پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران، گفت: قانون نظام مهندسی در سال ۷۴ تهیه و تصویب شد، اما به صورت کامل اجرا نشد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای سعید سعیدیان افزود: قانون نظام مهندسی تا حدی که اجرا شده اثرات خوبی به جای گذاشته است مانند تاثیر اجرای این قانون در زلزله سرپل ذهاب.
وی اضافه کرد: تلاش میکنیم قانون و مقررات ساختمان را اجرا کنیم و یقین دارم با اجرای قوانین توفیقات بیشتری بدست میآوریم.
سعیدیان تاکید کرد: اگر متولیان کشور عزم جدی برای اجرای قانون نظام مهندسی ایجاد کنند میتوانیم اطمینان دهیم در زمان زلزله زیر سقف خانه خود بمانند و نگران نباشند گرچه راه طولانی در این مسیر داریم.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران همچنین تاکید کرد: دغدغه ما ایمنی همه کارگاههای ساختمانی است و در این زمینه نتوانستیم به توفیقات لازم دست یابیم.
وی افزود: بیش از نیمی از حوادث ایمنی، مربوط به کارگاههای ساختمانی است و با آگاهی رسانی به همه دست اندرکاران، امیدواریم دیگر شاهد ناامنی نباشیم.
سعیدیان ادامه داد: میخواهیم کارگاه ساختمانی را از وجود کسانی که صلاحیت لازم را ندارند پاک کنیم.
وی گفت: صنعت ساختمان پیشرفت کرده و به یک صنعت حرفهای تبدیل شده و حتی کارگران نیز باید دارای کارت مهارت داشته باشند.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران افزود: سازمان نظام مهندسی از سالیان قبل به صورت جدی وارد این عرصه شده و تاکنون نزدیک به ۴ هزار بازدید از کارگاههای ساختمانی داشتیم.
وی با اشاره به گودبرداریها گفت: با ورود سازمان درصد ناایمنی را میتوانیم کاهش دهیم و فعالیت کارفرمایان را محدود کنیم و اگر قوانین را رعایت نکردند باید با آنها برخورد شود.
سعیدیان افزود: شیوههای سنتی بازرسی همچنان ادامه دارد و یکی از مشکلات ما این است که هم افزایی بین دستگاهها وجود ندارد.
وی با بیان اینکه نیمی از حوادثی که در کشور رخ میدهد مربوط به حوادث کارگاهی و سقوط از ارتفاع است گفت:اگر الزمات در حوزه ساختمانی را افزایش دهیم شاهد کاهش حوادث در این بخش خواهیم بود ضمن اینکه یکی از بحثهای جدی در حوزه ساختمانی که از افراد فاقد صلاحیت حضور دارند باید حذف شوند.
در این نشست معاون خدمات مهندسی سازمان نظام مهندسی نیز گفت: ۴ هزار و ۵۷۱ بازدید در سال ۹۵ از کارگاههای ساختمانی داشتیم که از این تعداد ۲۶۱ مورد را که موارد ایمنی در آن رعایت نمیشد به شهرداری ارجاع داده ایم که پس از اصلاح شرایط ۱۷ مورد اجازه فعالیت پیدا کردند.
آقای حسین احمدی گفت: ۳۶ درصد از کارگاههای ساختمانی وضعیت قرمز و بحرانی دارند، ۳۹ درصد در وضعیت نارنجی و ۵ درصد در وضعیت سفید هستند.
وی اضافه کرد: این آمارها پس از بازدید از ۷۵ درصد کارگاههای موجود به دست آمده است.