به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاري فرانسه، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا که پنجشنبه شب پس از مثبت شدن آزمایش کرونای هوپ هیکس، از مشاوران نزدیکش به قرنطینه رفت، خود نیز به ویروس کووید-۱۹ مبتلا شده و این در حالی است که اوضاع در اروپا نیز در پی شیوع این بیماری همه گیر همچنان رو به وخامت است؛ به ویژه در فرانسه و اسپانیا که محدودیتهای تازهای اعمال کرده اند یا به زودی اعمال خواهند کرد.
هوپ هیکس سه شنبه در هواپیمای حامل ترامپ که برای برگزاری نخستین مناظره انتخاباتی با جو بایدن به مقصد اوهایو در حرکت بود، حضور داشت. وی در کمپین انتخاباتی سه شنبه در مینه سوتا نیز ترامپ را همراهی کرد. رئیس جمهور آمریکا به طور منظم آزمایش کووید-۱۹ میدهد؛ گرچه دفعات انجام آزمایشهای اخیر به طور دقیق مشخص نیست. همه کارمندانی که در "کاخ سفید" کار میکنند، از جمله روزنامه نگارانی که به محل برگزاری کمپینها میروند یا رئیس جمهور را در سفرهایش همراهی میکنند، هر روز آزمایش کرونا میدهند.
شرکت آمازون، غول تجارت الکترونیکی آمریکا نیز پنجشنبه اعلام کرد آزمایش کرونای ۱۹ هزار و ۸۱۶ تن از کارمندانش مثبت بوده است.
در اروپا، پاریس احتمالا از دوشنبه در وضع هشدار حداکثری قرار خواهد گرفت. اولیویه وِران، وزیر بهداشت فرانسه پنجشنبه اعلام کرد اگر افزایش بیماری همه گیر کرونا در پایتخت تأیید شود، در پاریس و حومه آن محدودیتهای بیشتری اعمال میشود.
وی افزود: "فرض بر این است که با انجام چنین طبقه بندی، ساکنان پاریس و حومه آن تعاملات اجتماعی خود را به طور جدی کاهش دهند و در شرایط کنونی به این موضوع نسبت به گذشته اهمیت بیشتری دهند؛ بدین معنا که در حال حاضر دیگر جشنهای خانوادگی و مهمانی برگزار نکنند و کافهها به طور کامل تعطیل باشد".
وزیر بهداشت فرانسه همچنین به "وخامت" اوضاع در "پنج کلان شهر لیل، لیون، گرونوبل، تولوز و سنت-اتین" اشاره کرد که در آن "روند شیوع بیماری در روزهای اخیر بسیار نگران کننده است". شمار جان باختگان کرونایی در فرانسه پنجشنبه از مرز ۳۲ هزار تن فراتر رفت.
وزیر بهداشت فرانسه هشدار داد: "اگر اقدامات بهداشتی (محدودیتهایی که پیش از این اعمال شده است) به قدر کافی تأثیری نداشته باشد، برخی کلان شهرها هفته آينده در منطقه هشدار حداکثری قرار خواهند گرفت. "
در مادرید، این کار پیش از این انجام شده است. بر اساس فرمانی که وزارت بهداشت اسپانیا پنجشنبه منتشر کرد، مقررات محدود کننده که هفته پیش در برخی نقاط از مناطقی که بیشتر تحت تأثیر ویروس کرونا قرار گرفته اند، اعمال شده بود، در سراسر پایتخت اجرایی شد. همچنین ورود به مادرید و خروج ساکنان از شهر ممنوع شد و ساکنان پایتخت تنها میتوانند برای رفتن به محل کار، مراجعه به پزشک یا بردن فرزندان خود به مدرسه از خانه خارج شوند. البته قرار نیست مردم اسپانیا همان محدودیتهای سختگیرانهای را تجربه کنند که در فصل بهار تجربه کردند.
این مصوبه که پس از دو هفته زورآزمایی میان دولت مرکزی چپگرا و دستگاه اجرایی راستگرای منطقهای مادرید اعلام شد، از سوی دستگاه اجرایی مادرید رد شد. اما بر اساس مصوبه، به رغم امتناع مادرید و سایر مناطق، اجرای این مقررات محدود کننده از ۴۸ ساعت آینده اجباری است.
در انگلیس، محدودیتهای جدیدی در لیورپول اعمال شده است: در این منطقه با یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر جمعیت، دیدار بین خانوادههای مختلف در درون منزل ممنوع است. همچنین توصیه شده است مردم در رویدادهای ورزشی شرکت نکنند، به خانههای سالمندان نروند و از سفرهای غیر ضرور خودداری کنند.
