آخرین تحولات بحران قره باغ با تأکید بر قطعنامه های شورای امنیت
روند درگیری های نظامی، ناتوانی گروه میانجی مینسک را به اثبات رسانده که به همین علت انتخاب یک فرمت جدید میانجیگری برای برقراری صلح در منطقه با حضور فعال کشورهای منطقه و به ویژه کشورهای بی طرف بیش از پیش ضرورت پیدا می کند.
به گزارش سرویس پژوهش خبرگزاری صدا وسیما: انرژی که به دلیل نفرت قومی میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان برای درگیری انباشته و با گذشت زمان نیز بر حجم آن افزوده شده بود چه به لحاظ سیاسی و چه به لحاظ روحی و روانی و نظامی در حال تخلیه شدن است. اما چشم انداز روشنی برای حل و فصل آن وجود ندارد و بی شک علت آن را میبایست در سنگ اندازی کشورهای مداخله گر جستجو کرد.
مناقشه قره باغ همچنان حل نشده و منطقه مستعد درگیریهای جدید باقی خواهد ماند، چرا که نفع همه بازیگران داخلی و خارجی در تداوم مناقشه است. بنابر این تا زمانی که همه طرفها از تداوم مناقشه سود میبرند و حل و فصل آن را به ضرر خود تلقی میکنند، مناقشه ادامه پیدا خواهد کرد. ضمن آنکه تعارض منافع میان بازیگران متعدد در هر بحران یا مناقشه به تطویل آن منجر خواهد شد.
به هر تقدیر آنچه مسلم است این مناقشه برای جمهوری آذربایجان به «حیثیت سیاسی و ملی» تبدیل شده است که کوتاهی درباره آن هر دولتی را در جمهوری آذربایجان به بی ارادگی و ناتوانی در بازگشت خاک از دست رفته به وطن متهم میکند.
در طرف دیگر نیز قرهباغ برای ارامنه رنگ هویتی گرفته است. از این رو ایروان هیچ علاقهای برای از دست دادن این خاک ندارد، زیرا اگر چنین اتفاقی رخ بدهد قرهباغ برای ارمنستان تبدیل به یک «عقده هویتی» خواهد شد؛ لذا باید دید گزینههای جایگزینی برای جبران این "حیثیت ملی" از یک سو و "بحران هویتی" از سوی دیگر مطرح خواهد شد و مهمتر از آن آیا کارساز خواهد بود؟