استفاده از منسوجات در استحکام بخشی سازههای بتنی
طرح استفاده از منسوجات در استحکام بخشی سازههای بتنی در قالب رساله دکتری، نخستین بار توسط پژوهشگر دانشگاه صنعتی امیرکبیر اجرا شده است.
آقای وحید قربانی دانش آموخته مقطع دکتری دانشگاه صنعتی امیرکبیر در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار حوزه دانشگاه گروه علمی و فرهنگی
خبرگزاری صدا وسیما افزود: پارچهها به دلیل ویژگیهای خاصی مانند ضخامت در کشش در امور مختلفی مورد استفاده قرار میگیرند و با وجود اضافه شدن بتن و نیز شکسته شدن آن، اما پارچه موجب میشود که قالب از هم گسسته نشود.
وی با بیان اینکه استحکام بخشی سازههای بتنی میتواند در مواقع بحرانی مانند زلزله از فروریختن دیوارهای ساختمان جلوگیری کند، تاکید کرد: با استفاده از استانداردهای مختلف از یک قالب دوتیکه برای این طرح استفاده شده است که پارچه در وسط قالب بتنی قرار میگیرد.
آقای قربانی با بیان اینکه با تغییرات کوچک در مواد تشکیل دهنده این طرح، کارآیی آن هم تغییر میکند، افزود: با تزریق فوم به این سازه، پارچه میتواند در برابر نیروهای ضربهای مقاوم باشد و این طرح در سپر خودرو و یا ورزشگاهها مورد استفاده قرار میگیرد.
در ادامه هادی دبیریان استاد دانشگاه صنعتی امیر کبیر نیز درباره تجاری سازی این طرح گفت: در فراخوانی که از سوی شهرداری در قالب طرح مقاوم سازی شهر اعلام شد، از این طرح استقبال و تایید شد.
با طراحی این نوع پارچه، هم اکنون کشور ما جزو ۵ کشور برتر در طراحی این منسوجات محسوب میشود که باید حمایتهای زیادی به منظور برطرف سازی نیاز کشور شکل گیرد.