به گزارش خبرنگار حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گروه علمی و فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا و سیما، آقای احمد حمزهزاده با اشاره به اهمیت مجموعه تاریخی چهارمنار و ارزش این اثر گفت: نام مجموعه تاریخی چهارمنار تبریز بنا به قدمت و اهمیت اثر، در تمام نقشههای قدیمی این شهر ثبت شده که بر همین اساس از جمله مهمترین طرح های مرمتی معاونت میراثفرهنگی بهشمار میآید که با نظارت کامل نیروی فنی و متخصص این ادارهکل انجام شده است.
او با اشاره به اتمام مرمت مقبره مجموعه تاریخی چهارمنار، ادامه داد: پیرو اطلاعرسانی پارسال میراثفرهنگی استان مبنی بر اتمام مرمت مقبره تاریخی این مجموعه فاخر در تابستان ۹۹، عملیات مرمتی این بنا تکمیل و محوطهسازی و آزادسازی محوطه در دست انجام است.
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان شرقی گفت: طی سالهای گذشته اقداماتی نظیر بازسازی دیوارها و اجرای پایههای آجری، استحکامبخشی دیوارهها، ایجاد سرویس بهداشتی در محوطه این مجموعه تاریخی انجام شده بود.
آقای حمزهزاده افزود: در راستای بهرهبرداری کامل از این مجموعه تاریخی، پس از آزادسازی محوطه این مجموعه در مراحل بعدی، مرحله پایانی مرمت و تکمیل محوطه و کفسازی در دستور کار این اداره کل قرار خواهد گرفت.
مقبره پادشاهان روادی که چهارمنار نیز نامیده می شود یکی از اماکن تاریخی تبریز است. روادیان دودمانی کردتبار و عربتبار بودند که از اوایل سده سوم تا اواخر سده پنجم بر آذربایجان و بخشهایی از ارمنستان حکومت میکردند. مرکزیت حکومت آنها تبریز و مراغه بود.
این مسجد قدیمی در محله ای به همان نام یعنی چهار منار قرار دارد که یکی از محلات بیست و چهار گانه تبریز قدیم است. نام محله چار منار یا چهارمنار کمتر به گوش مردم شهر رسیده است، زیرا کوی و برزن این محله در حاشیه و محدوده قسمت شمالی بازار بزرگ تبریز قرار دارد و در ساعات غیر بازار، چندان رونقی ندارد. درحال حاضر می توانیم محله چارمنار یا چهار منار قدیم را با وضع فعلی تبریز این چنین مقایسه و تطبیق کنیم که شمال این محله مسیر رودخانه مهرانرود (میدان چایی)، بخش غربی آن محله راسته کوچه و مسجد جامع، قسمت شرقی آن دارایی و بخش جنوبی آن، بخش مرکزی بازار تا محدوده مسجد مقبره می باشد و قسمت اعظم این محله را مجموعه بازار بزرگ تبریز فرا گرفته است. ساکنان این محله اغلب بازرگانان و توانگران و از بزرگان شهر بوده اند.