پخش زنده
امروز: -
دبیرستاد تنظیم بازار گفت: به درخواست استانها برخی تعیین قیمتهای کالاهای اساسی در حیطه اختیارات استانها قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما محمدرضا کلامی در حاشیه جلسه ستاد تنظیم بازار افزود: امروز با دعوت از کارگروههای استانی تنظیم بازار مباحث و مشکلاتی که در استانهای مختلف ایجاد شده بود مطرح شد و به عنوان نمونه مسئولین استان اصفهان مشکلات خود را مطرح کردند.
وی گفت: استانها خواهان اختیاراتی ویژه هستند تا در مقاطع مختلف زمانی که دولت کالا توزیع میکند در تعیین قیمت آن نقش داشته باشد.
دبیرستاد تنظیم بازار افزود: در این زمینه مصوب شد تا کارگروههای استانی اجازه داشته باشند تا در مواقعی که سهمیهای از سوی کارگروه ملی تنظیم بازار در زمینه توزیع برنج، شکر، گوشت مرغ، گوشت قرمز و سایر اقلام به استانها تخصیص پیدا میکند در تعیین قیمت آن نقش داشته باشند.
آقای کلامی گفت: این که چه میزان در بخش صنوف و صنعت و چه میزان در بخش خانوار و شبکههای منتخب توزیع هر استان از سوی کارگروههای تنظیم استان مطرح بشود و تعیین گردد اختیارش تفویض شد.
وی افزود: درخواست دیگری که مطرح شد در خصوص قیمت گذاری کالاهایی است که به صورت استانی توزیع میشوند و از آن جایی که قیمت گذاری در استانهای مختلف متفاوت است و ممکن است در استانی قیمت بالاتر باشد، همین امر باعث میشود تا کالا برای فروش به آن استانها برده شود و این قابل اجرا نبود.
دبیرستاد تنظیم بازار گفت: قیمت گذاری در استانها عملا با سیاستهای تعادل عرضه و تقاضا دچار آسیب است، اما در خصوص تعیین قیمت عوامل توزیع به عنوان نمونه در انبارهای پشتیبانی دام و هزینههای حمل و نقل، تعیین قیمت به استانها واگذار شد.
آقای کلامی افزود: در خصوص افزایش یا کاهش قیمت ها، استانها اجازه ندارند بالاتر از نرخی که کارگروه ملی تنظیم بازار اعلام میکند، کالاها را به مردم عرضه کنند.
وی گفت: امروز از دیگر مباحث مهمی که در جلسه ستاد تنظیم بازار مطرح شد در بخش کالاهای اساسی بود که ارز ۴۲۰۰ تومانی دریافت میکنند و عبارتند از روغن خام، دانههای روغنی، کنجاله، سویا، جو و ذرت که بر مبنای گزارش بانک مرکزی در شش ماهه اول بیش از سه و نیم میلیارد دلار در این خصوص اختصاص پیدا کرده و بنابراین فرآیند تامین ارز این نوید را میدهد که با توجه به موجودی خوبی که در حوزه ذخایر وجود دارد روند مناسبی در پیش رو داریم.
دبیرستاد تنظیم بازار در ادامه افزود: در بازدید معاون اول رئیس جمهور از بندرعباس قرار شد همه کالاها که در این بندر و سایر بنادر رسوب کرده ترخیص شود و اینها میتوانند فضای آرامی را در بازار ما حفظ کنند و در آینده دغدغهای از این بابت نداشته باشیم.
آقای کلامی در خصوص تامین خوراک دام و سامانه بازارگاه هم گفت: نمیتوان فضای روانی نوسانات نرخ ارز را در این زمینه دامن زد.
وی گفت: روند تخصیص ارز در این زمینه را شفاف اعلام کرده ایم، روند تخصیص ارز در شش ماهه اول بالای ۵۰ درصد است، ولی باید تلاش کنیم تا کسانی که ارز را دریافت کردند کالا را به درستی به مقصد برسانند.
وی افزود: علاوه بر کالاهایی که در بندر وجود دارد مابقی نهادهها در کشتیها در حال رسیدن به کشور است و تدارک تامین کالا را به کلی برقرار کرده ایم و در اسفندماه سال گذشته مصوب شد که خروج همه نهادههای دامی از بندر منوط به مجوز جهاد کشاورزی باشد.
