کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان آمریکا اعلام کرد
آمریکا در معرض خطر عقب افتادن از چین
کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان آمریکا هشدار داد اگر درباره تهدید پیچیده چین بازنگری نشود آمریکا در معرض خطر عقب افتادن از چین قرار دارد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما پایگاه اینترنتی نشریه فارن پالسی در گزارشی به قلم امی مکینسون نوشت بر اساس گزارش جدیدی که روز چهارشنبه توسط کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان آمریکا منتشر شد، تا زمانی که عملکرد جامعه اطلاعاتی آمریکا برای مقابله با تهدید پیچیده ناشی از چین مورد بازنگری قرار نگیرد، آمریکا در معرض خطر ناتوانی از محافظت از سلامت و امنیت کشور در رقابت با پکن در عرصه جهانی قرار خواهد داشت.
این ارزیابی دقیق در بحبوحه تلاش برای ایجاد موازنه مجدد گستردهتر در اولویتهای امنیت ملی آمریکا برای مقابله با رقابت نوظهور ابرقدرتی با روسیه و چین و همچنین تهدیدهای مداوم از سوی کشورهای سرکش مانند ایران و کره شمالی صورت گرفته است. اما این گزارش همچنین بر لزوم کسب مهارت بیشتر مقامات اطلاعاتی آمریکا در تجزیه و تحلیل تهدیدات غیرنظامی در حوزههایی مانند بهداشت، اقتصاد و تغییرات آب و هوایی تأکید دارد.
یافته اصلی کمیته در گزارش این است که جامعه اطلاعاتی آمریکا به اندازه کافی خود را با محیط ژئوپلیتیکی و تکنولوژیکی در حال تغییر کنونی که به طور فزاینده توسط چین در حال شکل گیری است و همچنین اهمیت روز افزون تهدیدهای فراملی غیر نظامی در حوزههای مختلف از جمله بهداشت جهانی، اقتصاد، امنیت و تغییرات آب و هوایی وفق نداده است.
کمیته بررسی تواناییهای اطلاعاتی امریکا را در مورد چین در بهار گذشته آغاز کرد، زیرا این نگرانی وجود داشت که تمرکز واشنگتن بر مبارزه با تروریسم پس از ۱۱ سپتامبر باعث شده است که سایر تواناییهای اطلاعاتی از بین برود و محو شود و این در حالی بود که پکن یک راهبرد منحصر به فرد و و فزاینده را برای به چالش کشیدن امنیت ملی امریکا در پیش گرفته است.
آدام شیف رئیس این کمیته اعلام کرد: پس از ۱۱ سپتامبر، ما به سمت مأموریتی برای حفاظت از کشور تغییر جهت دادیم و بسیار موفق بودیم. اما پس از دو دهه، ظرفیت جامعه اطلاعاتی برای مقابله با اهداف سخت مانند چین کاهش یافته است. با توجه به فقدان اولویت بندی مجدد منابع به طور قابل توجه و فوری، ما برای رقابت با چین در دهههای آینده - از نظر دیپلماتیک، اقتصادی و نظامی در صحنه جهانی آماده نخواهیم بود.
بررسی کمیته نشان داد که آژانسهای اطلاعاتی به تهدیدهای "نرم" مانند بیماریهای عفونی و تغییرات آب و هوایی و اثرات ناگوار اقتصادی که میتواند امنیت ملی آمریکا را تضعیف کند، توجه کافی نداشته اند.
یک عضو این کمیته تصریح کرد: شیوع کووید ۱۹ نمونهای بسیار واقعی در جهان از این واقعیت بود. این همه گیری دست کم برخی از تهدیدات ناشناخته و غیر سنتی را که ممکن است از سمت چین نشات بگیرد برای ما روشن ساخت.
امسال کمیته، ارزیابی دیگری را آغاز کرد که به طور خاص به بررسی نحوه واکنش جامعه اطلاعاتی به ظهور کووید ۱۹ میپرداخت. یک مشکل در این زمینه وجود داشت: جامعه اطلاعاتی نسبت به استفاده از اطلاعات مخفی گرایش دارد، در حالی که نظارت بر بیماریهای همه گیر و سایر تهدیدات نرم به خوبی به تجزیه و تحلیل بر اساس منابع باز نیاز دارد.
سال گذشته، کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان جلسه استماعی را درباره پیامدهای امنیت ملی حاصل از تغییرات اب و هوایی برگزار کرد که این به نوبه خود از نگرانی فزاینده قانونگذاران - و بسیاری از رهبران نظامی سابق - در مورد خطرات امنیتی ناشی از قحطی، مهاجرت گسترده و رقابت بر سر منابع حکایت داشت.
یک مقام دیگر تصریح کرد: این مواردی است که ما باید تلاش کنیم طی چند سال آینده با تلاش بسیار بیشتری مورد بررسی قراردهیم.
یافته مهم دیگر در این گزارش این است: تهدید چین، با توجه به استفاده پکن از جاسوسی صنعتی، تجارت درنده و شیوههای اعطای وام و عملیات نفوذ نامحسوس در خارج از کشور، یک تهدید چند بعدی به شمار میرود.
مقابله با این تهدید مستلزم ان است که جامعه اطلاعاتی ظرفیتهای خود را فراتر از توان دفاعی گسترش دهد و بتواند از سایر آژانسهای دولت فدرال در زمینه نظارت بر سلامت، مذاکرات تجاری یا تبیین سیاست مهاجرتی کمک بگیرد. همچنین توصیه میشود نسل آینده کارشناسان امور چین با تخصص در زمینه بهداشت عمومی، اقتصاد و فناوری پرورش یابد.
شیف افزود: ما باید همه تلاش خود را برای پیش بینی دقیق و مشخص کردن هدف پکن بکار گیریم، در غیر این صورت ما همچنان در درک و فهم ماهیت و چرایی تصمیم گیری رهبری حزب کمونیست چین مشکل خواهیم داشت و همچنان قادر به پاسخگویی و واکنش موثر نیستیم.
گزارش ۳۷ صفحهای که روز چهارشنبه منتشر شد، خلاصهای از گزارش کامل ۲۰۰ صفحه به علاوه صفحه ای است که شامل بیش از ۱۰۰ توصیه طبقه بندی شده است.
نتیجه گیری و یافتههای گزارش بر اساس مطالعات کمیته و هزاران ارزیابی تحلیلی، صدها ساعت مصاحبه با افسران اطلاعاتی و بازدید از مراکز تحت نظارت بیش از ده نهاد مرتبط با جامعه اطلاعاتی آمریکا به دست آمده است.
از سال ۲۰۱۰ توانایی آمریکا در گردآوری اطلاعات و جاسوسی در چین متحمل یک رشته لطمات شده است، زیرا پکن تقریباً دهها تن از منابع اطلاعاتی سیا را در این کشور بطور سیستماتیک کشته یا زندانی کرده است. مقامات کنونی و سابق آمریکایی این رسوایی را یکی از بدترین رسواییهای اطلاعاتی در چند دهه اخیر توصیف کرده اند.