خواص ضد میکروبی،ویروسی وانگلی زردچوبه
از زردچوبه به عنوان ادویه و از خواص دارویی آن برای درمان اختلالات گوارشی و کبدی، دفع سنگ کلیه، درد مفاصل استفاده میشود.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما،مرکز فارس،کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت:
از زردچوبه به طور معمول به عنوان ادویه و رنگ غذا استفاده میشود؛ این در حالی است که زردچوبه دارای خواص دارویی نیز هست. در طب سنتی کشورهای آسیایی از زردچوبه برای درمان اختلالات گوارشی و کبدی، دفع سنگ کلیه، درد مفاصل و اختلالات قاعدگی استفاده میشود.فاطمه نوری پورافزود:
زردچوبه دارای خواص ضد میکروبی، ضد انگلی و ضد ویروسی است. مصرف آن همراه با چای یا شیر داغ به عنوان یک درمان خانگی برای بهبود سرفه و سرماخوردگی استفاده میشود.
- وی با بیان این که زردچوبه در فرآوردههای دارویی برای درمان بیماریهای مختلفی از جمله روماتیسم، بدن درد، انگل روده، اسهال، اختلالات کبدی، ناراحتی معده، عفونتهای مجاری ادرار، سوء هاضمه، التهاب، لکههای سفید در بدن، مشکلات قاعدگی، کولیت و بیماریهای پوستی استفاده میشودادامه داد: کورکومین به عنوان ماده موثره موجود در زردچوبه دارای خواص دارویی متعدد از جمله خواص آنتی اکسیدانی، ضد التهاب، ضد سرطان، کاهنده قند خون و بهبود دهنده سیستم ایمنی است.
کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت:زردچوبه از کبد در مقابل سموم محافظت میکند و کورکومین موجود در آن آنزیمهای کبدی را که در بیماریهای مختلف افزایش مییابد به سطح طبیعی بر میگرداند. زردچوبه موجب افزایش تولید و دفع صفرا و ترکیبات موجود در آن از جمله کلسترول میشود.
نوری پور افزود:به دلیل اینکه مصرف زردچوبه ممکن است موجب تحریک در ترشح و انقباض کیسه صفرا شود، مصرف آن در افراد مبتلا به سنگ کیسه صفرا، انسداد یا التهاب مجاری صفراوی توصیه نمیشود.
- او با اشاره به اینکه مصرف زردچوبه با غذا به دلیل افزایش ترشح صفرا، موجب بهبود هضم غذا و کاهش نفخ معده میشود؛ بنابراین مصرف آن به افرادی که دچار اختلالات گوارشی مزمن هستند یا بعد از صرف غذا دچار احساس خستگی میشوند توصیه میشودگفت:مصرف زردچوبه ممکن است باعث کاهش ترشح اسید معده، مهار رشد هلیکوباکتر پیلوری در معده و بهبود زخم روده شود. علاوه بر این مصرف زردچوبه باعث کاهش دردهای شکمی ناشی از بیماری التهابی روده میشود.
این کارشناس تغذیه میگوید زردچوبه باعث پیشگیری و بهبود بیماریهای قلبی عروقی، کاهش تجمع پلاکت و کاهش چربی خون میشود و افرادی که داروهای ضد انعقاد مانند «وارفارین» و «هپارین» مصرف میکنند باید از مصرف زیاد زردچوبه پرهیز کنند.
کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز ادامه داد:این ترکیب به دلیل داشتن اثرات ضد التهابی، آنتی اکسیدانی و تنظیم کننده سیستم ایمنی، در بهبود بیماری آلزایمر نیز نقش دارد. کورکومین در بهبود بیماریهای خود ایمنی مانند ام. اس نیز موثر است. زردچوبه باعث کاهش درد مفاصل، کاهش خشکی مفاصل صبحگاهی و بهبود حرکت در آرتریت روماتوئید میشود.
- وی میزان مصرف توصیه شده زردچوبه در طب سنتی تا ۷ گرم در روز عنوان کرد و گفت: مصرف دوز بالای این گیاه در طولانی مدت موجب عوارض گوارشی میشود. زیست فراهمی کورکومین به دلیل انحلال کم آن در آب پایین است. جذب آن در صورتی که در کنار فلفل مصرف شود افزایش مییابد.
او توصیه کرد افرادی که به گیاهان خانواده زنجبیل حساسیت دارند از تماس با زردچوبه خوداری کنند، زیرا موجب حساسیت پوستی میشود.