در مصاحبه با کانال تلویزیونی "تی آر تی" ترکیه
مخالفت رئیس جمهوری آذربایجان با آتش بس با ارمنستان
الهام علی اف می گوید در حالیکه ارمنستان حملات جدیدی علیه ما انجام میدهد صحبت از آتش بس و مذاکره نمیتواند موضوعیت داشته باشد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما از باکو ،
"الهام علی اف" گفت: در حالی که ارمنستان حملات جدیدی علیه ما انجام میدهد صحبت از آتش بس و مذاکره نمیتواند موضوعیت داشته باشد.
رئیس جمهوری آذربایجان امروز در مصاحبه با کانال تلویزیونی "تی آر تی" ترکیه در خصوص دعوت کشورها و سازمانهای بین المللی برای برقراری مجدد آتش بس و آغاز مذاکرات گفت: "آتش بس باید در شرایط مشخصی برقرار شود. تا کنون خیلیها صرفا ما را دعوت به آتش بس و پس از آن ادامه مذاکرات فرا میخوانند، اما کدام مذاکرات را باید ادامه دهیم و این مذاکرات بر اساس چه چیزی ادامه خواهد یافت؟ هیچ کس این را به ما نمیگوید. "
وی با اشاره به تداوم ۳۰ ساله مذاکرات گفت: "ما امید به حل موضوع از طریق مذاکرات داشتیم و با همین امید در این مذاکرات شرکت میکردیم. این مذاکرات طولانی بر پایه اصولی مانند برقراری مجدد تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان و تخلیه مناطق اشغال شده بر اساس جدول زمانی مشخص پیش میرفت، اما امروز ارمنستان بر خلاف تمامی اصول مذاکرات حملات جدیدی را علیه ما صورت میدهد و طبیعتا ما هم با ضد حملات، اراضی خود را از اشغال آزاد میکنیم.
"علی اف" در ادامه با تأکید بر اینکه ما هم میخواهیم که مناقشه از طریق صلح حل شود، اما باید به معنای واقعی حل شود گفت: ما یک خواسته داریم باید به ما تضمین جدی داده شود و میانجیگران بین المللی باید این ضمانت را تأیید کنند و جدول زمانی خروج نیروهای ارمنستان از اراضی جمهوری آذربایجان باید به ما داده شود و مشخص شود که کدام روز کدام شهر تخلیه خواهد شد. البته در چنین شرایطی، جنگ متوقف خواهد شد، زیرا ما هم طرفدار صلح هستیم. "
وی افزود: برخی از میانجیها فقط بدنبال آتش بس هستند. از سال ۱۹۹۴ میلادی آتش بس شده است، اما چرا در طی این سالها این مناقشه حل نشده است؟ چرا تصمیمات و قطعنامههای سازمان ملل اجرا نمیشود؟ چرا دولت متجاوز مورد تحریم و مجازات قرار نمیگیرد؟ این سؤالها بی جواب هستند و در روزی که ارتش ما با عملیاتهای موفق سرزمین پدری ما را از اشغال آزاد میکند درخواستهایی داده میشود که مبادا پیشروی بکنید باید عملیاتها را متوقف کنید.
رئیس جمهوری آذربایجان افزود: اگر ما عملیاتها را متوقف کنیم این به معنای دادن فرصت به طرف مقابل برای تجدید قوا خواهد بود. البته ما میدانیم که همین حالا هم ارمنیان کشورهای مختلف با سازمان دهی ارمنستان در این حملات شرکت دارند. اقدامات زشت ارمنستان در راستای تبدیل این جنگ به یک بحران منطقهای است.
وی با تکید بر حضور ترکیه در فرایند مذاکرات در آینده گفت: ما معتقدیم که این مناقشه باید در چهارچوب عدالت تاریخی که این عدالت بیانگر این است که، "قره باغ" بخشی از اراضی تاریخی آذربایجان است حل شود.