اوضاع کارگران یمنی ساکن در عربستان سخت و دشوار است
روزنامه البناء: اوضاع کارگران یمنی ساکن عربستان سعودی دشوار و نابسامان است. آنها تحت فشارهای گسترده نظام سعودی قرار دارند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از روزنامه البناء؛ اوضاع کارگران یمنی ساکن عربستان سعودی دشوار و نابسامان است. آنها تحت فشارهای گسترده نظام سعودی قرار دارند.
سال هاست، یمنیها در عربستان مشغول فروش پارچه هستند و با وجود کار اندک خود توانسته اند؛ نیازهای خود را برآورده و برای خانواده خود کمکهای مالی ارسال کنند. کار راحتی نبود. آنها مجبور بودند، ۱۵ ساعت در روز کار کنند، اینترنت نداشتند و نمیتوانستند برای اصلاح سر و صورت به آرایشگاه بروند. ترجیح میدادند، موهایشان را از ته بزنند تا بتوانند نیمی از دستمزد خود را ماهانه که به دو هزار و ۵۰۰ ریال سعودی میرسد، هر ماه برای خانواده خود ارسال و هزینه مدرسه و دانشگاه فرزندان خود را پرداخت کنند.
اوضاع در برهه اخیر بدتر هم شده است؛ زیرا مغازهها به سبب تدابیر مقابله با شیوع کرونا بسته شدند و پس از بازگشایی هم ساعت کار به نصف رسید و به تبع آن دستمزدها هم نصف شد.
کارگران یمنی مدت هاست، برای ارسال کمکهای مالی به خانوادههای شان و حمایت از اقتصاد در حال رشد کشورشان به عربستان سعودی میروند؛ اما به گفته ده فرد یمنی که در ریاض، جده، طائف و الدمام کار و در این مناطق زندگی میکنند اوضاع کار آنها در این کشور خیلی بدتر شده است. آنها از فشارهایی میگویند که در سالها و ماههای اخیر افزایش یافته است، آنها از هزینههای زیاد به دست آوردن مجوزهای کار و از دست دادن بسیاری از شغلها در نتیجه سیاستهای نظام سعودی میگویند.
آنها نگران این هستند که تدابیر مربوط به مقابله با شیوع کرونا به ندادن مجوز به آنها برای کار منجر شود و دیگر نتوانند برای خانواده خود پول ارسال کنند. همه آنها از بیم به خطر افتادن کار و یا اقامت خود در عربستان سعودی، درخواست کردند؛ نامشان فاش نشود.
جنگ شش ساله در یمن به فروپاشی اقتصادی در این کشور انجامید که همه بخشهای کشور را فرا گرفت. این موضوع در کاهش تولید ناخالص ملی از سال ۲۰۱۵ میلادی تا سال ۲۰۱۹ کاملا واضح بود.
البناء در ادامه نوشت کار در عربستان سعودی به صورت قانونی به سبب حملات شدید و مکرر علیه کارگران از قبل مشکلتر شده است. همچنین هزینههای مجوز اقامت بیشتر شده است، اوضاع پس از تشدید فشارهای مالی به سبب شیوع کرونا بسیار بدتر هم شده است.
یمنیهای ساکن در عربستان سعودی در مصاحبه با مرکز صنعاء اظهار داشتند، خود یا دوستان یا شرکای آنها در محل سکونت شان ۶۰ تا ۱۰۰ درصد درآمد عادی خود را در مدت تعطیلیها در عربستان سعودی از دست داده اند و با بازگشایی مغازهها و شرکت ها، حکومت عربستان سعودی مجوز کاهش درآمد بخش خصوصی را به میزان ۴۰ درصد صادر کرد. نظام سعودی همچنین اجازه داد، قراردادهای کاری اصلاح یا زودتر از موعد پایان یابد.
روابط میان عربستان سعودی و یمن از نظر تاریخی شبیه روابط میان کشورها نبود بلکه بیشتر شبیه روابط برادر بزرگتری بود که مسئولیت برادر کوچکتر را بر عهده دارد. هر دو کشور تقریبا عادات و سنتهای مشابهی دارند. پیش از درگیری، روابط تجاری در طول مرزهای مشترک میان دو کشور در جریان بود.
اکنون با توجه به موقعیت جغرافیایی یمن، وقوع خطر بی ثباتی و ضعف دولت همچنین وقوع ناآرامیها طول مرزهای مشترک میان دو کشور را تهدید میکند. همچنین در مسیرهای کشتیرانی از جمله تنگه باب المندب این خطر وجود دارد، موقعیتی که عربستان و متحدانش در خلیج (فارس) و مزدوران بین المللی نفت به دنبال حمایت از آن هستند تا به گونهای برای پایان دادن به جنگ یمن ساختاری ترتیب دهند و آبرویشان حفظ شود. البته عربستان سعودی برای تحقق اهدافش هزینه هنگفتی پرداخت کرد، به طوریکه به گفته فیصل بن فرحان وزیر امور خارجه سعودی ارزش کمکهای عربستان سعودی به یمن از سال ۲۰۱۴ میلادی صرف نظر از هزینههای مستقیم جنگ به بیش از ۱۶.۹ میلیارد دلار رسیده است.