در برخی موارد، هر دو حزب نظر مشترک، اما تاکتیک متفاوتی دارند و در برخی موارد هم انشقاق و افتراق بین آنها بسیار زیاد است.
حال که تنها سه روز تا نخستین مناظره
انتخاباتی ریاست جمهوری۲۰۲۰ آمریکا میان
جو بایدن دموکرات و
دونالد ترامپ جمهوریخواه باقی است، مجال مغتنمی برای بازنگری مواضع این دو نامزد ریاست جمهوری در بعد سیاست خارجی است هرچند که انتظار میرود تمام مباحث مناظره نخست به مسایل داخلی آمریکا بازگردد.
قرار است این مناظره به مدت ۹۰ دقیقه بدون پخش آگهیهای بازرگانی برگزار شود و ۲ طرف در حول ۶ موضوع سوابق ترامپ و بایدن، دادگاه عالی، کووید-۱۹، اقتصاد، نابرابری نژادی و خشونت در شهرها و یکپارچگی انتخابات به مدت ۱۵ دقیقه برای هرکدام، سخن بگویند.
مواضع کلی سیاست خارجی جو بایدن، مطابق آنچه که در تارنمای ستاد انتخاباتی وی آمده به این شرح است:
«
دفاع از منافع حیاتی ما: بایدن به عنوان رئیس جمهوری تردیدی برای حفاظت از مردم آمریکا نخواهد داشت که شامل استفاده از نیروی نظامی در صورت ضرورت هم میشود. ما قویترین ارتش جهان را داریم و بایدن به عنوان رئیس جمهوری اطمینان میدهد که همین گونه بماند.
پایان دادن به جنگهای دائمی: بایدن به جنگ دائمی در افغانستان و خاورمیانه پایان خواهد داد که هزینه جانی و مالی گزافی را برای آمریکا داشته است.
ارتقای دیپلماسی: بایدن به عنوان رئیس جمهوری، دیپلماسی را به عنوان ابزار نخستین تعامل جهانی آمریکا ارتقا خواهد داد. او یک وزارت خارجه چابک و به روز را بازسازی و بر توانمندسازی دوباره بهترین دسته دیپلماتیک در جهان و استفاده از تنوع استعداد و برتری آمریکا سرمایهگذاری خواهد کرد.
احیا و تجسم دوباره شراکتها: دولت بایدن برای بازگرداندن شراکتهای تاریخی ما اقدام زیادی خواهد کرد. این امر منجر به تلاش برای تجسم مجدد آنها برای آینده خواهد شد.
تجدید تعهد در زمینه کنترل تسلیحات برای یک دوره جدید جهانی در توجه به بحران موجود آب و هوایی: دولت بایدن در روز اول به توافقنامه آب و هوایی پاریس خواهد پیوست و یک فشار بزرگ دیپلماتیک را برای گنجاندن اهداف بلند مدت اهداف آب و هوایی در کشورها ایجاد میکند.»
مواضع کلی سیاست خارجی دونالد ترامپ که در تارنمای ستاد انتخاباتی وی منتشر شده به این شرح است:
« ترامپ در سراسر جهان تلاش کرده است تا برجستگی آمریکا را در دیپلماسی جهانی بازگرداند.
کره جنوبی و ژاپن متعهد شدند که همکاری دفاعی نزدیکتری با ایالات متحده ایجاد کنند و ترامپ بر تعهد ایالات متحده به ارائه تجهیزات پیشرفته نظامی تاکید کرده است.
در عربستان سعودی، ترامپ برای مقابله با ایران ائتلاف کشورها را به حرکت درآورد و در افتتاحیه مرکز جهانی مبارزه با ایدئولوژی افراطی شرکت کرد.
ترامپ به وعده خود عمل کرد و قدس را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به رسمیت شناخت و در زمان ترامپ، ایالات متحده بیوقفه برای مبارزه با افراط گرایی و حمایت از اقلیتهای مذهبی تلاش کرده است.»
علاوه بر مساله ایران که در اظهارات ۲ طرف بارها مطرح شده است و یکی وعده توافق سریع و یک ماهه و دیگری پیوستن سریع به برجام را دادهاند که هر یک از آنها خود به شرط و شروطی متصل شده است و مساله چین که این روزها به ویژه از طرف ترامپ بیشتر به آن پرداخته میشود، مساله روسیه، کره شمالی، خاورمیانه و شمال آفریقا و آمریکای مرکزی و جنوبی هم دیگر موضوعات این عرصه محسوب میشود.