پخش زنده
امروز: -
ترامپ حتی اگر با وجود گزارش های ضد و نقیض از وضعیت سلامتی او، از بیمارستان مرخص شود شانس پیروزی در انتخابات را از دست داده است.
در حالیکه از پنجشنبه شب و خبر ابتلای ترامپ رئیسجمهور آمریکا و انتقال او به بیمارستان سه روز گذشته است، خبرهای ضد و نقیضی از وضعیت سلامتی او منتشر میشود.
مقامهای کاخ سفید در اظهار نظرهای خود سعی می کنند اوضاع را عادی نشان دهند و وضعیت سلامت او را رو به بهبود توصیف کنند.
پزشکان معالج ترامپ نیز بطور محتاطانه ای حال ترامپ را خوب توصیف میکنند اما شبکه سی ان ان برخلاف این گزارشها اوضاع سلامت ترامپ را نگران کننده خوانده و خبرنگار این شبکه در کاخ سفید می گوید بر اساس شنیده ها حال ترامپ نگران کننده است.
به گفته خبرنگار سی ان ان مسوولان می گویند ترامپ دیگر از دستگاه اکسیژن استفاده نمی کند و این بدان معنی است که او از این دستگاه استفاده میکرده است.
از امروز تا سوم نوامبر یک ماه به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باقی مانده است و اگر در طول این یک ماه جمهوری خواهان امیدی داشتند که ترامپ بتواند از حریف دموکرات خود پیشی بگیرد اکنون با ابتلای او به کرونا می توان گفت دیگر امیدی برای پیروزی او در انتخابات وجود ندارد.
ترامپ حداقل باید دو هفته در قرنطینه باشد تا بتواند سلامتی خود را بازیابد و البته با توجه به سن بالا و همچنین سنگین وزن بودن او کارشناسان پزشکی او را در ردیف گروه پرخطر قرار می دهند که ممکن است در معرض آسیب های جدی ویروس کرونا قرار گیرد.
از این گذشته حتی در صورت مرخصی ترامپ از بیمارستان او باید یک هفته هم استراحت کند تا ناقل این ويروس نباشد.
از دست دادن این زمان کلیدی یعنی اینکه تیم تبلیغاتی ترامپ دیگر قادر نخواهد بود بدون او اعتماد رأی دهندگان را به دادن رأی به فردی جلب کنند که سلامت اش در ابهام قرار دارد.
از این گذشته به فرض اینکه ترامپ بطور کامل سلامتی خود را باز یابد و همچنان به عنوان نامزد جمهوری خواهان در رقابت انتخابات ریاست جمهوری باقی بماند با توجه به نحوه برخورد او در مدیریت ویروس کرونا بعید است که او بتواند اعتماد شهروندان آمریکایی را به دست آورد.
ترامپ متهم است که از انتشار ویروس کرونا مطلع بوده و برای منافع اقتصادی، سلامتی مردم را نادیده گرفته و پس از همه گیر شدن آن اجازه داده است که گزارش ها درباره ویروس کرونا عمومی شود.
نحوه مدیریت ترامپ در مواجهه با ویروس کرونا هم از موارد مهمی است که اکنون بیش از گذشته مورد توجه شهروندان آمریکایی قرار میگیرد و اکنون آنها به یاد میآورند که چگونه ترامپ با نادیده گرفتن خطر ویروس کرونا و مسخره کردن رقیب خود به دلیل استفاده از ماسک، یا توصیه مبتلایان به کرونا به استفاده از مایع شوینده، با جان شهروندان آمریکایی بازی کرده است.
شاید بسیاری از مردم آمریکا اکنون ابتلای ترامپ به ویروس کرونا را نشانه قهر الهی می دانند که با به سخره گرفتن این بلای جهانی، باعث شد تا بیش از 200 هزار شهروند آمریکایی جان خود را تاکنون از دست بدهند و بیش از 7 میلیون نفر دیگر به آن مبتلا شوند که این آمار همچنان رو به افزایش است.
پیامد های سوء مدیریت ترامپ در کنترل کرونا فقط به خطر افتادن جان میلیون ها شهروند آمریکایی محدود نبوده بلکه این پیامد ها اقتصاد آمریکا را هم 30 درصد کوچکتر کرده و سرعت نزدیکی چین به اقتصاد این کشور و پشت سر گذاشتن آن را نزدیکتر کرده است.
به این موارد اگر مواضع نژاد پرستانه ترامپ در برخورد با جامعه آمریکایی اضافه شود که به اعتراضات مدنی علیه نژاد پرستی منجر شده است باید گفت همین موارد کافی است که شانس ناچیزی برای پیروزی او در انتخابات قائل شویم.
نظر سنجی ها نیز از تایید این ارزیابی حکایت دارد. نتایج این نظر سنجی جدید روزنامه نیویورک تایمز و کالج سینا نشان می دهد که جو بایدن نامزد دموکراتها در دو ایالت کلیدی پنسیلوانیا و فلوریدا به ترتیب 7 و 5 درصد جلوتر است. همچنین بعد از مناظره اول ترامپ و بایدن نظر سنجی مشترک شبکه (سی ان بی سی) و مرکز تحقیقاتی (چنج ریسرچ) از برتری 13 درصدی بایدن در سطح ملی حکایت داشته است.
شکست سیاست خارجی ترامپ و در انزوا قرار دادن آمریکا خود داستان دیگری است که لزوم تغییر در آمریکا را ضروری کرده و همانگونه که اوباما پس از تخریب وجهه آمریکا در دوره بوش به قدرت رسید تا این وجهه را ترمیم کند این احتمال وجود دارد که دولت عميق در آمریکا نیز به این نتیجه رسیده که اکنون باید تغییر ایجاد شود و با حذف ترامپ چهره جدیدی به کاخ سفید گام بگذارد که وجهه تخریب شده آمریکا را ترمیم نماید.
------------------------------------------------
رضا محمد مراد