زیر آتش یا در آتش خدمت میکنند؛
اینها «آتش نشان» هستند
آتشنشانان دلیر نیز همانند سایر مردم در دفاع مقدس نقشآفرینی و ۱۷شهید را تقدیم اسلام و ایران کردند.
پس از این حادثه، آتشنشانان برای اطفای حریق وارد عمل شدند که هنگام اطفای حریق، بار دیگر این پالایشگاه بمباران شد و تعداد زیادی از آتش نشانان در این حادثه شهید شدند؛ به همین دلیل، ۲۰سال بعد از این واقعه، روز هفتم مهر سال۱۳۷۹ این روز به عنوان روز آتش نشانی و ایمنی نامگذاری شد.
محمود پردلیان، کارمند بازنشسته آتش نشانی در پالایشگاههای نفت کشور که شش سال و نیم در مناطق جنگی آبادان و خارک خدمت کرده است، از فداکاری آتش نشانانی میگوید که پس از از کار افتادن پالایشگاه نفت آبادان تمام تلاش خود را به کار گرفتند تا دیگر پالایشگاههای کشور همچنان در خط تولید باقی بمانند و صادرات نفت کشور متوقف نشود.
زمانی که جنگ آغاز شد، همه مردم از هر قشر و گروه عازم میدان نبرد شدند و آتش نشانان نیز با توجه به گستردگی فعالیتها و نوع تخصصی که داشتند پا در رکاب عرصه جنگ گذاشتند.
مردانی که قبل از جنگ نیز برای عرصههای سخت آموزش دیده و کار کرده بودند، میتوانستند در لحظههای سخت نبرد نیز به خوبی ظاهر شده و به فعالیت بپردازند.
آتشنشانان در ابتدای جنگ با خاموش کردن شعلههای آتش فرودگاه و پالایشگاه و آواربرداری از اماکن مختلف فعالیت خود را آغاز کردند و به عنوان رزمنده در صحنه جنگ نقش آفرین شدند.
آتش نشانان بیش از ۱۰۰نفر جانباز، ۱۷نفر شهید و ۱۲نفر آزاده در دوران دفاع مقدس تقدیم اسلام و انقلاب کردهاند؛ رزمندگان و دلاورمردانی که شاید کمتر از بسیاری اقشار دیگر به آنان پرداخته شده است.