پخش زنده
امروز: -
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس: یادمانهای دفاع مقدس تعطیل نشدهاند و طرح راهیان نور هم تا دو ماه آینده آماده میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سردار سرتیپ بسیجی «بهمن کارگر» افزود: با دکتر «کولیوند» نماینده محترم وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صحبت شده است و دوستان یک طرحی را آماده کردهاند که هم شیوه نامههای بهداشتی رعایت شود و هم این سفرها انجام گیرند؛ البته یادمانهای دفاع مقدس تعطیل نشدهاند و بعضا هم برای بازدید، با رعایت شیوه نامههای بهداشتی، به این یادمانها میروند؛ ولی جلوی کاروانها و سفرها گرفته شده است؛ اما برای آن کار هم، دوستان طرحی را آماده کردهاند که فکر میکنم تا یکیدو ماه آینده آماده شود، بلکه بتوان از آن استفاده کرد.
سردار کارگر گفت: در موضوع دفاع مقدس، نشده که پیش مسئولی برویم و آن مسئول به ما کمک نکند. واقعاً نیت و همت در مسئولان هست، حالا ممکن است که دولتهای مختلف، با دیدگاههای مختلف آمده و رفته باشند، ولی در موضوع دفاع مقدس، واقعیت این است که همه وحدت نظر دارند. ما در دفاع مقدس توانستیم روی پای خود بایستیم، یعنی ما هرچه داریم، از دفاع مقدس است؛ البته با آن افقی که مدنظر ماست، فاصلهمان زیاد است.
وی افزود: ما در همین بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، وقتی در سال ۱۳۹۶ خدمت مقام معظم رهبری رسیدیم، من به محضر ایشان عرض کردم که «ما در پنج سال گذشته، اندازه ۲۰ سال کار کردیم، اما هنوز اندازه ۵۰ سال دیگر کار مانده است»، ولی اینکه آن همت لازم باید میشد تا دفاع مقدس معرفی شود، بله، این همت لازم، صورت نگرفته است و من هم جزو همین افراد هستم.
اما برغم این، من میگویم که فرهنگ دفاع مقدس در مردم ما بهخصوص در میان جوانان، جای خود را پیدا کرده است. شما همین مدافعان حرم را نگاه کنید. شهید حاج قاسم سلیمانی میگفت که برای ما در «مقاومت»، قله، دفاع مقدس است و ما در دامنه هستیم؛ بنابراین میخواهم بگویم که دفاع مقدس جایگاه خود را در میان مردم ما دارد، ولی ما خیلی بهتر از این باید کار میکردیم و باید کار کنیم چراکه هنوز جا دارد.
سردار کارگر تصریح کرد: باید دفاع مقدس را درست برای جوانان امروز تعریف کنیم. مقام معظم رهبری (مد ظلهالعالی) یک فرمایشی دارند به این مضمون که میفرمایند «حقیقت دفاع مقدس این بود که دشمنان انقلاب، آمدند و این جنگ را راه انداختند که انقلاب اسلامی و نظام را ساقط کنند» این را ما باید درست تعریف کنیم؛ چرا که بعضیها راه افتادند و راجع به دفاع مقدس نظرهایی را مطرح میکنند که از جانب دشمنان است. این را ما باید برای جوانان بگوییم و بعد هم به نظر من، ما باید ارزشهای دفاع مقدس را در ضوابط و مقررات خودمان بیاوریم و از طرفی دیگر، این را باید به کتابهای درسی ببریم؛ ما اگر میخواهیم دفاع مقدس را تعریف کنیم، باید از کودکستان شروع کنیم.
