پخش زنده
امروز: -
رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران: در حال حاضر کودکان از کمترین فضای اختصاصی در شهر محروم هستند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران در توضیح طرح الزام شهرداری تهران به تاسیس موزه کودکان در صحن امروز شورا، تصریح کرد: در حال حاضر کودکان از کمترین فضای اختصاصی در شهر محروم هستند.
خانم ناهید خداکرمی گفت: در طی ۴۰ سال اخیر در شهر تهران برای کودکان و نوجوانان پروژه چشمگیری اجرا نشده است و کودکان از کمترین فضای اختصاصی در مکانهای عمومی شهر برخوردارند. تاسیس موزه کودکان تهران با لحاظ کردن استانداردهای روز دنیا میتواند تهران را به مقصدی جذاب برای گردشگران تبدیل کند و کودکان تهرانی در محیطی منطبق با تخیلات و قابلیتهای ذهنی خود برای زندگی آینده آماده شوند.
موزه کودکان میتواند شامل واحدهای محیط زیست، سلامت، ترسیم تخیلات، بازیهای تقویت کننده اعتماد به نفس، نگهداری اشیا، آشنایی با حشرات، تعاملات اجتماعی، تکنولوژی و ارتباطات و ... باشد.
خداکرمی گفت: امروزه مفهوم موزهها بسیار متفاوت است و دیگر منحصراً جایی برای نگهداری اشیاء نیست، بخصوص موزههای کودکان به محلی برای تجربه زندگی تبدیل شده اند و تقریباً در کلیه شهرهای کشورهای توسعه یافته، شهرداریها بهترین فضای شهری خود را به موزه کودکان اختصاص داده اند و موزه کودکان بوستون با قدمت ۱۰۰ ساله و موزه کودکان توکیو و.. بهترین مثالهایی هستند که توانسته اند کودکان شهر را در یک محیط خلاق برای زندگی آینده آماده کند.
وی افزود: در این موزهها درگیر کردن کودکان و خانوادهها به کشف تجربیات جدید برای برخورداری از دنیایی بهتر با ارتقای مهارتهای اساسی زندگی و جذاب شدن یادگیری و آموزش مداوم در یک محیط غیر رسمی و، اما جدی، مهمترین اصل است.
خداکرمی گفت: مخالفان میگویند در کانون پرورش فکری کودکان محیطی برای تاریخ ادبیات کودکان اختصاص داده شده است، اما آن جا فقط مختص تاریخ ادبیات است و ما درباره یک مکان جامع صحبت میکنیم. امروز موزهها محلی برای تجربه زندگی هستند.
موزه کودکان در یک فضای طبیعی یا احساس امنیت و اعتماد برای رشد تخیلات و کنجکاوی و واقع گرایی تاسیس میشود.
رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: موزه کودکان با محوریت نیازهای کنجکاوانه کودکان که بتواند پشتیبان خانوادهها برای پرورش خلاقیت و کنجکاوی فرزندان خود باشد تشکیل میشود و مهمترین هدف این موزه بهبود رشد و تکامل سالم کودکان و بکارگیری تواناییهای بالقوه آنان برای دستیابی به رفاه جمعی و شکوفایی نسل آینده است.
خداکرمی با اشاره ارزش این موزه تصریح کرد: این موزه بازی محوری است، اعتقاد به ارزش ذاتی بازی و فرصتهایی برای یادگیری تجربی و کشف مبتنی بر اشیا چند حسی فراهم میشود.
ما کودکان و خانوادهها را به تجربیات و ایدههای تحول آفرین در علم و فناوری، بهداشت و سلامت، هنرها و علوم انسانی و فرهنگی ملی و جهانی متصل میکنیم.
این موزهها حامی والدین، مربیان، محققان علمی، رهبران مدنی و متخصصان بهداشت در رسیدگی به مسایل مهم پیش روی کودکان خواهیم بود. وظیفه ماست تا برای تقویت نوآوری و بهبود چشم انداز آینده کودکان تلاش کنیم.
وی افزود: در موزه کودکان کودک و خانواده با زندگی متنوع فرهنگی آشنا میشوند و بعبارتی این موزه مکان ملاقات پر جنب و جوش را برای همه اقشار و شهروندان فراهم میکند.
رای ما به تاسیس موزه کودکان با به معنی به یادگار ماندن مکانی بی نظیر برای کودکان امروز و نسل فردا خواهد بود و نشان خواهد داد که شورای پنجم کودکان شهر برایش از اهمیت خاصی برخوردارند.
رئیس کمیته سلامت شورای شهر در پایان خاطرنشان کرد: بنابراین ذهن خودتان را از موزههای ایرانی برای کودکان مثل ایرانک و کانون پرورش فکری رها کنید. میتواند بخشی از این موزه نگه داری اشیای خارجی باشد، اما بیشترین هدف این مکان، آشنایی کودکان با طبیعت و محیط زیست است. آنچه ما از شهرداری انتظار داریم این است که با توجه به بند ۸ ماده مصوبه شهر دوستدار کودک که در آن تاکید به ساخت موزه اسباب بازی شده و مکانی ماندگار برای کودکان تاسیس کنیم که بخشی از آن موزه اسباب بازی باشد. این موزه یک مکان تربیتی-آموزشی و هویت بخشی خواهد بود که جایش در این شهر و کشور خالی است؛ بنابراین ما شهرداری را مکلف به تعیین مکانی برای تاسیس این موزه با کمک بخش خصوصی میکنیم. ما نگفتیم شهرداری به تنهایی این کار را انجام دهد، بلکه در تبصرهای ذکر کردیم شهرداری از فعالان حوزه تاریخی و فرهنگ و سازمانهای مردم نهاد کمک بگیرد. پیش بینی ما این است اگر طراحی این موزه مطابق با استانداردهای جهانی باشد باعث ایجاد تحول در کشور خواهد شد.