سوء استفاده از نابسامانیهای لبنان برای تضعیف مقاومت
مقاومت اسلامی در لبنان به صورت موثرتری میتواند به عبور لبنان از نابسامانیهای سیاسی و اقتصادی همچون فساد و انجام اصلاحات کمک کند.
محافل غربی و منطقهای و جریانهای وابسته در لبنان از بحرانهای سیاسی و اقتصادی در این کشور - بویژه پس از انفجار در بندر بیروت - برای تضعیف موقعیت سیاسی مقاومت اسلامی لبنان بهره برداری میکنند.
به گزارش خبرگزاری رویترز امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه روز یکشنبه مقامات لبنان را به خاطر آنچه "خدمت به منافع خود پیش از خدمت به کشور" خواند، سرزنش کرد و وعده داد به تلاش هایش برای جلوگیری از آشوب با قدرت ادامه دهد.
مکرون در کنفرانسی خبری در پاریس گفت: «مقامات سیاسی لبنان مرا شرمنده کردند. این مقامات نمی خواهند به روشنی و قاطعانه به تعهداتی که به فرانسه و جامعه بین الملل دادند پایبند بمانند.»
البته هدف اصلی مکرون از این خطابه مقاومت اسلامی در لبنان است. وی در ادامه برای نخستین بار به صراحت از نقش حزب الله که شدیدا مسلح است پرسش کرد و گفت این گروه باید ابهامی را که در عرصه سیاسی دارد بزداید.
ادعای مکرون درباره مقاومت اسلامی در حالی مطرح میشود که قدرت نظامی جنبش حزب الله مهمترین مانع بر سر راه پیشروی سازمان تروریستی داعش در منطقه و زیاده خواهی رژیم اشغالگر صهیونیستی بوده است.
طبیعتا جنبشی که با جانفشانی نقش اساسی در حفظ امنیت لبنان و منطقه داشته و از پشتوانه مردمی زیاد برخوردار است به صورت موثرتری میتواند به عبور لبنان از نابسامانیهای سیاسی و اقتصادی همچون فساد و انجام اصلاحات کمک کند؛ البته اگر محافل غربی و صهیونیستی و منطقهای و جریانهای وابسته در لبنان دست از جنجال آفرینی و ارائه روایت وارونه از تحولات لبنان بردارند.
از این گذشته آنچه بیش از همه مورد سوال است جایگاه فرانسه و متحدان غربی و منطقهای این کشور در نابسامانیهای لبنان است.
با این حال رئیس جمهور فرانسه ادعا کرد: «حزب الله نمی تواند هم زمان هم ارتشی در جنگ با اسرائیل باشد و هم یک شبه نظامی افسار گسیخته علیه غیرنظامیان در سوریه و هم یک حزب مورد احترام در لبنان.»
تلاش مکرون برای تخطئه مقاومت اسلامی در لبنان در حالی است که هفته گذشته محافل رسانهای منطقه و جهان به قدرت مقاومت اسلامی در لبنان و شکست طرح مکرون اذعان کرده اند.
نسخه فرانسوی زبان پایگاه اینترنتی میدل ایست آی (Middle East Eye) در شبکه اجتماعی توئیتر نوشت: "فرانسه متوجه شد که اگر بخواهد در لبنان نقشی ایفا کند، قوی ترین مخاطب سیاسی آن حزب الله است".
الشرق الاوسط هم نوشت: طرح رئیس جمهور فرانسه برای تشکیل دولت نجات بخش در بندر بیروت غرق شد.
مصطفی ادیب، نامزد نخست وزیری لبنان روز شنبه بعد از ناتوانی در چیدن یک کابینه غیرحزبی استعفا کرد.
ادیب که روز 31 اوت بعد از مداخله مکرون برای تشکیل کابینه لبنان انتخاب شد توانست با اجماع میان مسلمانان و مسیحیان که قدرت را در این کشور در دست دارند برای نخست وزیری معرفی شود.
بر اساس نقشه راه ادعایی فرانسه، دولت جدید باید گام هایی را برای مقابله با فساد و اجرای اصلاحات بردارد که برای دریافت میلیون ها دلار کمک بین المللی و اصلاحات اقتصاد این کشور که زیر بار بدهی سنگین خرد شده است ضروری است.
اما ظاهرا منظور پاریس از انجام اصلاحات در لبنان تنها تضعیف موقعیت سیاسی و اقتصادی مقاومت اسلامی در این کشور بوده است.
-----------------------------------------------
عبدالرضا خلیلی