وی گفت: در کتابهای درسی هست، ولی آن مقداری که باید باشد، نیست. اگر شما اسلامی متعالی را بخواهید تعریف کنید، باید دفاع مقدس را تعریف کنید. یعنی روابط فرماندهان با رزمندگان، ایثار و ازخودگذشتگی، سبقت در خدمت، سبقت در جنگیدن، سبقت در شهادت. این سبقت گرفتنها، نمونههایی است که ما باید ببینیم. یکی از مسائل مهم این است که مسئولان ما در کشور، خودشان عامل شوند. چرا که در دفاع مقدس نیز همینگونه بود. یعنی از قله شروع میشد و به پایین میرفت. مثلاً حاج قاسم سلیمانی که یک فرمانده بود، وقتی به شهادت رسید، بر اساس آماری که میدهند، ۲۵ میلیون نفر از اقشار مختلف به تشییع جنازه ایشان آمدند. چرا؟ چون که دیدن ایشان عامل است. این خیلی مهم است.
سردار کارگر تاکید کرد: اگر راه خدا را بروی، خدا هم تو را در قلب مردم میگذارد؛ بنابراین ما باید باور کنیم، اگر ما مسئولان باور کنیم و راه همان فرماندهان را پیش برویم، میتوانیم موفق شویم. چرا مثلاً شهید همت محبوب دل همه پاسدارها و بسیجیها بود و همه آنقدر به ایشان احترام میگذاشتند و حاضر بودند که جانشان را برای او بدهند؟ چطور شد؟ با عمل بود و با فقط صحبت کردن نیست بلکه عمل خیلی مهم است.
وی گفت: ما در بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، یکی از شعارهایمان این است که واقعاً بهدنبال مسائل جناحی و سیاسی، بهمعنای طرفداری از جناحی خاص، نرویم. بعضی مواقع این انحرافها هم بهوجود میآید. یعنی هر وقت که میخواهیم مثال بزنیم و میخواهیم بگوییم که چهکسی «بد» و چهکسی «خوب» است، خودمان را میگوییم «خوب» هستیم و آن جناح مقابلمان را میگوییم «بد» است. این را ما باید به خانوادهها ببریم. من همیشه میگویم و آن زمان هم که در معاونت اجتماعی ناجا بودم، در جلسه شورای اسلامی کشور نیز میگفتم که اگر ما چهار «میم» را در کشور مورد توجه قرار دهیم، مشکلاتمان حل خواهد شد، در حالی که ما این چهار «میم» را رها کردهایم. یکی «منزل» است، یکی محله است، یکی «مدرسه» و یکی دیگر «مسجد». الان مساجد ما باید جایی باشند که آن مرجعیت قبل را داشته باشند، اما دشمن آمد و روی این موضوع کار کرد و امروز «محلیّت» را از بین بردهاند. منازل و خانوادهها را دارند تضعیف میکنند، همان حرفی که آن دشمن صهیونیستی زد و گفت که ول کنید و بروید روی خانوادهها کار کنید. این خیلی مهم است. یا آن کاری که کردند و واقعاً توطئهای در کشور شد که معاونت «پرورشی» را از آموزش و پرورش برداشتند و بعد دوباره گذاشتند، ولی دیگر قوت آن موقع را پیدا نکرد.
سردار کارگر گفت: حذف درس «رهبران کوچک» از کتاب «هدیههای آسمانی» را هم پیگیری کردیم و قول دادهاند که اصلاح کنند. ما اصل را بر این نمیگذاریم که خدای ناکرده قصد و غرضی وجود دارد، ولی متأسفانه بعضی مواقع «کجسلیقگی» میکنند. به شما بگویم که دشمن اگر بخواهد در فرهنگ ما نفوذ کند، در جنگ نرم هیچموقع مستقیم وارد نمیشود، یعنی دشمن میآید و از طریق من که ادعای مذهبی بودن میکنم، وارد میشود. ما در جنگ نرم باید به دنبال این باشیم که لایههای پشت آن چیست؟ همین که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند سند «۲۰۳۰»؛ در آموزش و پرورش همه فرمودند که «۲۰۳۰» اجرا نمیشود، ولی واقعاً این است که از سالهای گذشته، موضوعاتی آوردند که با «۲۰۳۰» تطابق دارد، در صورتی که الان وزیر محترم آموزش و پرورش و معاونان شان، همه میگویند که ما اصلا بهدنبال این نیستیم، ولی یک پایههایی گذاشته شده است. ما برویم دنبال آن لایههای پنهان و ببینیم که چه هست. من یادم میآید که یکموقع آمدند و در کشور ابلاغ کردند که بچهها را به مزار شهدا نبرید چراکه روحیه این بچهها خراب میشود!
