به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی العالم؛ در حالی که درگیری بین نیروهای امنیتی و تظاهرکنندگان مصری به کشته شدن سه تن از شهروندان مصری منجر شد، برخی سازمانهای حقوق بشری این کشور با اشاره به بازداشت ظالمانه چهارصد تن، از مقامات خواستند جلوی تجاوزگری علیه تظاهرکنندگان مسالمت جو را بگیرند.
سه سازمان حقوقی از مقامات مصری خواستند به حق مردم مصر برای برگزاری تظاهرات احترام بگذارند و جلوی تجاوزگریها علیه تظاهرات مسالمت آمیز را بگیرند.
اما بیانیه الازهر از ملت مصر خواست برای مقابله با آنچه تلاشها برای برهم زدن ثبات کشور خواند، عمل کنند.
عبدالناصر ناصرالدین گزارشگر این شبکه گزارش داد: اتفاقهایی که طی ساعات گذشته در مصر روی داد، به بحث و نزاع میان محافل مردمی، سیاسی و دینی تبدیل شد. به طوری که زمان و میزان تحرکات اعتراض آمیز مردم به رغم تهدیدها در خصوص توسل به زور، قابل توجه بود.
نکته قابل توجه در این مواضع، بیانیه الازهر بود که از ملت مصر خواست علیه آنچه تلاشها برای برهم زدن ثبات در کشور نامید، مقابله کنند.
همزمان تظاهرات پی در پی برای مطالبه برکناری عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور ادامه دارد.
الازهر در بیانیهای اعلام کرد تحرکات ویرانگر برای برهم زدن ثبات و ایجاد خلل در نظم عمومی را از نزدیک زیر نظر دارد که هدف از آنها آسیب وارد کردن به امنیت مصر، ایجاد هرج و مرج و متوقف کردن توسعه و سرمایه گذاری است.
این اعتراضات که در مناطق مختلف مصر روی داد، عرصه تحولات مهمی بود که شاید مهمترین آنها کشته و زخمی شدن شماری از فعالان باشد.
مقامات گزارشهای منتشر شده در این خصوص را رد یا تایید نکردند.
بر اساس گزارشهای رسانه ای، سه تن در درگیریها بین نیروهای امنیتی و تظاهرکنندگان در روند پراکنده کردن تظاهرات شبانه علیه السیسی در استان الجیزه در غرب قاهره کشته شدند.
روز جمعه هم برای ششمین روز پی در پی تظاهرات در مناطق مختلف و در محکومیت وخامت اوضاع اقتصادی و ویران کردن منازل در پی تصمیم رئیس جمهور مصر برگزار شد. شعارهای تظاهرکنندگان تند بود؛ به طوری که تظاهرکنندگان در استانهای الجیزه، المنیا، القنا، الاقصر، دمیاط و الاسماعیلیه شعارهایی با مضمون برکناری السیسی سردادند و بر مشروعیت مطالبات خود تاکید کردند.
همزمان با افزایش روند تظاهرات، حضور نیروهای امنیتی در خیابانها افزایش یافت و این نیروها به صورت خودسرانه، شماری از مردم مصر را بازداشت کردند.
از سوی دیگر، تصاویر ویدیوئی فعالان مصری نشان دهنده ظالمانه بودن رفتار نیروهای امنیتی علیه تظاهرکنندگان است.
همین موضوع سه سازمان حقوقی را به انتشار بیانیهای خطاب به مقامات مصر و مطالبه احترام به حق برگزاری تظاهرات و توقف تجاوزگریها علیه تظاهرکنندگان مسالمت جو سوق داد.
این سازمانها اعلام کردند چهارصد مورد بازداشت ظالمانه شهروندان از جمله کودکان را رصد کردند؛ به طوری که برخی از آنها به اتهام برگزاری تظاهرات، در دادستانی امنیت کشور حضور یافته اند.