رکود در خرید و فروش صنایع دستی
رئیس اتحادیه صنایع دستی گفت: متاسفانه به دلیل تورم بالا، افزایش قیمت مواد اولیه و شیوع بیماری کرونا، این صنف وارد رکود بسیار شدیدی شده است.
وی اضافه کرد: هم اکنون رکودی که در خرید و فروش اشیای قدیمی و عتیقه اتفاق افتاده خیلی بیشتر از صنایع دستی است چرا که خرید اشیای قدیمی اولویت خرید خانوادهها نیست و معمولاً کسانی که پولهای مازاد دارند اقدام به خرید اشیای عتیقه میکنند.
رئیس اتحادیه فروشندگان صنایع دستی و اشیای قدیمی گفت: وضعیت بازار صنایع دستی به نسبت اشیای قدیمی و عتیقه، تا حدودی بهتر است چرا که ادارات و خانوادهها برای خرید کادویی اقدام به خرید صنایع دستی میکنند ضمن اینکه این صنعت هم در حال رکود به سر میبرد.
گران شدن مواد اولیه علت رکود در صنایع دستی
آقای عبداللهی افزو: علت رکود زیاد در صنایع دستی، گران شدن مواد اولیه مثل نقره، مس، برنج و یکسری اجناس واسطهای در تولید صنایع دستی است مثل رنگهای میناکاری که وارداتی است و در حال حاضر به دلیل اختصاص نیافتن ارز، واردات این محصولات با مشکل روبرو و باعث افزایش قیمت شده است.
وی گفت: از طرف دیگر نخهای ابریشمی برای تولید انواع پارچههایی که از چین وارد میشد جلوی وارداتش گرفته شده و همه اینها باعث شده تا قیمت نهایی انواع محصولات صنایع دستی بسیار بالا برود.
خرید و فروش عتیقه و زیرخاکی غیر قانونی است
رئیس اتحادیه فروشندگان صنایع دستی و اشیای قدیمی در خصوص فروش عتیقه و زیرخاکی هم افزود: خرید و فروش این اجناس غیر قانونی است و اگر واحد صنفی این اشیای عتیقه را خرید و فروش کند و در دادگاه محکوم شود برای همیشه جواز کسبش باطل خواهد شد و از این صنف اخراج میشود.
آقای عبداللهی در خصوص همکاری با سازمان میراث فرهنگی هم گفت: همه کارهای ما با نظارت و همکاری میراث فرهنگی است و بازرسی و حراست ما ارتباط بسیار خوبی با حراست سازمان میراث فرهنگی دارد.
وی در خصوص پیگیری شکایات مشتریان از واحدهای صنفی هم افزود: شکایات ابتدا در اتحادیه مطرح و در کمیسیون شورای حل اختلاف بررسی میشود اگر به نتیجه نرسد به شورای حل اختلاف منطقه ارسال و از آنجا هم اگر به نتیجه نرسد به دادگاه ارسال میشود.