چنین محدودیتهایی از چهارشنبه در بخشی از شمال شرقی انگلیس اعمال شده بود. این محدودیتها به مقررات محدودکنندهای که در حال حاضر در سراسر این کشور در حال اجراست، افزوده شده است. پیش از این مقرر شده بود باشگاههای شبانه، رستورانها و کافهها باید ساعت ۱۰ شب تعطیل شوند و تجمعات به شش نفر چه در داخل و چه در خارج از منزل محدود شود.
بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، بیماری همه گیر کرونا تا کنون به جان باختن دست کم یک میلیون و ۱۸ هزار و ۶۳۴ نفر در سراسر جهان منجر شده است. بیش از ۳۴ میلیون مورد آلودگی به ویروس کووید-۱۹ نیز تشخیص داده شده است.
آمریکا چه از نظر شمار جان باختگان (۲۰۷.۷۴۳) و چه از نظر موارد مبتلا به ویروس کرونا (۷.۲۷۳.۹۴۳) بیش از دیگر کشورهای جهان تحت تأثیر این بیماری قرار گرفته است. برزیل با ۱۴۴.۶۸۰، هند با ۹۸.۶۷۸، مکزیک با ۷۷.۶۴۶ و انگلیس با ۴۲.۱۴۳ مرگ و میر ناشی از این بیماری در ردههای بعدی قرار دارند.
شمار موارد جدید مبتلا به ویروس کرونا در کانادا نیز در حال افزایش است. شمار مبتلایان به این بیماری در هفته گذشته در این کشور به طور متوسط به ۱۵۷۲ مورد رسید. اغلب موارد ثبت شده به طور چشمگیری به دو استان پرجمعیت انتاریو و کبک مربوط میشود.
فرانسوا لوگو (François Legault) نخست وزیر استان کبک ضمن اعلام خبر فوت ۱۶ بیمار کرونایی دیگر در روزهای اخیر گفت: "اوضاع در کبک وخیم است". رقم جان باختگان کرونایی که نخست وزیر استان کبک اعلام کرد، با شمار فوتیها از پایان نخستین موج همه گیری در اواسط ماه ژوئن قابل مقایسه نیست. وی افزود: "در مقایسه با اواسط ماه اوت، از ۵۰ مورد جدید مبتلا به کرونا در روز به رقم ۹۰۰ مورد در روز رسیده ایم. شمار بیمارانی که در بیمارستان بستری میشوند نیز از ۱۰۰ مورد به ۲۷۵ مورد افزایش یافته است.
در این استان که در پی شیوع ویروس کرونا بیشترین آسیب را در این کشور دیده است، کافه ها، رستوران ها، سینماها و موزهها پنجشنبه در مناطق مونترال و کبک تعطیل شدند. این دو منطقه به سطح "هشدار قرمز" یعنی بالاترین سطح نظارت رسیده اند. ساکنان این دو منطقه، که اغلب مردم استان کبک در آن زندگی میکنند، نمیتوانند تا پایان ماه اکتبر در خانههای خود پذیرای مهمان باشند و تجمعات عمومی در فضای باز عملا ممنوع است.
شمار موارد مبتلا به ویروس کووید-۱۹ در تونس به ویژه در مناطق ساحلی سوسه و المنستیر (در شرق این کشور) افزایش یافته و در این مناطق به مدت ۱۵ روز مقررات منع رفت و آمد اعلام شده است.
البته در برخی کشورها زمان آرامش و کاهش محدودیتها فرا رسیده است.
همه مسافران آفریقایی میتوانند دوباره به آفریقای جنوبی سفر کنند؛ همچنین کسانی که از کشورهایی میآیند که به نظر میرسد از نظر آلودگی به ویروس کرونا در وضع "خطر کم یا متوسط" قرار دارند.
در هاوانا، قانون منع رفت و آمد شبانه که به مدت یک ماه اعمال شده بود، لغو شد و فعالیتها در آن آغاز خواهد شد. البته هاوانا فعلا پذیرای گردشگر خارجی نخواهد بود.
در دنیای ورزش، یوفا (UEFA) اجازه بازگشت سریع مردم به مسابقات فوتبال اروپا از جمله لیگ قهرمانان را صادر کرد. البته در این مسابقات تنها از ۳۰ درصد از صندلیها استفاده خواهد شد و هواداران اجازه تردد نخواهند داشت.