سمپوزیوم فولاد كيش؛
بررسي چالش های موجود صنعت فولاد در كيش
چالش های موجود در زمینه تامین مواد اولیه و تجهیزات دانش فنی و توسعه زیرساخت ها در رقابت پذیری محصولات فولادی در سمپوزيوم فولاد كيش بررسي شد.
به گزارش
خبرگزاري صداوسيما مركز كيش، پروفسور نجفی زاده رئیس هیئت مدیره انجمن آهن و فولاد ایران و مجری سمپوزیوم فولاد، گفت ایجاد زمینه مساعد برای برقراری ارتباط میان دستاندرکاران صنعت فولاد کشور براي تبادل نظر برای رفع مشکلات موجود و توسعه هرچه بیشتر صنعت فولاد با آخرین دستاوردهای پژوهشی و فناوری و تجهیزات صنعت فولاد کشور از مهمترين اهداف اين سمپوزيوم است.
وی افزود موضوع اصلی سمپوزیوم فولاد چالش های موجود در زمینه تامین مواد اولیه و تجهیزات دانش فنی و توسعه زیرساخت ها در رقابت پذیری محصولات فولادی است.
نجفی زاده افزود نقش فولاد در اقتصاد جهانی بسیار مهم است و تجهیزات مکانیکی، خودرو ،فولاد و حمل و نقل ،کشتی، الکتریکی و خانگی جزو ۷ صنعت کلیدی دنیا محسوب می شود.
وی گفت: براساس تحقیقات پژوهشگران معتبرترین دانشگاه های دنیا امروز باید به سمت تولید فولاد های سبک و مطابق با استانداردهای زیست محیطی و قابل بازیافت حركت كنيم و آن را در اختیار مردم قرار دهیم.
وی گفت: عصر امروز نیز بزرگترین نمایشگاه تخصصی فولاد ایران در ۱۵ سال اخیر با معرفی ۲۰ شرکت از ۵۰۰ شرکت برتر کشور در سال بر اساس رتبه بندی سازمان مدیریت صنعتی در محل نمایشگاههای دائمی کیش برگزار و معرفی خواهند شد.
معاون وزیر سازمان صنعت معدن و تجارت کشور نیز با بیان اینکه هم اکنون دنیا به سمت فولادهای سبک و مطابق با معیارهای زیست محیطی پیش میرود گفت: تمرکز انجمن آهن و فولاد کشور در تولید فولاد های سبک با قیمت مناسب برای بازار است .
وی افزود: تقاضا محور کردن پژوهشها نیز اولویت های طرح های پژوهشی است چرا که باید تولیدات بر اساس نیاز متقاضی انجام شود.
وی با اشاره به اینکه امسال ۵۰ درصد بیشتر از سال قبل طرحهای تحقیقاتی صنعتی در دانشگاهها صورت گرفته است افزود طراحی و ساخت دستگاهی برای کاهش خطرات کار در معادن یکی از طرحهای مشترک انجام شده بین دانشگاهها و واحدهای صنعتی کشورمان است تا کار در معادن و خطر و آسیب های ناشی از کار در معادن را به حداقل برسانیم.
غریب پور گفت: هم اکنون ۱۷۰ نیاز تحقیقاتی صنایع را شناسایی و تحویل دانشگاه ها دادیم .
وی همچنین با ابراز خرسندی از این که امسال با تولید و صادرات ۳۲ میلیون تن فولاد از مرز ۳۰ میلیون گذشتیم و هدفگذاری ما بالای ۴۳ میلیون تومان است گفت: ما این ظرفیت را داریم و در حالی که دنیا در تولید فولاد رشد منفی داشته ما در کشور با رشد ۱۱ درصدی روبرو بودیم .
وی همچنین طرح بزرگ انتقال آب از خلیج فارس به کرمان و یزد را یکی دیگر از کارهای تحقیقاتی موثر در دانشگاههای صنعتی بیان کرد آقای غریبپور پیشبینی کرد ۵ میلیارد یورو سرمایهگذاری برای طرحهای زیربنایی انجام شود که این امر با داشتن ۱۱بندر بزرگ و ۱۴مرز جادهای و ۵ مرز ریلی امکانپذیر است.
وی به بازارگردانی بورس اشاره کرد و گفت: در هفته اخیر با حرکت شرکتهای فولادی و معدنی اتفاقات خوبی در بازار بورس افتاده تا از نوسانات بورس جلوگیری و بازار بورس به تصویب و آرامش برسد.
وی ابراز امیدواری کرد: صنایع معدنی مواد مورد نیاز فولاد را خود تولید کنند تا به منابع دولتی نیاز پیدا نکنند.