وی افزود: همین چند سال پیش بود فکر کنم پارسال یا سال قبل از آن بود که این کار را کرده بودند. ما سریع این موضوع را پیگیری کردیم و گفتیم که به مراز شهدا میرویم و الگو میگیریم، این چیست که شما بخشنامه کردهاید؟ اما گفتند نه نظر ما این بود که بچهها را به غسالخانهها نبرند!
اینجاست که برخی از دوستان میگویند که بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس چرا میخواهد برخورد سلبی داشته باشد. طرف میآید و در کتاب چیزی مینویسد که اصلاً وجود نداشته است یا دارد به انحراف میبرد. دروغ در آن هست، کذب هست. کتابی نوشته شده که مثلاً ۸۰ درصد آن دروغ است.
اگر دقت بیشتری کنیم، ممکن است ۳۰ درصد کتابها قابل اصلاح باشند، نه اینکه مثلاً بگوییم ۸۰ درصد کتابها دارای اشکال باشند، ولی در ۱۰ درصد هست، در ۲۰ درصد هست و در بعضی کتابها بیشتر هست.
مثلاً یک رزمندهای در یک خط یا محور بوده است. شما میدانید که وقتی یک رزمنده به جبهه میرفت، در یک «دسته» قرار میگرفت و دسته در یک گروهانِ یک گردان و گردان هم برای یک لشکر بود که یک خط و حدی را به آن داده بودند. این رزمنده فقط همین مقدار را دیده است، بعد به یکباره میآید و تمام این دیدن خودش را به کل جنگ تعمیم میدهد. حتی ما بعضاً داریم که فرمانده لشکری آمده و درباره یک عملیاتی نظر داده است که تعمیم پیدا کرده است به کل عملیات، درصورتی که این نظر غلط بوده است. مقام معظم رهبری به ما تذکر دادند و فرمودند که دشمنان دارند پول خرج میکنند که دفاع مقدس را بدنام کنند و به انحراف بکشند. مقام معظم رهبری، یک تذکر دیگر هم به ما که سال ۱۳۹۰ در محضر ایشان بودیم، دادند و فرمودند که بعضی موقعها، حتی ممکن است که همایش یا جشنواره به نام دفاع مقدس بگذارند که علیه دفاع مقدس است. فرمودند که حواستان باشد که جای شهید و جلاد با هم عوض نشود. الان دشمنان بهدنبال این هستند. شما نگاه کنید، مثلاً «VOA»، «BBC» و صهیونیستها، چه دارند درباره دفاع مقدس میگویند؛ دروغ اندر دروغِ دروغِ دروغِ دروغِ دروغ!
سردار کارگر گفت: جلسات با آموزش و پرورش برای کتب درسی و تکمیل آن، ادامه دارد، جلسات مشترک مداومی با هم داریم و در این مسئله، تلاش میکنیم. بازه زمانی نداشتیم، گفتیم که این همینطوری ادامه پیدا کند؛ مثلاً در مسئله «مقاومت» ما حتی بعضی از مسائلی که در حوزه «مقاومت» هست، دارد وارد کتابها میشود یا مثلاً همین قضیه حاج قاسم سلیمانی الان وارد کتابها شده است؛ بنابراین در کارهای مختلف، نه فقط کتاب بلکه در بازیها و...، ما اگر میخواهیم این کار را بکنیم، یکی از مسائل هم توجه به صنعت است. نوشتافزار، کیفی که دانشآموز با خود میبرد، در همه این موارد اگر بتوانیم این کار را انجام دهیم، به نظر من اثرگذار خواهد بود.