پخش زنده
امروز: -
مجری اول طرح کوهورت قلب سالم یزد از شناسایی مهمترین فاکتورهای خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی در استان یزد خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، معاون رجیستری مرکز تحقیقات قلب و عروق یزد به مناسبت هشتم مهرماه، روز جهانی قلب سالم در جمع اصحاب رسانه گفت: پروژه کوهورت قلب سالم در استان یزد با هدف شناسایی مهمترین فاکتورهای ایجاد بیماریهای قلبی عروقی در استان انجام و ۱۵ مقاله در این مورد چاپ شد .
دکتر نماینده افزود: اولین عامل ایجاد بیماریهای قلبی عروقی در استان یزد، فشار خون و دومین عامل دیابت است به طوری که افراد دیابتی دو برابر افراد غیر دیابتی به بیماریهای قلبی عروقی مبتلا میشوند.
وی گفت : بر اساس این پروژه میانگین سنی افرادی که به دیابت و فشار خون مبتلا میشوند ۵۰ سال گزارش شده است. این در حالی است که میانگین سنی افراد مبتلا به بیمارهای قلبی عروقی ۶۱ بوده و با تغییر سبک زندگی و کنترل فاکتورهای خطر، سن ابتلا را به تاخیر انداخت.
دکتر نماینده با اشاره به سن ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی در یزد تأکید کرد: بر اساس تحقیقات انجام شده، ۱۲ درصد افراد در سنین ۴۰ تا ۴۵ سال به بیماریهای قلبی عروقی مبتلا میشوند و ۶۰ درصد افراد که دچار سکتههای قلبی میشوند فاکتورهای خطر در این افراد بروز میکند، اما جدی نمیگیرند.
وی گفت : با به سرانجام رسیدن طرح کوهورت قلب سالم در استان، سیاست گذاران سلامت میتوانند از ابتلا روزانه به این بیماری در استان و فاکتورهای خطر اطلاع و آمادگیهای لازم برای پیشگیری و ارائه خدمات به این بیماری را در دستور کار خود قرار دهند.
فوق تخصص قلب و عروق نیز در این نشست گفت: بیماریهای قلبی عروقی مهمترین علت مرگ و میر در ایران است و سالانه ۶۰ هزار نفر را به کام مرگ می کشاند.
دکتر صدر افزود: افزایش فشار خون، دیابت، چاقی، کم تحرکی، آلودگیهای محیطی، استرسهای مزمن و افسردگی و مصرف دخانیات از جمله فاکتورهای خطر ابتلا به بیماریهای قلبی است.
وی با اشاره به اینکه یک سوم مرگ و میر در بیماریهای قلبی عروقی در سنین کمتر از ۷۰ سال رخ میدهد، گفت : در برسیهای انجام شده در سنین ۶ تا ۱۸ سال در استان یزد ، فاکتورهای خطر در این افراد از جمله کم تحرکی و چاقی بالاتر از میانگین کشوری گزارش شده است.
دکتر صدر تاکید کرد: با تغییر سبک زندگی و خود مراقبتی میتوان از ابتلا به این بیماری پیشگیری کرد و یا در صورت داشتن سابقه فامیلی، ابتلا به این بیماری را به تاخیر انداخت.