یک مقام بلند پایه واتیکان اعلام کرد
واتیکان: ترامپ از پاپ به نفع خود بهرهبرداری میکند
یک مقام بلندپایه واتیکان دولت ترامپ را به سوء استفاده از پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان متهم کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از گاردین، یک مقام بلندپایه واتیکان دولت ترامپ را به سوء استفاده از پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان در مراحل پایانی مبارازت انتخاباتی ریاست جمهوری آمریکا متهم کرده است.
این روزنامه در گزارشی به قلم آنجلا گیفریدا در پایگاه اینترنتی خود نوشت: مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا چهارشنبه طی سفرش به ایتالیا در نشست آزادی مذاهب که سفارت آمریکا در واتیکان برگزار کرده بود، سخنرانی کرد.
خبرگزاری آنسا ایتالیا از پل ریچارد گالاگر، وزیر امور خارجه واتیکان پرسید آیا اقدام یک جانبه آمریکا در برگزاری این نشست به منزله بهره برداری آنها از پاپ به نفع خود در آستانه انتخابات است، او پاسخ داد: بله، دقیقاً به همین دلیل است که پاپ با پمپئو دیدار نخواهد کرد.
بر اساس گزارش ها، پاپ فرانسیس به علت نزدیکی انتخابات آمریکا، این هفته از دیدار با پمپئو در ایتالیا خودداری کرد. اما علت خودداری وی از دیدار با وزیر امور خارجه آمریکا همچنین ممکن است به علت انتقادهای اخیر پمپئو از کم اهمیت شمردن احتمالی پیشینیه حقوق بشری چین از سوی واتیکان همزمان با آمادگی دو طرف برای تمدید توافق تاریخی باشد که دو سال پیش امضا کردند. جزئیات این توافق هرگز منتشر نشده است، اما به واتیکان حق مشارکت در تصمیم گیری در انتصاب اسقفهای کاتولیک را در چین داد. پاپ فرانسیس همچنین هشت اسقف را که چین بدون موافقت وی انتصاب کرده بود، به رسمیت شناخت.
چین یکی از محورهای گفتگوی روز چهارشنبه پمپئو با جوزپه کونته، نخست وزیر ایتالیا نیز بود. پمپئو گفت از کونته خواسته است «امنیت شبکه را به دقت» بررسی کند.
وزیر امور خارجه آمریکا در نشست خبری با لوئیجی دی مایو، همتای ایتالیایی خود گفت نگران طرحهای چین برای توسعه نفوذ در اقتصاد ایتالیاست.
پمپئو گفت: وزیر امور خارجه ایتالیا و من درباره نگرانیهای آمریکا از تلاش حزب کمونیست چین برای پیشبرد حضور اقتصادی خود در ایتالیا در جهت منافع راهبردی خود مفصل گفتگو کردیم. چینیها برای همکاری و مشارکت صادقانهای که توام با مزایای متقابل باشد به اینجا نیامده اند.
وی همچنین از دولت ایتالیا خواست به خطراتی که شرکتهای فناوری مرتبط با حزب کمونیست چین برای حریم خصوصی شهروندان ایتالیایی دارند، توجه کند.
ایتالیا مارس ۲۰۱۹ به نخستین کشور (فناوری) نسل هفتم تبدیل شد که طرح جنجالی چین را برای احداث شبکه تجارت جهانی به سبک جاده ابریشم تصویب کرد. این اقدام موجب خشم متحدان آمریکایی و اروپایی ایتالیا شد.
در سفر رسمی شی جینپینگ، رئیس جمهور چین به ایتالیا، دو کشور یادداشت تفاهم غیرالزام آوری امضا کردند که میتواند منجر به مشارکت ایتالیا در ابتکار یک کمربند، یک جاده شود، یعنی همان طرح بلندپروازانهای که چشم انداز سرمایه گذاری چین در شبکهای از طرحهای زیربنایی برای اتصال آسیا، خاورمیانه، آفریقا و اروپا به یکدیگر را ترسیم میکند. چین و ایتالیا توافقهای تجاری متعدد دیگری در زمینههای مختلف، از جمله گردشگری، مواد غذایی و فوتبال امضا کردند.