پخش زنده
امروز: -
تولید زودپز به روش ریختهگری ممنوع است؛ زیرا تولید این دیگ به این شکل در صورت انفجار مانند ترکش عمل میکند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ رییس اداره امور آزمایشگاههای استاندارد استان اصفهان گفت: دیگ زودپز از وسایل پر کاربرد در خانههاست و باید اصول استاندارد ملی در تولید آن رعایت شود.
حسین پوریرحیم با بیان اینکه دیگ زودپز باید با استفاده از ورقههای استیل یا آلومینیوم و به روش کششی تولید شود، گفت: دیگهای زودپزی که به روش ریختهگری تولید میشود و سوپاپ دارد، در صورت گرفتن سوپاپها و عدم تخلیه بخار مانند نارنجک خواهد بود و در سالهای گذشته موارد بسیاری از صدمات جانی و مالی در این زمینه گزارش شده است.
وی با تاکید بر اینکه بر روی دیگ زودپز باید علامت استاندارد وجود داشته باشد، از مردم خواست تا صحت علامت استاندارد را از طریق ارسال کد ۱۰ رقمی زیر آن به سامانه ۱۰۰۰۱۵۱۷ پیگیری کنند.
رییس اداره امور آزمایشگاههای استاندارد استان با بیان اینکه اگر مردم شکایتی در این زمینه دارند، نیز میتوانند با تلفن ۱۵۱۷ تماس بگیرند، تاکید کرد: لوازم خانگی برقی و وسایلی مانند هود، آبگرمکن و ظروف تفلون مشمول استاندارد اجباری است و مردم باید در هنگام خرید این کالاها به نشان استاندارد ملی ایران دقت کنند.
کارشناسان تاکید دارند بهتر است زودپزهای مجهز به قفل ایمنی و شیر خروج بخار اضطراری انتخاب شود؛ زیرا در این زودپزها موارد ایمنی در نظر گرفته شده و اگر فشار بخار زیاد شود، درِ زودپز جدا نمیشود؛ همچنین زودپزی خریداری شود که دفترچه راهنما و ضمانت نامه و نشان استاندارد ملی داشته باشد.