به گزارش خبرنگار حوزه علم و فناوری گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا وسیما؛ رویداد سه روزه مجازی «معرفی نیازهای فناورانه حوزه معدن و صنایع معدنی» از صبح امروز (۶ مهر) به منظور شبکهسازی و بهرهمندی از توان شرکتهای دانشبنیان برای رفع چالشهای این حوزه در ۱۲ نشست ارائه نیاز فناورانه سازمانها و دو کارگاه تخصصی به همت صندوق نوآوری و شکوفایی و هلدینگ سرمایه گذاری صدر تأمین آغاز شد.
آقای دکتر سیاوش ملکیفر، معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی در این رویداد میزان مشارکت فناوران در این رویداد را ۴۰۲ نفر عنوان کرد و گفت: از بین حاضران این رویداد، ۳۰۷ نفر از شرکتهای دانشبنیان، ۵۹ نفر از شرکتهایی که در فرآیند دانشبنیان شدن هستند و ۳۶ نفر از سایر نهادها و سازمانها حضور دارند.
وی با اشاره به اینکه این رویداد هفتمین رویداد مجازی معرفی نیازهای فناورانه صنایع در سال جاری است که به حوزه معدن و صنایع معدنی میپردازد، گفت: صندوق نوآوری در سال جاری ۶ رویداد معرفی نیاز فناورانه را برگزار کرده که در این رویدادها ۱۹۱ نیاز فناورانه معرفی و ۲۷۳ جلسه مذاکرات تجاری برگزار شده است. در رویداد سه روزه معرفی نیازهای فناورانه حوزه معدن و صنایع معدنی نیز ۱۲ نشست توسط شرکتهای زیر مجموعه هلدینگ سرمایهگذاری صدر تامین برگزار میشود.
ورود شتابدهنده صدر فردا به سرمایهگذاری صنعتی با حمایت صندوق نوآوریدر ادامه این رویداد، آقای دکتر حمیدرضا شاهوردی، عضو هیأت مدیره هلدینگ سرمایهگذاری صدر تأمین، انگیزه اصلی از برگزاری این رویداد را بهرهگیری از توان شرکتهای دانش بنیان در رفع نیازها عنوان کرد و گفت: در شرکتهای زیر مجموعه هلدینگ تلاش کردیم که اتصال فعالیتهای جاری تحت پوشش شرکتها را با ارز خارجی قطع کنیم و در عمل نیاز شرکت را از داخل تامین کنیم. بر این اساس در نظر داریم در حوزه تامین مواد اولیه، تدوین سامانهها و تامین قطعات و تجهیزات از توان شرکتهای داخلی استفاده کنیم.
وی ادامه داد: در هلدینگ سرمایهگذاری صدر تامین از طریق اجرای فرآیند عارضهیابی مطابق با یک مدل بینالمللی نیازهای فناورانه شرکتهای زیر مجموعه استخراج شده است و بر اساس دستورالعملی که صادر شده تمام شرکتها موظف به استفاده از توان داخل برای رفع موانع هستند؛ البته بطور طبیعی بومیسازی باید به اقتصادی شدن تولید منجر شود. از طرف دیگر قطع واردات از نظر اقتصادی مقرون بهصرفه است و موجب کاهش اتلاف وقت در تامین نیازها نیز میشود.
شاهوردی در پایان به شتابدهنده هلدینگ سرمایهگذاری صدر تامین اشاره کرد و گفت: شتابدهنده صدر فردا به دنبال کسب و کارهای نوین در حوزه معدن و صنایع معدنی است که با همکاری صندوق نوآوری در حال ورود به سرمایهگذاری صنعتی است. در حال حاضر ۱۰ کسب و کار جدید از طریق این شتابدهنده در جریان فعالیت سازماندهی و شتابدهی است.
توسعه اقتصاد دانش بنیان از اولویتهای مجلس یازدهمآقای مصطفی طاهری، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی هم در سخنانی در این رویداد، توسعه اقتصاد دانش بنیان را از اولویتهای مجلس یازدهم معرفی کرد و گفت: یکی از اولویتهای مجلس توسعه اقتصاد دانش بنیان است که در طرح جهش تولید دانش بنیان عملیاتی خواهد شد. موضوعاتی، چون امنیت معدن و معدنکاران، جلوگیری از خروج ارز، واردات مواد اولیه و تجهیزات، پوشش ظرفیتهای خالی در حوزه سنگ آهن و اکتشاف، نیازهای کنونی این حوزه در کشور است.
همسرمایهگذاری ۳۵۰ میلیارد تومانی صندوق نوآوری در طرحهای فناورانهآقای مهندس محسن نوتاش، مدیر ارتباط با مشتریان صندوق نوآوری و شکوفایی نیز ضمن تشریح سبد خدمات صندوق نوآوری، در مورد عملکرد صندوق در حوزه سرمایهگذاری در سال ۹۹ گفت: تاکنون مبلغ ۵۰ میلیارد تومان همسرمایهگذاری از سوی صندوق انجام شده و برای همسرمایهگذاری به مبلغ بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان نیز برنامهریزی شده است.
تشریح مأموریتهای شتابدهنده صدر فردا در حوزه سرمایهگذاری صنعتیآقای محسن ملکی، مدیر عامل شتابدهنده صدر فردا نیز در این رویداد ماموریتهای این شتابدهنده را تشریح کرد و گفت: بومیسازی مواد، قطعات و تجهیزات مورد نیاز حوزه معدن، جذب و توسعه کسب و کارهای نوین، رفع نیازهای فناورانه بنگاههای تولیدی با تمرکز بر توان نوآوری در کشور و رسوخ فناوریهای نوین در بنگاههای تولیدی حوزه معدن از ماموریتهایی است که برای شتابدهنده صدر فردا تعیین شده است.