پشت پرده تجارت با جراحی زیبایی
رئیس و اعضای هیأت مدیره انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران، در نشست خبری به بیان مسائل و مشکلات جراحی زیبایی در کشور پرداختند.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا و سیما؛
آقای حامد باطنی، رئیس هیأت مدیره انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران گفت:در وضعیت کرونایی کشور، موضوع گستردگی جراحیهای زیبایی در جامعه از اهمیت زیادی برخوردار است.
این فوق تخصص جراحی پلاستیک با اشاره به افزایش جراحیهای پلاستیک و زیبایی در دنیا افزود: در ایران نیز این جراحیها مطابق با شیوه نامههای معاونت درمان وزارت بهداشت در دوران کرونا عمل شد و هنوز هم همکاران ما به این شیوه نامهها پایبند هستند.
وی ادامه داد: امامتأسفانه افراد غیر حرفهای در سطح جامعه لزومی نمیبینند که این شیوه نامهها و دستورالعمل ها را رعایت کنند و همچنان در زیرزمینها مشغول جراحی زیبایی هستند.
آقای باطنی با عنوان این مطلب که امکان نظارت بر این قبیل جراحیهای زیرزمینی وجود ندارد گفت: ممکن است سلامت مردم به دلیل دخالت افرادی غیر حرفهای در این رشته، به خطر بیافتد.
نگران سوء استفاده افراد «جراح نما» هستیم
در ادامه آقای عبدالجلیل کلانتر هرمزی عضو هیأت مدیره انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران، با تاکید بر اینکه همکاران ما در ایام کرونا تلاش کرده اند استانداردهای علمی در جراحیها را بالاتر ببرند تصریح کرد: سعی کرده ایم پا به پای معاونت درمان وزارت بهداشت، تمام استانداردهای علمی در جلوگیری از شیوع کرونا را در عملهای زیبایی لحاظ کنیم.
وی افزود: رعایت شیوه نامهها تمرین خوبی برای ما بود، ولی ما نگران کسانی هستیم که به صورت غیر حرفهای و تحت عنوان «جراحان پلاستیک نما» وارد رشته تخصصی شده اند.
آقای کلانتر هرمزی با اشاره به تعداد تخصصهای مختلف رشته جراحی پلاستیک و زیبایی، گفت: متأسفانه مثل خیلی کارهای دیگر، شاهد سوءاستفاده افراد جراح نما هستیم که بعضی پزشک هم نیستند.
وی ادامه داد: این افراد از فضای نیمه خاموش روزهای کرونایی سوءاستفاده کرده و در زیرزمین ها، جراحیهای غیر اصولی و غیر استاندارد انجام میدهند.
آقای کلانتر هرمزی گفت: وسعت کار و کشور به گونهای است که امکان جلوگیری از سوءاستفاده را محدود میکند و فقط مردم هستند که باید مراقب جان خودشان باشند.
عضو هیأت مدیره انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران، از مردم درخواست کرد فریب تبلیغات در فضای مجازی را نخورند و به افراد متخصص مراجعه کنند.
پشت پرده جراحیهای غیرمتعارف زیبایی، تجارت است
در ادامه، آقای بابک نیکومرام نایب رئیس انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران اظهار داشت: البته حساسیت مردم دلیل نمیشود که مسؤولان از قبول مسؤولیت خود شانه خالی کنند.
وی ضمن ابراز نگرانی از تغییر قیافهها در جامعه ایرانی بصورت غیرمتعارف گفت: در کشورهای موفق، حاکمیت بر اساس دوراندیشی و استفاده از ظرفیت کارشناسی و علمی انجمنهای علمی مرتبط با اعمال جراحی زیبایی مردم به سمت زیباییهای حقیقی بر پایه اصول زیباشناسی و طبیعی سوق میدهند؛ بسیاری از این اعمال تحت کنترل بوده و افرادیکه مجاز به انجام این اعمال میباشند را بصورت حرفهای آموزش میدهند و از دخالت دیگر گروهها در اینگونه اعمال جلوگیری میکنند و آنگاه تعداد اعمال زیبایی و درنتیجه تعداد تغییر قیافهها در جامعه را با آموزش تعداد معینی از جراحان پلاستیک و دیگر رشتههای دخیل در این امر کنترل میکنند، این نیست که هر رشتهای هر عملی زیبایی را که خواست بتواند انجام دهد. با این مکانیسم تعداد پروتزهای سینه جامعه را کنترل میکند و آمار تمام اعمال را دارد و روی آنها برنامه ریزی میکند.
آقای نیکومرام، نسبت به تبعات و آسیبهای تبلیغات اغواکننده جراحیهای زیبایی هشدار داد و افزود: متأسفانه مردم دنبال جراحی زیبایی ارزان قیمت هستند در حالی که جراحی زیبایی در تمام دنیا در زمره بالاترین قیمتهای جراحی است و هیچ بیمهای انرا پوشش نمیدهد و یکی از اهرمهای حاکمیتی جلوگیری از رواج اعمال زیبایی گران بودن آن است تا همه افراد جامعه وسوسه نشوند که انرا انجام دهند. از طرفی جراحیهای ارزان عمدتا توسط کسانی انجام میشود که دورههای لازم را ندیده اند و در شرایط غیر استاندارد و در درمانگاههای فاقد استاندارد لازم با کمترین امکانات عمل میکنند و در نهایت بدلیل عوارضی که ممکن است پیش بیاید متحمل هزینههای بیشتری در این خصوص میشوند.
وی به تبلیغات بسیار اغوا کننده غیر متعارف تزریق ژل و بوتاکس، پروتز سینه و...، اشاره کرد و گفت: پشت پرده جراحیهای غیرمتعارف زیبایی، تجارت است که هم اکنون بصورت مافیا درآمده است. باید بدانیم که برای مثال پروتز سینه ارز بری زیادی دارد و در مملکتی مثل ما که منابع ارزی محدودی دارد که حتی کفاف داروهای ضروری اساسی مثل داروهای شیمی درمانی و ... را نمیدهد اصلا عاقلانه نیست که هر جراحی بتواند پروتز سینه را سفارش دهد و برای بیمارانش بکار ببرد. مگر داروهای شیمی درمانی را میگذارند که هر رشتهای تجویز کند؟ خیر تنها بعضی رشتههای ذیصلاح میتوانند انرا نسخه کنند.
منافع اقتصادی، این مشکلات را در جراحی زیبایی ایجاد کرده است
آقای محمدرضا آخوندی نسب فوق تخصص جراحی پلاستیک و عضو هیات مدیره انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران، در همین ارتباط اظهار داشت: بروز این معضلات در جراحیهای زیبایی، فقط به خاطر منافع اقتصادی است. در حالی که امر نظارت بر عهده وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی است.
وی با اشاره به افرادی که تحت عنوان تکنسین که برای جراحان بیمار میبرند و حق الزحمه میگیرند، افزود: پوشش بیمهای جراحیها باید اصلاح شود و کسانی که دچار قصور میشوند، نباید از بابت بیمه خیالشان راحت باشد.
آقای عبدالرضا روئین تن بازرس انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران با اشاره به حساسیتهای ایجاد شده برای جراحی زیبایی، گفت: اگر جاده عمل زیبایی باز شود، دیگر کسی سراغ جراحیهای سرطان، آپاندیس و...، نمیرود. اگر هر کسی در رشته تخصصی خودش کار نکند، جامعه گرفتار میشود.