پخش زنده
امروز: -
برداشت کنجد از اراضی زیر کشت این محصول در ساوه آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ کشاورزان ساوجی امسال 150 هکتار به کشت دانه های روغنی اختصاص دادند که 10 هکتار اون کنجد است.
کشاورزان ساوجی امسال 150 هکتار به کشت دانه های روغنی اختصاص دادند که 10 هکتار اون کنجد است.
مدیر جهاد کشاورزی ساوه گفت: دوره ی رشد این محصول در حدود 5 ماه است که میانگین مصرف آب در هکتار حدود 6 هزار متر مکعب بوده و به عنوان یک محصول استراتژیک در کشت بهاره در بین کشاورزان نیاز به ترویج و توسعه دارد
شریفی افزود: میانگین برداشت کنجد 1800تا 2 تن در هکتار است اما شرایط و اقلیم مناسب آب و هوایی در ساوه برداشت این محصول راتا 2ونیم تن در هکتار نیز رسانده است.
سعیدی پزشک عمومی و طب سنتی هم از خواص کنجد به ماندگاری طولانی مدت روغن کنجد اشاره کرد و گفت: میزان کلسترول در روغن این محصول پایین بوده و برای افرادی که از رژیم غذایی استفاده می کنند، بسیار مناسب است.
او اضافه کرد: از تمام اجزای کنجد می توان در صنایع روغن کشی ، تولید ارده و حتی خوراک دام نیز استفاده کرد.
خلیلی معاون فنی جهاد کشاورزی ساوه نیز گفت: کنجد تولیدی شهرستان ساوه در صنایع تبدیلی، شیرینی پزی و پخت انواع نان ها، قابلیت استفاده دارد .
گفتنی ست استفاده از بذر مناسب کنجد، می تواند علاوه بر مکانیزه کردن کار برداشت ، موجب خودکفایی و تبدیل به الگوی کشت ی مناسب در بین کشاورزان شود.