درپی عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی
حذف نام سودان از فهرست تروریسم مشروط شد
آمریکا حذف نام سودان از فهرست تروریسم را منوط به فروش خاک، عزت و شرافت خود و فلسطینیان دانست.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما؛ آمریکا، رژیم صهیونیستی و امارات حذف نام سودان از فهرست تروریسم و ارائه حمایتهای مالی از این کشور را منوط به چهل و هفت شرط دانستند که مهمترین آنها افزون بر سازشکاری با رژیم صهیونیستی، میزبانی آوارگان فلسطینی و حضور آمریکا در بندرهای سودان، اصلاح مرزهای این کشور است.
روزنامه اینترنتی رأی الیوم در مقالهای به قلم عصری فیاض گفت: عبدالفتاح البرهان رئیس شورای انتقالی سودان پس از سفر رسمی به امارات برای بررسی امکان عادی سازی روابط با «رژیم اسرائیل» در ازای مطالبات البرهان و هیئت همراه وی به این کشور بازگشت. حذف نام سودان از فهرست تروریسم و لغو بدهیهای این کشور در حد ۶۵ میلیارد دلار، پمپاژ حدود ده میلیارد دلار برای بهبود اوضاع وخیم اقتصادی سودان مهمترین این مطالبات بود.
وی به خبرنگاران گفت: امیدواریم نور امیدی برای حذف نام سودان از فهرست تروریسم وجود داشته باشد.
این در حالی است که عبدالله حمدوک نخست وزیر دولت انتقالی گفت: عادی سازی روابط به بحث و گفتگوی گسترده داخلی نیازمند است و خواهان مرتبط ندانستن حذف نام سودان از فهرست تروریسم با عادی سازی روابط با رژیم اسرائیل شد. اظهارات البرهان خوشبینانه بود. این در حالی است که مجله فارن پالیسی آمریکا از آنچه در مذاکرات بین هیئتهای آمریکایی و سودانی با حضور مؤثر امارات به عنوان طراح این مذاکرات گذشت، پرده برداشت.
این مجله افزود: آمریکا به ارائه ۵۰۰ میلیون دلار به عنوان حمایت از سودان و سرمایه گذاری متعهد شد. از سوی دیگر، آمریکا به دنبال دریافت خسارت برای خانوادههای قربانیان آمریکایی شد که سال ۱۹۹۸ در حملات القاعده در کنیا و تانزاینا کشته شدند. امارات به پرداخت ۶۰۰ میلیون دلار و رژیم اسرائیل به پرداخت ده میلیون دلار به خزانه داری سودان متعهد شد. این تعهدات بدون پیش شرط نبود. بلکه هیئت سودانی برای دریافت پولی کمتر از یک میلیارد و صد و ده میلیون دلار با چهل و هفت شرط مواجه شد و افزون بر عادی سازی فوری روابط با رژیم صهیونیستی، میزبانی سودان از آوارگان فلسطینی از کشورهای همسایه رژیم اشغالگر یا حتی داخل آن، مهمترین این شروط است. این شرط به منزله از بین رفتن آرمان آوارگان یعنی یکی از شروط معامله قرن است.
سومین خواسته تغییر برخی قوانین سودان است به گونهای که با سیاست آمریکا هماهنگ باشد. به ویژه قانون برقرار نکردن روابط با رژیم اسرائیل و اعطای جایگاهی برای حضور آمریکا در بندرها و ساحلهای سودان در دریای سرخ به منزله نظارت بر آنچه اشغالگران قدس در خصوص انتقال تسلیحات از طریق ایران به بندرهای سودان و سپس به نوار غزه ادعا میکند.
تغییر برخی رفتارهای سودان و اجازه ندادن به سرمایه گذاری شرکتهای چینی و پذیرفتن اصل اصلاح مرزها با کشورهای همسایه اعم از سودان جنوبی، مصر و لیبی، از دیگر شروط فراروی سودان است.
این مطالبات به منزله قیمومیت و استعمار جدید سیاسی و اقتصادی این کشور است. حضور آمریکا در بندرهای سودان به چه معناست؟ سرمایه گذاری شرکتهای آمریکایی با ثروتهای این کشور به چه معناست؟
تغییر مرزهای سودان هم به منزله نقض حاکمیت ملی این کشور و آماده کردن دولت و ملت برای احتمال فروش خاک سودان است.
این مطالبات و شروط توهین آمیز و ذلت آور آن هم در ازای مبلغی ناچیز مطرح شده است.
عربها و مسلمانان و همه کسانی که تصور میکنند برای عادی سازی روابط با رژیم اسرائیل آمادگی دارند، باید بدانند که امارات با سازشکاری با اشغالگران، حق حاکمیت خود را زیر پا گذاشت و آمریکا میخواهد از عادی سازی روابط بین برخی کشورها با اسرائیل، بر اساس صلح در ازای صلح در تبلیغات انتخاباتی خود استفاده کند و این کشورها را تابع خود بداند و برای قطع ارتباط ایران با نوار غزه از طریق تسلط و نظارت بر بندرهای سودان از یک سو و حضور امارات و اسرائیل بر گذرگاه باب المندب در جزیره سقطری در یمن از سوی دیگر، تلاش میکند. مبالغه نیست اگر بگوییم عادی سازی روابط با این رژیم بدون پرداخت هزینه سنگین از جانب کشورهای عربی سازشکار انجام نمیشود. بلکه فراتر از آن، این کشورهای عربی باید از حاکمیت، کرامت ملی، خاک، ملت و ثروتهای خود بگذرند تا به این شرف عظیم دست یابند؟!
این شروط و مطالبات توهین آمیز برای انقلاب هر ملتی کافی است، زیرا این شروط به منزله استعمار نو با رضایت رهبری یک کشور است.