تاکید دکتر زالی :
نظارت جدی بر رعایت شیوه نامه های بهداشتی در تهران
فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در تهران گفت:نظارت بر رعایت دستورالعملهای بهداشتی با جدیت دنبال میشود.
به گزارش خبرنگار سلامت گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صد اوسیما، دکتر علیرضا زالی با اشاره به اینکه بنابر گزارشات ارائه شده به رغم تاکید ستاد ملی مقابله با کرونا، ستاد مقابله با کرونای تهران و استانداری تهران بسیاری از محدودیتها به طور جدی مورد توجه قرار نگرفته است و طبق نتایج جلسات با وزیر کشور و استاندار تهران، قرار بر این شد تا ابعاد نظارتی رعایت پروتکلها و دستورالعملها با جدیت دنبال شود.
وی با تاکید بر همکاری مردم در رعایت شیوه نامهها و محدودیتها گفت: مردم میتوانند در صورت مشاهده تخطی مشاغلی که تعطیل اعلام شده، به ستاد مقابله با کرونا کلانشهر تهران یا معاونت بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی مستقر در تهران اطلاع دهند تا مورد بررسی قرار گیرد.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران در این خصوص افزود: تمامی اصناف موظف به نصب کیو آر کد مختص خود در معرض دید ارباب رجوع هستند که این کد قابل رهگیری است. بر اساس این کد مردم میتوانند شکایات خود را از طریق سامانه ۱۹۰ به معاونت بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی استان تهران منتقل کنند تا رسیدگی شود.
وی از اجرای طرح اعمال جرایم برای متخلفانی که در تهران دستورالعملها را رعایت نمیکنند، تا هفته آینده خبر داد و گفت: از طرفی با همکاری استاندار تهران نامهای با تاکید بر اعمال جرایم قطعی برای سفرهای غیرضرور خطاب به وزیر بهداشت و وزیر کشور نیز تنظیم و ارسال شد. البته تصمیم برای اعمال جرایم در کشور نسبت به سایر کشورهای دنیا با تاخیر صورت گرفت.
دکتر زالی تاکید کرد:ماسک شرط لازم برای پیشگیری است و شرط کافی و مهم برای جلوگیری از سرایت این بیماری، فاصله گذاری اجتماعی است. بدون ایجاد فرآیندهای مورد نظر در این خصوص، زدن ماسک کمک کننده است، اما راه حل قطعی نخواهد بود.
حدود یک سوم مبتلایان به کرونا از سردرد شکایت دارند
فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران گفت: نتایج مطالعات در کشور نشان می دهد که ۳۲ درصد از مبتلایان به کرونا از سردرد شکایت دارند.
دکتر علیرضا زالی افزود : همچنین نتایج این مطالعات نشان می دهد بین ۱۲ تا ۱۵ درصد از مراجعه کنندگان به مراکز درمانی استان تهران دچار سرگیجه و حدود ۵ درصد از مراجعان دچار سکته مغزی شده بودند که تقریبا با آمار جهانی نیز مطابقت دارد.
وی شایع ترین علامتی که نشان از بروز اختلال در سیستم مغز و اعصاب بر اثر ابتلا به کرونا دارد سردرد دانست و گفت: در دوران همه گیری کرونا در صورت بروز هر سردرد شدیدی که پیش از این تجربه تجربه اش را نداشته اید، جای شک دارد.
این متخصص با بیان اینکه میگرن نیز ممکن است در جریان بیماری کرونا تشدید شود، گفت: سردرد ناشی از سندرم استفاده از ماسک نیز از موارد دیگری است که افراد را درگیر می کند، زیرا بر اثر استفاده از ماسک تنفس افراد مقداری با مشکل روبرو می شود.
دکتر زالی افزود: این نوع سردرد مشخصه هایی دارد. اگر از لحاظ فیزیکی، بند ماسک فشار زیادی وارد کند، منجر به بروز سردرد خواهد شد که یک ساعت بعد از برداشتن ماسک این سردرد از بین می رود. بنابراین اگر در محیطی حضور دارید که شخصی وجود ندارد و کم خطر است، ضرورتی به استفاده از ماسک نیست.
وی درخصوص عوارض استفاده از ماسک بر میزان اکسیژن رسانی خون مغز، افزود: پژوهش های بسیاری با این موضوع در دنیا صورت گرفت. به طور بالقوه می توان این نظریه را مطرح کرد که استفاده از ماسک ممکن است سطح اکسیژن خون مغز را کاهش دهد، اما به تایید قطعی نرسیده است.
زالی اظهار داشت : نکته بسیار مهم دیگر این است که نباید نسبت به بروز اختلالات ذهنی، تمرکز، هوشیاری و خلقی ناگهانی در افراد مسن با بیماری زمینه ای در دوران همه گیری کرونا بی توجه بود.
وی درباره درگیری اندام های مختلف بدن بر اثر آلودگی به ویروس کووید-۱۹ گفت : بر اساس مطالعات، تمام بافت های بدن انسان که در جداره و غشای سلول هایشان این گیرنده را داشته باشند می توانند میزبان سلولی این ویروس باشند.
متخصص مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه سلول های دستگاه گوارشی، کبد، کلیه، قلب و سیستم اعصاب مرکزی نیز دارای این گیرنده ها هستند، افزود: در نتیجه به علت وجود این گیرنده ها، امکان میزبانی، سرایت و تهاجم ویروس به سیستم مغز و اعصاب نیز وجود دارد.
دکتر زالی تصریح کرد: کرونا از سه طریق می تواند مغز و اعصاب فرد مبتلا را درگیر کند، تهاجم مستقیم خود ویروس یکی از این روش هاست که شایع ترین علائم آن اختلال در حس بویایی و چشایی است. این اختلال بر اثر حمله ویروس به پایانه های عصبی موجود در بینی و دهان رخ می دهد.
وی افزود: مطالعات در کشور نشان می دهد برخی افراد که بر اثر ویروس کووید-۱۹دچار سکته مغزی شدند، به بیماری های زمینه ای از جمله فشار خون و دیابت مبتلا بوده اند. از طرفی در برخی از موارد نیز افراد با سن کم، هیچ بیماری زمینه ای نداشتند. این موضوع نشان می دهد عوارض مغزی ناشی از بیماری کرونا که آنچنان شایع نیست، می تواند در اینگونه افراد هم دیده شود.