افزایش ۱۵ درصدی تولید زعفران در چهارمحال و بختیاری
امسال تولید زعفران در چهارمحال و بختیاری ۱۵درصد افزایش یافته است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما،مرکزچهارمحال وبختیاری، مدیرامورباغبانی سازمان جهادکشاورزی استان گفت:درسال زراعی جاری۹۶۰ کیلوگرم محصول زعفران دراین استان تولیدشدکه این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۵ درصد افزایش داشته است.
ابراهیم شیرانی سطح زیرکشت محصول زعفران دراین استان را۲۳۸هکتاراعلام کردوگفت:پارسال دراین استان از۲۰۰ هکتار سطح زیرکشت حدود ۸۰۰ کیلوگرم محصول زعفران برداشت شدکه امسال با توجه به افزایش سطح زیر کشت وتوجه به بحث آموزش و ترویج بهرهبرداران، افزایش تولید محصول رخ داده است.
به گفته وی، باتوجه به شرایط اقلیمی در استان طی چند سال گذشته، کشاورزان به سمت کشت محصولات کمآببَرازجمله زعفران اقدام کردهاند، که کشت زعفران از برنامههای بلند مدت دولت در تغییر الگوی کشت وصرفهجویی درآب بخش کشاورزری است.
شیرانی، بااشاره به افزایش درآمد بهرهبرداران از محصول زعفران باتغییر الگوی کشت، گفت:درزمان برداشت زمینه اشتغال موقت بیش از ۵۰ نفر در هر هکتار فراهم میشود که طبق بررسی کارشناسان آموزش و ترویج سازمان، از هر هکتار مزارع استان چهار کیلوگرم گل این محصول بدست آمده است.
مدیرامورباغبانی سازمان جهادکشاورزی استان از صادرات بیش از ۸۰ درصدمحصول زعفران تولیدی استان به خراسان رضوی خبر داد و گفت: زعفران تولیدی این استان به دلیل کیفیت مطلوب با برند استان یاد شده به خارج از کشور صادر میشود.
وی با اشاره به اینکه یکی از برنامههای اصلی سازمان جهادکشاورزی توسعه و رونق کشت گیاهان دارویی و کم آببر است، تاکید کرد: اعطای تسهیلات کمبهره به روستاییان برای تغییر الگوی کشت محصول کم آببر و پربازده در دستورکار قرار گرفته است.