مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر:
طرح جستوجو و نجات و مقابله با آلودگی آب دریا تصویب شود
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر گفت: برای مدیریت و پاسخگویی مطلوبتر در زمینه آلودگیها و اضطرار دریایی، تسریع در تصویب و اجرای طرح جست و جو و نجات و مقابله با آلودگی دریا در این استان ضروری است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، سیاوش ارجمندزاده بیان کرد: طرح جستوجو و نجات و مقابله با آلودگی آب دریا در این استان هر چه زودتر مصوب و برای اجرا به ارگانهای متولی ابلاغ شود.
وی افزود: با همافزایی و استفاده از امکانات و تجهیزات دستگاههای متولی امکان پاسخگویی مناسبتری برای مقابله با آلودگی و اضطرارهای دریایی ایجاد میشود.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر عنوان کرد: در سازمان جهانی دریانوردی ۲ کنوانسیون در سالهای ۱۳۷۳ و ۱۳۷۶ مصوب شده است که یکی از آنها کنوانسیون جستجو و نجات دریایی و دیگری مقابله با آلودگی آب دریا است که ایران به عنوان کشور عضو سازمان جهانی دریانوردی این کنوانسیونها را پذیرفته است.
وی ادامه داد: در مجلس شورای اسلامی نیز این موارد به عنوان قانون تصویب و برای اجرا به ارگانهای ذیربط ارجاع شدهاست.
ارجمندزاده بیان کرد: براساس این قانون طرح ملی جست وجو و نجات و مقابله با آلودگی دریا تدوین که به استناد آن طرحهایی نیز در سطح استانهای ساحلی تهیه شد.
وی گفت: از سال ۹۲ اداره کل بنادر و دریانوردی بوشهر چندین بار این طرح را ارائه کرد، ولی تاکنون موفق به دریافت مصوبه آن نشده است، این درحالی است که این استان بیشترین میزان آلودگی و اضطرارهای دریایی را دارد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر افزود: از آنجایی که این طرح میتواند کمک زیادی برای مقابله با بحرانهای دریایی و پاسخگویی به اضطرار کشتیها باشد، لازم است این طرح استانی مصوب و اجرایی شود.
وی ادامه داد: اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر در ۶ ماه نخست امسال ۷۵ مورد پاسخگویی به اضطرار دریایی را داشته است.
ارجمندزاده گفت: استان بوشهر بیشترین میدانهای نفتی را در بین سواحل کشور دارا است و در شرایط طبیعی روزانه بیش از ۶۰۰ هزار بشکه تولید میدانهای واقع در آبهای این استان بوشهر و به طور متناوب نیز آلودگیهایی در محدوده دریایی این استان ایجاد میشود.
وی بیان کرد: در این زمینه طرح استانی اداره کل بنادر و دریانوردی بوشهر در زمینه جست و جو و نجات و مقابله با آلودگی دریایی میتواند همکاری ارگانهای مرتبط را در زمینه پیشگیری از آلودگی و کمک به اضطرارهای دریایی ارتقا دهد.