پخش زنده
امروز: -
پس از بررسیهای چندساله و با اخذ معیارهای کیفی و استانداردهای کشورهای مهم تولید و صادرکننده کیوی، از تاریخ ۱۵ تیر تا ۱۵ مهرماه صادرات این محصول با بریکس زیر ۶.۲ ممنوع اعلام شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از وزارت جهاد کشاورزی، خانم زهرا جلیلیمقدم افزود: سلایق و خواست بازارهای هدف با توجه به فیزیولوژی میوه و تاریخ مناسب برداشت کیوی نیز مورد مطالعه قرار گرفته و تعیین زمان برای صادرات، سبب جلوگیری از صادرات میوه نارس و کال شده است تا به نام و برند میوه ایرانی خدشهای وارد نشود.
مدیرکل دفتر میوهای گرمسیری و نیمهگرمسیری گفت، میوه نارس، طعم مطلوبی ندارد و مسلما با تأثیر منفی روی مصرف کنندگان، تمایل به مصرف آن نیز کاسته میشود.
وی با اشاره به اثرات ممنوعیت صادرات کیوی در برهه زمانی خاص، افزود: «خوشبختانه در چند سال اخیر این موضوع مدیریت شده و صادرات کیوی از متوسط ۷۵ تا ۹۰ هزار تن در سنوات پیشین، به ۱۶۰ هزار تن در سال رسیده است».
مدیرکل دفتر میوهای گرمسیری و نیمهگرمسیری گفت: «اولویت ما حفظ بازارهای بلندمدت، ارجحیت منافع ملی و اکثریت تولیدکنندگان و افراد فعال در صنعت کیوی است.»