در پایان سفر سه روزه به پاکستان
عبدالله: کاهش خشونتها نقش مهمی در مذاکرات صلح دارد
نماینده ویژه رئیس جمهور افغانستان در امور صلح با تاکید بر ضرورت کاهش خشونتها در این کشور گفت موفقیت گفتگوها با طالبان که در قطر ادامه دارد به این امر وابسته است.
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صداوسيما به نقل از خبرگزاری کیودو، عبدالله عبدالله در پاپان سفری سه روزه به پاکستان در مصاحبهای گفت: وی و مقامات نظامی و غیرنظامی پاکستان دیدگاه مشترکی دارند. بر خلاف انتظارات مردم عادی افغانستان، آغاز گفتگوها میان گروههای مختلف برای دستیابی به یک آتش بس دائمی مانع از پایان خشونتها در این کشور نشده است. درگیریها در بیشتر بخشهای این کشور جنگزده ادامه دارد و طالبان بر شدت حملات خود افزوده اند.
عبدالله که مسئول نظارت بر تلاشهای صلح دولت افغانستان است کاهش خشونتها را به عنوان یکی از اهداف گفتگوهای خود در اسلام آباد پیگیری میکرد. وی به دنبال کمک رهبران پاکستان برای جلب نظر طالبان جهت موافقت با این امر است.
عبدالله عبدالله که ریاست شورای عالی آشتی ملی افغانستان را بر عهده دارد در این مصاحبه افزود: ”امنیت شهروندان باید گام نخست باشد. تیم مذاکرات میداند که این اولویت مردم است. “
وی ادامه داد: بهبود امنیت ”تنها راه برای حفظ شتابی است که در روند (صلح) ایجاد شده است. “
پاکستان نیز خواستار توقف خشونتها شده است.
شاه محمود قریشی وزیر امور خارجه پاکستان در جریان سفر عبدالله برای نخستین بار اظهارداشت: توقف خشونتها در افغانستان پیش شرط صلح است.
طالبان تا کنون با کاهش دامنه حملات موافقت نکرده اند. آنها ظاهرا بیم دارند که پایان درگیریها به این معنی است که آنها اهرم چانه زنی مهمی را در مذاکرات از دست خواهند داد.
عبدالله یادآور شد: به هیچ عنوان از ”سرعت کنونی“ پیشرفت در مسیر مذاکرات کنونی در دوحه قطر در زمینه اصول گفتگوها رضایت ندارد.
وی افزود: انعطاف مذاکره کنندگان طالبان باعث میشود ”به طور کامل هم ناامید“ نباشد.
وی گفت: در برخی مسائل از قبیل حقوق زنان و آزادی بیان شکاف میان دو طرف بیش از اندازه زیاد است و به نظر نمیرسد به زودی رفع شود.
وی خاطرنشان کرد: این مسائل در افغانستان امروز ”قابل بازگشت نیستند و مردم فداکاریهای زیادی برای رسیدن به آنها انجام داده اند. “
وی که در اوایل دهه پیشین در دولت حامد کرزای رئیس جمهور قبلی افغانستان سمت وزیر امور خارجه افغانستان را بر عهده داشت در سال ۲۰۱۴ در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرد.
وی بعد از شکست در برابر اشرف غنی، مدیر اجرایی افغانستان شد که دومین مقام ارشد در این کشور به شمار میرود.
وی بعد از اینکه در سال ۲۰۱۹ نیز در رقابت با رئیس جمهور کنونی شکست خورد در قالب یک توافق سیاسی با غنی، ریاست شورای عالی آشتی ملی افغانستان را به دست آورد.