ستاری در مراسم تجلیل از پژوهشگران
کاهش هزینه آزمایشگاهی؛ رشد بخش خصوصی
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: باید هزینه انجام دادن آزمایشگاهی تخصصی را برای پژوهشگران کاهش داد که این امر سبب رشد بخش خصوصی میشود.
به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی و فرهنگی
خبرگزاری صدا وسیما؛ آقای سورنا ستاری در مراسم تقدیر از پژوهشگران و آزمایشگاههای برتر شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی افزود: در روزهای اول فعالیت من، متوجه یک اشتباه در پژوهش شدم و آن این بود که بخشی از هزینهها صرف تجهیزات سنگین میشد.
وی گفت: این در حالی است که ما کلی تجهیزات در آزمایشگاههای دانشگاهها داریم که قبلا بی هدف خریداری شده بود و حالا افراد نیازمند میتوانند از آن استفاده کنند.
آقای ستاری تصریح کرد: این مورد سبب شد که ما به فکر پیگیری شبکه آزمایشگاهی راهبردی باشیم که در آن ۱۶ هزار دستگاه با فناوری بالا ثبت شده است.
وی گفت: آن چیزی که پژوهش را انجام میدهد، محقق و پژوهشگر است و دستگاه ها، صرفا ابزار هستند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور افزود: شبکه آزمایشگاهی درحال حاضر به بلوغ رسیده است و بیش از ۱۰۰ هزار نفر از اعضا هیات علمی و پژوهشگران عضو این شبکه هستند
شبکه آزمایشگاهی راهبردی، شبکهای مهم در حوزه فعالیتهای پژوهشی
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: شبکه آزمایشگاهی راهبردی شبکه مهمی در حوزه فعالیتهای پژوهشی است و باید به طور جدی بررسی شود و توسعه یابد.
آقای سورنا ستاری در مراسم تقدیر از پژوهشگران منتخب و آزمایشگاههای برتر شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی که در سالن همایشهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد افزود: هم اکنون صحبت از تجهیزات دانشگاه آزاد اسلامی است که خریداری شده است. البته به این موضوع باید توجه شود که در روز اول شاید بدون هدف این تجهیزات خریداری میشد و یا برای طرحی خریداری میشد چنانچه گاهی برای یک طرح ۱۰ دستگاه خریداری میشود و حتی یک آزمایش هم انجام نمیشود و حتی از تاریخ مصرف دستگاه هم میگذرد و دوباره باید هزینه شود.
وی افزود: ما باید به این نکته توجه کنیم که دستگاههای با فناوری پیشرفته (های تک) که نیازمند حمایت و نماینده برای پشتیبانی است در حالیکه آزمایشگاههای ما نمیدانند که اگر دستگاهی خراب شود باید با چه کسی تماس بگیرند و یا چه کسی باید خدمت دهد. تمام این مسائل موضوعی است که در حوزه پژوهش با آن در ارتباط هستیم و این موجب میشود که ما شبکه آزمایشگاهی راهبردی را به صورت جدی پیگیری کنیم.
آقای ستاری با بیان اینکه تاکنون بیش از ۱۶ هزار دستگاههای تک در این شبکه آماده شده است گفت: در بخش خصوصی میزان و تعداد دستگاهها کمتر از دانشگاهها و بخش دولتی است در حالیکه بیشترین خدمات را بخش خصوصی ارائه میدهد یعنی حدود ۴۵ درصد خدمت توسط بخش خصوصی رخ میدهد.
وی با بیان اینکه باید به این موضوع توجه کنیم که پژوهشهای داخل کشور را نیروهای انسانی انجام میدهند نه دستگاههای آزمایشگاهی افزود: دستگاه آزمایشگاهی یک ابزار است که به هر شکلی میتواند تهیه شود و ما در معاونت علمی و فناوری به سمت طرحهای پژوهشی نیستیم، چون کارهای کسب و کارهای نو انجام میدهیم.
آقای ستاری با بیان اینکه شبکه فناوری راهبردی هم اکنون به بلوغ رسیده است و بیش از صد هزار نفر مشتری دارد گفت: حدود ۶ هزار شرکت و ۹۵ هزار نفر از افراد به صورت مستقل عضو این شبکه هستند و تعداد زیادی از اعضای هیئت علمی هم در این شبکه عضو هستند که باید به آنها خدمات صحیح ارائه داده شود