مونسان در مراسم روز جهانی گردشگری
خسارت صدها میلیارد دلاری کرونا به بخش گردشگری جهان
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: شیوع ویروس کرونا، سختترین شرایط را برای گردشگری جهانی ایجاد کرد به طوری که صدها میلیارد دلار خسارت فقط به بخش گردشگری وارد شده است.
به گزارش خبرنگار حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای علی اصغر مونسان در مراسم روز جهانی گردشگری گفت: تلاش کردیم تا بستههای ویژهای برای حمایت از صنعت گردشگری اختصاص دهیم، اما با توجه به شرایط ویژه اقتصادی و سختیهایی که به واسطه تحریمهای ظالمانه، دولت با آن روبرو بود، نتوانستیم آنطور که باید با حجم بالا و به طور مستقیم و پررنگتر از صنعت گردشگری حمایت کنیم.
وی افزود: ارتقاء جایگاه صنعت گردشگری کشور و همگرایی بین همه بخشها و فعالان حوره گردشگری کشور دو اتفاق مهم بود که در چند سال گذشته در صنعت گردشگری کشور اتفاق افتاد.
آقای مونسان با اشاره به اینکه هم در بخش نرم افزاری و هم دربخش سخت افزاری شاهد رشدهای خوبی در بخش گردشگری کشوری بودیم بیان کرد: در بخش نرم افزار، محصولات جدیدی به چرخه گردشگری اضافه شد و گردشگری بوم گردی در کشور به صورت جدی دنبال شد و رونق پیدا کرد.
وی گفت: خوشبختانه امروز از عدد ۲ هزار واحد بوم گردی درکشور عبور کردیم و اگر با شیوع ویروس کرونا روبرو نبودیم، بطور قطع امسال رکورد جدید را ثبت میکردیم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از گردشگری کشاورزی به عنوان یک موضوع جدید در حوزه گردشگری اشاره و عنوان کرد: گردشگری کشاورزی جزء محورهای برنامههای وزارت خانه قرار گرفته و به زودی تفاهم نامهای برای حمایت از این بخش با وزیر جهاد کشاورزی به امضا خواهیم رساند.
جزئیات بیشتر:
آقای علی اصغر مونسان افزود: یکی دوسال است که روی موضوع جدیدی با عنوان گردشگری معدنی تمرکز کرده ایم و خوشبختانه نخستین مجوز گردشگری معدنی در زنجان صادر شد و امیدواریم که امسال بتوانیم این گردشگری را هم به پایداری برسانیم.
وی ادامه داد: کاروان سراهای کشور به عنوان بناهای تاریخی ارزشمند و هویتی کشور که رها شده و در حال تخریب بودند خوشبختانه در اختیار صنعت گردشگری کشور قرار گرفتند.
آقای مونسان به سندهای جدید در حوزه گردشگری اشاره کرد و گفت: مهمترین این سندها، سند توسعه گردشگری است که حدود یکسال و نیم در بخشهای مختلف دولت و کمیسیونهای مختلف در حال بررسی بود و در آن، برای ۱۷ یا ۱۸ دستگاه اجرایی حکم تعیین شده و آنها را موظف به همکاری با صنعت گردشگری کرده است که با اجرایی شدن این سند، خیلی از موانع حوزه گردشگری برداشته خواهد شد.
وی همچنین به سند اقدام ملی که با مشارکت سازمان جهانی و یونسکو در حال تهیه و تنظیم است اشاره و عنوان کرد: در این سند برنامههای عملیاتی حوزه گردشگری به خوبی دیده شده و قرار بود که تا پایان شهریور این سند به پایان برسد که با شیوع ویروس کرونا برنامه ریزیها تغییر پیدا کرد و امیدواریم تا پایان دولت بتوانیم آن را به اتمام برسانیم و از آن رونمایی کنیم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به دستاوردهای سخت افزاری صنعت گردشگری کشور گفت: بیش از ۲ هزار و ۴۰۰ طرح گردشگری در کشور با هزینهای بالغ بر ۱۳۷ هزار میلیارد تومان در حال اجرا است که فضاهای اقامتی، گردشگری و تفریحی کشور برای تکمیل میکند.
آقای مونسان افزود: در دولت تدبیر و امید، در حوزه گردشگری ۴۹۰ هتل و اقامتگاه و ۱۰۰ هزار تخت به مجموعههای اقامتی و گردشگری کشور اضافه شده و در حوزه میراث فرهنگی ۱۳ اثر به آثار ثبت جهانی ملموس و ناملموس کشور اضافه شده است.