دبیرستاد تنظیم بازار وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: جهاد کشاورزی سامانهای را تحت عنوان بازارگاه در حال اجرا دارد که این سامانه در حال کامل شدن است تا نهادهها را خود مرغداران و دامداران به صورت مستقیم و بدون واسطه دریافت کنند.
آقای کلامی گفت: باید کمی صبورتر باشیم تا این سامانه کامل شود و قبول داریم که در جابجایی نهادههای دامی انحرافاتی وجود داشته، واردکننده از بندر کالا را به شبکه توزیع نمیبرده و واسطهها این کالا را دریافت میکردند و به قیمت بالاتر میفرختند و برخی مرغداران با جوجه ریزی، سهمیه نهاده خود را برای هر جوجه دو کیلو دان دریافت میکردند، اما در نهایت تولید هم نمیکردند و نهادهها را در بازار آزاد با قیمت بالاتر میفروختند.
وی افزود: در حال حاضر وزارت جهاد کشاورزی جلوی این تخلفات را گرفته و تکلیفی که ستاد تنظیم بازار برای این سامانه برقرار کرده بین تحویل محصول نهایی و تحویل نهاده باید گره ایجاد شود و کسی نهاده دریافت خواهد کرد که تولید خود را به شبکه دولت تحویل دهد و در این کار قطعا هم حقوق مصرف کننده حفظ میشود و هم تولید کننده.
دبیرستاد تنظیم بازار وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: دیروز که با معاون وزارت جهاد جلسه داشتیم گفتند این سامانه به بلوغ خیلی خوبی رسیده با مداخلاتی که داشتند شبکه را اصلاح کردند و تا امروز دست خیلی از دلالان و واسطهها را کوتاه کردند که البته فشارهایی هم هست که این امر محقق نشود، ولی ما به عنوان سیاستگذار ابلاغ کرده ایم و به آنها به عنوان مجری قطعا اجرا میکنند.
امیدوارم یادداشت بنده به عنوان یک شهروند عادی این مملکت را چاپ کنید.
الان نزدیک به یکماه است که کشور دچار مشکلات ارزی بی سابقه ای شده است. هر بار یکی از مسئولان می آید و قولی برای حل این معضل می دهد ولی دوباره هیچ اتفاقی نمی افتد. چرا واقعاً این رویه ادامه دار شده است؟
سه روز پیش دکتر همتی در رسانه ها گفتند نرخ ارز را کاهش می دهم چون باید ارزش پول ملی را حفظ کنیم. اما متاسفانه امروز قیمت ارز دوباره به نرخ سابق برگشت.
هیچ پاسخگویی هم نیست. می گویند دلیل افزایش دوباره به خاطر معاملات پشت خطی بوده است. جناب سیف،رئیس سابق بانک مرکزی، چند روز پیش این مسئله را عنوان کردند. به جای اینکه بانک مرکزی پیگیر این امر (معاملات پشت خطی) باشد، امروز صبح دیدم که فضای مجازی پر شده از کلیپ هایی علیه جناب سیف، رئیس سابق بانک مرکزی. جناب دکتر همتی به جای اینکه این ضعف های جدی مدیریتی که صدمات جبران ناپذیری به اقتصاد کشور زده است را جبران کند، با فرار به جلویی خود را مبرا ساخته است!!! واقعاً جای تاسف و گله مندی دارد.
تا کی ما باید این فشارها که صرفاً ناشی از ضعف های مدیریتی است را تحمل کنیم. متاسفانه انتقادم می کنیم، جناب دکتر همتی می آید و می فرماید که به صورت سازماندهی شده یک عده دارند علیه بانک مرکزی فضا را مسموم می کنند! آیا این رفتارها فرار به جلو نیست؟ کارنامه مدیریتی ایشان مشخص است، عدم پاسخگویی ایشان به رسانه ها مشخص است که حاضر نیستند یک کنفرانس خبری بگذارند و پاسخ دهند که چه بر سر پول ملی این کشور آمده است؟ بعد می آید و به راحتی به همه منتقدین و شهروندان عادی اتهام حرکات سازماندهی شده علیه بانک مرکزی می زند.
خدا به مردم این کشور رحم کند ما که از بنده خدا دیگر ناامید شدیم
در پناه حضرت حق
شهروند عادی