در نیمه اول سال انجام شد؛
صادرات بیش از ۱۳ میلیارد دلاری از کشور
در نیمه اول امسال ۱۳.۵ میلیارد دلار صادرات انجام شده که این میزان کاهش ۳۴ درصدی ارزش صادرات را در کشور نشان میدهد.
به گزارش گروه اجتماعی
خبرگزاری صداوسیما مرکز زنجان ؛ معاون وزیر و رییس کل سازمان توسعه تجارت ایران در جلسه مشترک کارگروه امور اقتصادی، اشتغال و توسعه صادرات که در استانداری زنجان تشکیل شد باتاکید بر لزوم افزایش صادرات غیرنفتی در شرایط فعلی کشور گفت: حمایت ازصادرات غیر نفتی وظیفه همه دستگاههاست.
وی. با اشاره به کاهش ۳۴ درصدی صادرات در کشور گفت: کاهش صادارات در زنجان ۱۱ درصد اعلام شده که نشان دهنده این است با وجود بسته شدن مرزها و ویروس کرونا وضعیت خوبی دارد.
زادبوم افزود: در نیمه اول امسال ۱۳.۵ میلیارد دلار صادرات و ۱۶.۷ میلیارد دلار واردات انجام شده که این میزان عملکرد کاهش ۳۴ درصدی ارزش صادرات را در کشور نشان میدهد.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به تقویت زیرساختهای صاداراتی در کشور گفت: تولید کنندگان درکشور معمولا محصولات مازاد برتولید را در صف صادرات قرار می دهند درصورتی که باید تولیدات براساس معیارهای صادرات و شناشنایی بازارهای جهانی باشد تا بتوان جهش صاداراتی داشت.
وی با بیان اینکه شرکتهایی دراستان با ورود موقت، کالا صادر میکنند؛ و تعهدبانک مرکزی در رابطه با این واحدها مشخص نبود، ولی امروز مقرر شده مابه التفاوت صادرات و واردات از آنان دریافت شود.
رافع رییس مرکز ملی فرش ایران هم دراین جلسه با اشاره به مشکلات فرش دستبافت در روزهای کرونایی هم گفت: قشر عظیم قالی بافان از کمک بالاعوض و تسهیلات نرخ کم بهره استفاده کنند.
وی استان زنجان را مهد فرهنگ و ادب عنوان کرد گفت:ایجاد پایانههای صادراتی فرش در زنجان نقطه عطفی در توسعه زیرساختهای صادراتی وهویت ایرانی اسلامی است.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه در زنجیره تولید و ارزش قالی اقدامات اصولی وکار خاصی انجام نشده است گفت: ۳۱ صنعت وابسته به فرش درکشور وجود دارد که اگر توسعه و فروش ان رونق ایجادشودتوسعه همه جانبه را به دنبال خواهد داشت.
رافع یکی از مزیتهای رونق فرش دستبافت ایرانی را کاهش بیکاری و جلگوگیری ازمهاجرت روستاییان عنوان کرد و گفت: نبود تبلیغ کافی درحوزه فرش. با وجود جایگاه خاص فرش ایرانی درجهان هنوز زیرساختهای آن مشکل دارد.
رییس مرکز ملی فرش ایران به زیرساختهای صادراتی فرش وحضوردر بازار رقابت خارجی تاکید کرد وافزود:ورود بخش خصوصی و ایجاد پایانههای تخصصی با حضور گمرک طبق قانون ۴۴ می تواند رونق فرش ایرانی را به ارمغان بیاورد.
رافع با اشاره به اینکه در استان زنجان بیش از ۷۰ هزار قالی بافت وجود داشت که امروز به ۴۵ هزار رسیده که کاهش تعداد قالی بافان نشان از عدم فروش تولیدات آنهاست گفت: در حال حاضر فعالیت ۸ هزار قالی باف بیمه شده و شناسنامه دار دراستان نشان می دهد که توسعه و رونق فروش آن می تواند تاثیرات مثیتی در توسعه فرش ایرانی داشته باشد.
وی با بیان اینکه در بررسی اولیه برای ایجاد پایانه تخصیصی فرش اولویت اول مناطق محروم است گفت: مقرر شد پایلوت پایانه تخصیصی فرش درمحل کاسپین زنجان ایجادشود که نمونه موفق درکشور خو اهد بود
رافع گفت:این پایانه تا ۶ ماهه به صورت کامل فعال خواهدشد و در کنار ایجاد این پایانه نمایشگاه مجازی با وجود ۶۰۰ تاجر خارجی وایرانی به این پایانه متصل خواهد شد.
وی از حضور استارپهای در این پایانه خبر داد وگفت: از ایدهها و طرحهای جدید و ابتکاری در حوزههای مختلف فرش علی الخصوص بسته بندی استقبال میکنیم.