در مضیقه نباشند.
ناصری تأکید کرد: در کشور ما توان تولید خوراک دام وجود دارد، اما تاکنون به آن فکر نشده و اکنون مرغداران و دامداران با مشکل مواجه شدهاند و تبعات آن نیز به مردم باز میگردد بنابراین شایسته است دامپزشکی در این زمینه به دولت راهکار ارائه دهد.
امام جمعه یزد ادامه داد: پرورش دامهایی که مقرون به صرفه هستند و با هزینه کمتر، شیر و گوشت بیشتر و زاد و ولد بیشتری دارند، مورد بررسی قرار گیرند و دامپزشکی آن را به دولت و سرمایه گذاران بخش خصوصی پیشنهاد دهد.
وی گفت: برخی دستکاریهای ژنتیکی درست و اخلاقی نیست، چون برای بدن انسان ضرر دارد و خاصیت مواد غذایی نیز از بین میرود، اما برخی از آنها لازم و ضروری است و با رعایت مسائل اخلاقی و بهداشتی و تغذیهای اجرا شود.
نماینده ولی فقیه در استان با اشاره به اینکه ناباروری در کشور ما افزایش پیدا کرده است، افزود: برخی معتقدند که علت این امر، دستکاریهای ژنتیکی یا داروهایی است که به دامها خورانده میشود.
ناصری با اشاره به اینکه در کشورهای خارجی نگهداری سگ به عنوان یک همدم فرهنگ شده است، گفت: در کشور ما هم این اتفاق در بین برخی جوانان رخ داده و حتی برخی از آنها آنقدر سرگرم و مشغول نگهداری این حیوانات هستند که دیگر علاقهای به ازدواج و فرزندآوری ندارند و حیوانات به ویژه سگها را به عنوان عضوی از خانواده خود پذیرفته اند.
وی با بیان اینکه جمعیت کشور ما به سمت پیری میرود، افزود: برنامهای که غربیها برای کاهش زاد و ولد در کشور ما و در نتیجه پیر شدن جمعیت داشتند، برای تحقق به یک دوره ۸۰ ساله نیاز داشت، اما اکنون میبینیم که برخی فرهنگهای نادرست، ایران را در کمتر از ۳۰ سال به این شرایط رسانده است.
امام جمعه یزد ادامه داد: اکنون در کشور ما برای نگهداری سگ هزینههای هنگفت میشود تا جایی که حتی مقادیر قابل توجهی ارز صرف خرید غذای سگ میشود.
وی تاکید کرد: اینکه دین اسلام سگ را نجس اعلام کرده، حکمتی دارد و لازم است دامپزشکی، مضرات سگ را از راههای علمی استخراج کند تا مردم بدانند آنچه اسلام بر آن تاکید دارد، به لحاظ علمی نیز ثابت شده است.
ناصری ادامه داد: مردم باید متوجه باشند و سبک زندگی خود را در زمینه نگهداری از برخی حیوانات نظیر سگ تغییر دهند، زیرا اگر رواج پیدا کند، هم خانواده و فرزندآوری تحت تاثیر قرار میگیرد و هم دچار بیماریهای ناشناخته میشوند.